Bruidskinderkleding zoeken in de regio….

Antwerpen     Brussel     Limburg     Oost-Vlaanderen       West-Vlaanderen

Bruidskinderekleding

Bruidskinderkleding

Kleding tips voor bruidskinderen

Kinderen hebben ook plezier bij de viering, maar wat moeten ze dragen? Ontdek de do’s en don’ts van het kleden van kleine bruiloftsgasten.

Bruiloften zijn de perfecte gelegenheid om onze mooiste kleding aan te trekken, van mooie hoeden tot glanzende schoenen. Een bruidsmeisje en bruidsjonkertje die door het gangpad lopen, zien er kostbaar uit. Dus is het tijd om je zoon zijn eerste pak te kopen? Moet je dochter een prinsessenjurk dragen? Misschien is minder luxe kleding geschikt en ook praktischer.

Overweeg het volgende bij het kiezen van outfits voor uw kinderen.

1. Genderspecifieke aspecten

Prinsesjurken voor meisjes zijn schattig, maar zorg ervoor dat je geen mini-bruid door het gangpad stuurt. Vermijd jurken van gemiddelde lengte. Dit leidt tot struikelen, gescheurde zomen en af en toe vallen. Goede lengtes zijn net onder de knie, halverwege de kuit en boven de enkel.

Bruidsmeisjes

U kunt de kleur afstemmen op het kleurenschema van de bruidsmeisjes om uw kind smaakvol in te laten passen.

-Jongens vinden het misschien niet leuk om net zo gekleed te worden als meisjes. Suits zijn aan te raden voor formele bruiloften en smokings zijn gereserveerd voor black-tie bruiloften. Anders is een broek met een bijpassende blazer of jas een goede gok. Door de bruidegom en de bruidsjonkers te matchen, kan uw kind er in passen en er goed uitzien. Houd het simpel en solide.2. Kleed ze voor comfort

 • Vermijd nauwsluitende kleding. Je kunt kinderen nog steeds stijlvol houden met een losse pasvorm. Kinderen bewegen veel, dansen en spelen met andere kinderen en een beetje bewegingsruimte is altijd beter. Kinderen groeien snel, dus er zullen meer mogelijkheden zijn om deze kleding te dragen. U kunt indien nodig ook wijzigingen aanbrengen die niet goed passen.
 • Laat lagen een andere keer liggen. Kinderen zullen regelmatig rustpauzes nodig hebben (vooral jongere kinderen). Lagen kunnen omslachtig zijn en ze warm en prikkelbaar maken.
 • Houd het bij schoenen eenvoudig. Stijlvolle flats voor meisjes zijn het beste en een mooi paar schoenen voor jongens. Als hun voeten pijn doen, wees niet verrast als je hun schoenen in een hoek vindt.

Bruidsjonkertjes

3. Wees praktisch

 • Denk aan het seizoen als je je kind kleedt voor een bruiloft. Warmer weer is het perfecte moment voor een mooie luchtige kleding voor meisjes en katoenen polo’s onder blazers voor jongens. Onthoud dat comfort de sleutel is!
 • Kies kindvriendelijke kleuren. Misschien wil je een beetje donkerder van kleur gaan als je bang bent voor morsen en vlekken.
 • Kinderen raken vaak rommelig van eten en drinken. Houd dat in gedachten bij het kiezen van de stof.
 • Kies voor duurzaamheid

Bruidsmeisjes

4. Accessoires

Voor de meisjes

 • Een bloemenkroontje bij het kapsel voegt charme en eigenzinnigheid toe
 • Sparkly-sieraden zoals een medaillon of kleine parels voegen een speciaal tintje toe
 • Met kant afgezette enkelsokken of onderbroekjes met kant voegen subtiele pit toe

Bruidskinderen

Voor de jongens

 • Strikjes maken elke look jazz
 • Een aantrekkelijke stropdas werkt goed voor oudere jongens
 • Laat de kinderen ten slotte kinderen zijn en geniet van de gelegenheid!