Bruidsboeketten

Bij het plannen van je huwelijk besteed je de grootste zorg aan het laten samengaan van alle details. Ook het bruidsboeket is daar een belangrijk onderdeel van. Mijn idee is om het bruidsboeket af te stemmen op bruidsjurk en stijl waarin je trouwt. Als je een kleine bruid bent, neem dan niet een groot lang bruidsboeket, maar denk meer aan een biedermeier.
Inzake kleur en keuze zijn de mogelijkheden praktisch onbeperkt. Van scala lelies en rozen tot tulpen en pioenen. Het is jouw smaak die de grootte, kleur en stijl van het boeket bepalen. De traditie voorziet nogal veel wit en groene samenstellingen. Je boeketje hou je normaal de hele dag aan je zijde, maar vergeet niet de bloemen te bewaren op een koele plaats als je afspraken maakte om ze te laten drogen. Uit praktische overwegingen wordt er soms geen bruidsboeket gedragen.maar een haarstukje of polsbandje met bloemen,losse bloemen in het haar ,kleinere bloemetjes in de bruidsjurk of sluier, verwerkte bloemenkrans rond de hals of een bloemenkroon .

Bloemenkroon

Corsage’s tips

Voor gasten die voor de hele dag zijn uitgenodigd, zoals de directe familie, de getuigen en goede vrienden, zijn er meestal corsages. Voor de corsages geldt dat zij in overeenstemming zijn met het bruidsboeket. Corsages in verschillende kleuren is handig voor de vrouwelijke gasten. Zij kunnen dan een kleur kiezen bij de kleur van hun kleding. Ook een leuke tip: In plaatst van een corsage laat de gasten een button corsage dragen met een foto van het bruidspaar, of leuke veren opgespeld. 

 

Hoe draag ik mijn bruidsboeket?

Voor de plechtigheid wordt het boeketje in de rechterhand gehouden, erna in de linker. Zo zijn er nog meer etiquettes voor het huwelijk. Zorg ervoor op de dag dat je je bruidsboeket laag houd op de heupen!

Hoe draag ik de corsage?

Een corsage voor de bruid/dames wordt gedragen aan de linkerzijde vanaf de schoudernaad met de bloemen naar beneden. Bruidegom/heren dragen de corsage ook aan de linkerzijde maar met de steeltjes naar beneden. Corsages komen in de keuze van bloemen en bijmaterialen vaak overeen met de bloemen van het bruidsboeket.

Corsage

Tips om je bruidsbloemen te kiezen , we hebben enkele bloemsoorten uitgelicht die erg leuk in je bruidsboeket zijn lees meer

Enkele tips waar u aan denkt bij uw bloemist Bruidsboeket, Corsages, Haarcorsage, Autoversiering, Antenne versiering, Versiering bij gastenboek, Bedankbloemetje voor ouders.