Bloemist voor bruidsboeket zoeken in de regio….

Antwerpen     Brussel     Limburg     Oost-Vlaanderen    Vlaams-Brabant     West-Vlaanderen

Bruidsboeket-tips

Bruidsboeket

Bij het plannen van je huwelijk besteed je de grootste zorg aan het laten samengaan van alle details. Ook het bruidsboeket is daar een belangrijk onderdeel van. Mijn idee is om het bruidsboeket af te stemmen op bruidsjurk en stijl waarin je trouwt. Als je een kleine bruid bent, neem dan niet een groot lang bruidsboeket, maar denk meer aan een biedermeier.
Inzake kleur en keuze zijn de mogelijkheden praktisch onbeperkt. Van scala lelies en rozen tot tulpen en pioenen. Het is jouw smaak die de grootte, kleur en stijl van het boeket bepalen. De traditie voorziet nogal veel wit en groene samenstellingen. Je boeketje hou je normaal de hele dag aan je zijde, maar vergeet niet de bloemen te bewaren op een koele plaats als je afspraken maakte om ze te laten drogen. Uit praktische overwegingen wordt er soms geen bruidsboeket gedragen.maar een haarstukje of polsbandje met bloemen,losse bloemen in het haar ,kleinere bloemetjes in de bruidsjurk of sluier, verwerkte bloemenkrans rond de hals of een bloemenkroon .

Bloemenkroon

Bruidsboeket tips

Als we een kijkje nemen in de vroegere tijdschriften, zien we dat een symbool van vruchtbaarheid de kern van de traditie was, en de bruid zou items zoals bolletjes tarwe dragen in haar bruidsboeket.
Vandaag verwaarlozen we misschien het vruchtbaarheidsteken, maar we hebben de schoonheid en romantiek die door het bloemenboeket geïnspireerd zijn, vastgehouden.
Het bruiloft boeket lijkt misschien een klein detail als het gaat om het plannen van de gehele bruiloft, maar de bloemen zijn een belangrijk onderdeel van het bruidsensemble. Het plukken van het juiste boeket kan helpen om de jurk nog mooier en romantischer te maken.

tips-voor-bruidsboeket

Kies de jurk eerst

De jurk en de bloemen moeten met elkaar overeenkomen. Bij het kiezen van het boeket kan je het beste eerst de jurk uitzoeken om er daarna een foto van mee te nemen naar de bloemist. Voor de beste resultaten, breng een foto van jezelf in de jurk mee, zodat je bloemist dingen kan overwegen, zoals zijn vorm en grootte, en de vorm van je lichaam. Dit maakt het makkelijker om de juiste maat en type boeket te kiezen.

Het bruidsboeket moet de trouwjurk aanvullen.

Het is niet moeilijk om over de top te gaan met een prachtige overweldigende bloemenzee, maar je moet de afgewerkte foto voorstellen voordat je een definitieve keuze maakt. Kleine boeketten zijn populair, zoals het ronde clusterboeket, en zijn verkrijgbaar in een aantal verschillende bloemcombinaties. Je moet een zwaar uitgebreid boeket vermijden dat de jurk of de bouw van de bruid niet kan evenwichtigen.

Overweeg Kleur

Niet alle trouwjurken zijn gewoon en simpel wit. Rekening houdend met de verschillende kleuren van je jurk, inclusief die tinten van ivoor en room, dit kan ervoor zorgen dat je bloemen er goed uitzien.Je moet natuurlijk de kleur van de andere bloemen en de bruiloft kleuren overwegen. Coördinerende kleuren kunnen ervoor zorgen dat je bruidsboeket niet botst met de andere kleuren op de achtergrond.

kleur-roze-bruidsboeket

Onderzoek bloemenaanbod voor de Tijd dat jullie trouwen

Rozen, pioenen, lelies en hortensia’s zijn voorbeelden van populaire bruiloft bloemen. Het kennen van populaire bloemen van tevoren kan je helpen bij het kiezen van de juiste bloemen voor je trouwdag. Als het moeilijk is om na online onderzoek te kiezen, kun je je bloemist voorbeelden geven van enkele van de meest populaire bruidsboeketten die je mooi vind. En of deze te verkrijgen zijn in de periode dat jullie trouwen. Zonnebloemen zijn namelijk niet zo’n goede keuze in de winter!

Grootte en vorm

Bruidsboeketten zijn er in verschillende maten en vormen. Sommige boeketten zijn kort en compact, anderen zijn wilderig en groot. Het kiezen van de grootte en vorm van je boeket met de grootte en vorm van de jurk is belangrijk. Bijvoorbeeld, het kiezen van een groot lang boeket tegen een kleine jurk kan je jurk totaal anders laten overkomen. Dit is een goede reden om de jurk te kiezen voordat u het boeket selecteert.

grootte-vorm-bruidsboeket

Krijg wat foto’s

Uw bruiloft boeket duurt slechts één dag, maar het krijgen van foto’s van het boeket in de ochtend, helpt om het voor altijd te herinneren. Praat vooraf met je fotograaf om foto’s te krijgen. Op deze manier zal de fotograaf er zeker van zijn dat hij een aantal goede shots van het bruidsboeket krijgt.

Broches

Dit alternatief is al wat bekender en schitterend voor een vintagebruiloft. Je kunt kiezen voor een boeket wat bestaat uit alleen maar broches of voor een boeket en daar een broche of een souvenir in verwerken.

bruidsboeket met broche

Zonder bloemen

Ben je allergies voor bloemen, of houd je gewoon niet van bloemen kun je je bruidsboeket in zijde bloemen nemen. ook een bruidsboeket van veren is erg apart. Ook een erg leuk alternatief is een bruidstasje, met een grote zijden bloem erop.

bruidsboeket met broches

Corsage’s tips

Voor gasten die voor de hele dag zijn uitgenodigd, zoals de directe familie, de getuigen en goede vrienden, zijn er meestal corsages. Voor de corsages geldt dat zij in overeenstemming zijn met het bruidsboeket. Corsages in verschillende kleuren is handig voor de vrouwelijke gasten. Zij kunnen dan een kleur kiezen bij de kleur van hun kleding. Ook een leuke tip: In plaatst van een corsage laat de gasten een button corsage dragen met een foto van het bruidspaar, of leuke veren opgespeld. 

Hoe draag ik mijn bruidsboeket?

Voor de plechtigheid wordt het boeketje in de rechterhand gehouden, erna in de linker. Zo zijn er nog meer etiquettes voor het huwelijk. Zorg ervoor op de dag dat je je bruidsboeket laag houd op de heupen!

Hoe draag ik de corsage?

Een corsage voor de bruid/dames wordt gedragen aan de linkerzijde vanaf de schoudernaad met de bloemen naar beneden. Bruidegom/heren dragen de corsage ook aan de linkerzijde maar met de steeltjes naar beneden. Corsages komen in de keuze van bloemen en bijmaterialen vaak overeen met de bloemen van het bruidsboeket.

Corsage

Tips om je bruidsbloemen te kiezen , we hebben enkele bloemsoorten uitgelicht die erg leuk in je bruidsboeket zijn lees meer

Enkele tips waar u aan denkt bij uw bloemist Bruidsboeket, Corsages, Haarcorsage, Autoversiering, Antenne versiering, Versiering bij gastenboek, Bedankbloemetje voor ouders.