15 tips planning huwelijk

1. Begin vroeg te plannen

Je hebt oktober 2020 in je gedachten als de ideale huwelijksdatum, maar denk niet dat dit betekent dat je twee jaar moet wachten voordat je begint met plannen! Hoe eerder je erop stapt, hoe gemakkelijker en minder stressvol het zal zijn als je dag dichterbij komt. Een duidelijk plan hebben voordat je begint, zal je helpen alles bij te houden en ervoor te zorgen dat je niet iets belangrijks vergeet. Locatie, gastenlijst en het budget moeten altijd je eerste drie dingen zijn.2. hou je vast aan het budget

Koop of beslis niets totdat je een realistisch budget hebt ingesteld.. Het is een veel voorkomende fout om ook alle kleine extra’s te vergeten. Om ervoor te zorgen dat het budget werkt, moet je rekening houden met elk detail. Vergeet niet om rekening te houden met extra kosten zoals kledingaanpassingen, geschenken en schoonheidsuitgaven. Deze kunnen allemaal optellen!

3. Helpende handen

Hoewel het je grote dag is, zullen je vrienden en familie meer dan bereid zijn om te helpen en zullen zij betrokken willen zijn bij de planning. Door hulp te krijgen van mensen die je vertrouwt, heb je meer kans om te voelen dat je eerlijk kunt zijn als de dingen niet precies zijn zoals je ze wilt!

4. Wees selectief met de gastenlijst

Het vroegtijdig sorteren van de gastenlijst is belangrijk, zodat je je kunt concentreren op het vinden van de perfecte locatie voor het door jullie gekozen aantal gasten. De kosten per hoofd zullen hoogstwaarschijnlijk je grootste kostenpost zijn, dus laat je niet verleiden tot mensen die je niet wilt uitnodigen. Het is de grootste en moeilijkste beslissing in het hele planningsproces, maar het moet de jouwe en de beslissing van je aanstaande zijn.

Planning huwelijk gastenlijst

5. Lange afstand locaties

Je bent misschien geen fan van waar je nu woont, of wilt trouwen waar je bent opgegroeid, maar zorg ervoor dat je niet te ver afdwaalt van de meerderheid van je gastenlijst, omdat er waarschijnlijk minder mensen aanwezig zullen zijn. Het heeft ook invloed op de tijden van je dag , je kunt bijvoorbeeld niet verwachten dat gasten uit Amsterdam omstreeks 11 uur naar Brussel komen. Dit is vooral belangrijk als je een bruiloft in het buitenland plant . Om veilig te zijn, verwacht dat veel mensen het niet zullen redden.

6. Zorg voor een plan B

Hoezeer je het ook niet wilt denken, er kan op de dag iets fout gaan. Dit kan van alles zijn, van een probleem met de catering tot regen (ondanks de voorspelde veelbelovende droge dag). Plan alternatieven voor elk scenario wat misschien niet volgens plan verloopt, zodat je niet gestrest raakt en in paniek raakt op de grote dag.

7. Kies je bruidsmeisjes

Uw bruidsmeisjes moeten je grootste steun zijn tijdens het planningsproces, dus kies verstandig. Vrienden die je recent hebt gemaakt of neven en nichten die je zelden ziet, zijn niet de beste keuze. Kies in plaats daarvan je zussen, beste vrienden op lange termijn of naaste familieleden. Het laatste dat je wilt is om een ​​paar jaar later naar je trouwalbum te kijken en geen contact meer te hebben met een van je bruidsmeisjes.

Kies je bruidsmeisjes

8. Boek de beste fotograaf

Het trouwalbum is hoe je de dierbare herinneringen van jullie dag zult herbeleven, dus onderschat het belang van een goede fotograaf niet. Onderzoek zorgvuldig en vind iemand die precies begrijpt wat je wilt.
Bewaren15-top-tips-wedding-planning-chrisfishleighphotography.com Hollie & Matt-397

9. Zorg voor goed en voldoende eten

Een van de grootste gesprekspunten op elke bruiloft is het eten. Van formele diners en buffetten tot barbeque en food trucs, hoe leuker hoe beter! Vermijd bezuinigen op dit gebied, hongerige gasten zijn nooit een goede zaak!

10. Voel je geweldig, maar overdrijf het niet!

Iedereen wil er fantastisch uitzien op hun trouwfoto’s, dus als je zelfvertrouwen wilt, is dit het moment om een ​​gezond eetplan te maken en een paar eenvoudige oefeningen te doen om een paar kilootjes kwijt te raken. Aan de andere kant is een extreem dieet absoluut geen goed idee.

11. Denk aan de schoonheidsfoutje!

De belangrijkste boosdoeners hier zijn te veel nepbruin, ingekleurde wenkbrauwen en te veel foundation! Ja, je zult iets zwaardere make-up moeten dragen dan normaal foto’s geven namelijk een ander beeld, maar wees niet gek! 2019 heeft alles te maken met zachte smokey eyes en perzik tonen op de lippen en wangen.

12. Geef je bruidegom zijn eigen verantwoordelijkheden

Je verloofde zal zeker zijn eigen ideeën en meningen hebben en zal zeggenschap willen hebben in de planning. Luister naar wat hij zegt en onthoud dat het ook zijn dag is! De meeste jongens willen graag betrokken raken bij de spreadsheets voor menu’s, muziek, openingsdans en budget.

Verantwoordelijkheid bruidegom planning huwelijk

13. Maak de kleine details persoonlijk

Je huwelijk draait helemaal om jullie tweeën, dus probeer zoveel mogelijk van je persoonlijkheden op te nemen in de dag. Van de aankleding van de feestzaal, de huwelijksbedankjes, tot de outfits en de eerste dans, gasten moeten zeggen ‘dit zijn zij!’

14. Maak een lijst

Met tig van leverancier om mee om te gaan, elk met verschillende betalingstermijnen, is het onmogelijk om alles zelf bij te houden. Ga zitten met je aanstaande, maak een budget-lijst met prognosekosten en werkelijke kosten, evenals wanneer betalingen moeten worden gedaan en wat de rest is.

15. Vergeet niet wat belangrijk is

Huwelijksplanning kan stressvol zijn, maar als je merkt dat je te verstrikt raakt in alles, doe dan een stapje terug en herinner jezelf eraan waar je huwelijk echt over gaat je trouwt met de liefde van je leven!