Waarom een weddingplanner zo belangrijk is!

Je vriend en familie zijn geen vervanging voor een professionele weddingplanner

Voordat ik een duik in dit onderwerp neem, laat me duidelijk zijn: de vrienden en het gezin van een stel spelen een ongelooflijk belangrijke en onvervangbare rol tijdens het huwelijksplanningsproces. Ik geloof echter oprecht dat ieder paar tijd, energie en stress zal besparen door hun vrienden / familie hun trouwdag met hen mee te laten vieren en het werk van huwelijksplanning aan een professional over te laten. Hier zijn een paar redenen waarom.Ik geloof dat de belangrijkste rol die vrienden en familie van de bruid en bruidegom kunnen spelen actieve getuigen en feestgasten op de bruiloft zijn.. Die rol is cruciaal en niet een die gemakkelijk kan worden volbracht als ze de extra verantwoordelijkheden hebben om de bruiloft te beheren. Dus zelfs als je vrienden / familieleden een actieve rol spelen in het huwelijksplanningsproces voorafgaand aan de trouwdag, zal het inhuren van een dag planner hen bevrijden om hun belangrijkste rol te spelen op uw trouwdag.
Aan de andere kant, zelfs de meest goed bedoelende vriend die op je trouwdag helpt, kan afgeleid worden van de officiële verantwoordelijkheden door een paar cocktails te drinken of een oude vriend te ontmoeten. Vaak is het het beste om de grens tussen vrienden en werknemer niet te vervagen.
De trouwplanning is vaak tijdrovend en tijdgevoelig werk. Vrienden en familieleden hebben hun eigen baan en persoonlijke verantwoordelijkheden om op te letten en hebben misschien niet de benodigde hoeveelheid tijd en energie om zich aan jullie bruiloft te wijden. Omdat huwelijken van nature diep persoonlijk zijn, kunnen conflicten snel ontstaan tussen vrienden en familie . Een weddingplanner kan vele uren besteden aan jullie huwelijk, omdat het haar taak is om dit te doen.
Een vriend of familielid kan heel creatief en / of betrouwbaar zijn, maar dat betekent niet dat ze over de vaardigheden en kennis beschikken die met ervaring in het beheer van je bruiloft te maken hebben. Een professionele weddingplanner brengt expertise met zich mee, van tafelinstellingen tot ceremoniemuziek tot tijdlijnen, terwijl je vriendin misschien alleen haar eigen trouwervaring heeft (of andere die ze als gast heeft bijgewoond) om op te tekenen.
Iemand moet de leiding hebben over het toezicht houden op en beantwoorden van de vragen van je leger van helpers. Ik heb verschillende bruiloften meegemaakt waarbij het stel een leger van vrijwilligers had die verantwoordelijk waren voor van alles en nog wat, van het brengen van salades en gebak tot het ophalen van huurtafels en stoelen, tot het ophangen decoraties, en decoratieve stoffen aan het plafond. Hoewel deze groepsinspanningen zeker indrukwekkend zijn om te zien, des te meer vrijwilligers je hebt, des te complexer de taak om ze te beheren. Als je ervoor kiest om geen weddingplanner te hebben, zul jij waarschijnlijk diegene zijn die alle helpers beheert.Verkopers inhuren die je kunt vertrouwen

Denk er op deze manier over na, Het heeft waarschijnlijk jaren geduurd voordat je je perfecte partner vond in je toekomstige partner, en nu moet je je perfecte match vinden in je trouwverkopers, en snel! Een professionele weddingplanner lijkt veel op een matchmaker, maar in plaats van mensen zijn / haar perfecte partner te helpen vinden, helpt ze koppels matchen met trouwverkopers die passen bij hun visie, persoonlijkheid en budget

sommige bruiden twijfelen nog of ze een weddingplanner nodig hebben Maar het is vooral omdat ze niet alle dingen die een weddingplanner doet, en dat is precies waarom ik sommige van die dingen vandaag met jullie zal delen!

Wat een weddingplanner echt doet

Planning Checklist

Ah, wat elke bruid moet hebben, toch? Ik bedoel, je kunt echt geen bruiloft plannen zonder te weten wat er moet gebeuren, toch? Het hebben van een planner maak een aangepaste checklist en planning voor jou, en herinnert je eraan wanneer het tijd is om te gaan naar de volgende taak.Trouwens, zij hebben eerder een bruiloft gepland, jij hebt het niet gedaan. 😉

Budget.

Ja, het gevreesde woord. Een planner kan jullie zeker helpen bij het maken, en houden van jullie budget. En als je iets wilt dat misschien helemaal niet haalbaar is, zal je planner het je vertellen in plaats van je hoop te geven.

Aanbevelingen van leveranciers.

Een weddingplanner geeft je betrouwbare leveranciersaanbevelingen van mensen met wie zij eerder hebben samengewerkt en die zij vertrouwen. Sterker nog, als je dat wilt, vraag dan naar hun ervaringen met bepaalde verkopers. Soms bevelen ze zelfs een bepaalde leverancier NIET aan vanwege een slechte ervaring met hen.

Leveranciers communicatie en contacten.

Dit omvat contact opnemen met leveranciers om de beschikbaarheid te achterhalen e-mailen, telefoongesprekken, teksten, en waarschijnlijk een vergadering of twee. 
Soms, als je wilt, kun je zelfs je planner laten communiceren met al je leveranciers (of slechts een beperkt aantal) en hem of haar laten mailen met updates, vragen, zorgen, etc. En laten we de herinneringen niet vergeten u ontvangt van uw planner wanneer het tijd is om een betaling uit te voeren aan een van uw leveranciers.

Je thema

Nu zijn niet alle planners experts in thema’s en decoraties, maar ze weten wel de weg ernaar toe.. Ongeacht welke diensten de planner aanbiedt, hij of zij zal je zeker helpen om dingen uit te zoeken als het gaat om het ontwerp van je bruiloft. Of het nu een specifiek idee is of het helpen van kleuren op te zoeken, ze staan aan uw zijde om je te helpen.

Etiquette.

Je weet dat je een vraag zult hebben over het wel of niet uitnodigen van bepaalde gasten, kledingvoorschriften, of misschien zelfs hoeveel alcohol je moet serveren. Een planner kent de etiquette voor bruiloftsfeesten. Soms zijn etiquette dingen zelfs geen etiquette meer, en het is gewoon echt wat het beste werkt jullie bruiloft.

RSVP’s. 

Sommige weddingplanners houden uw RSVP’s voor je bij. Dit is ZO een saaie taak, maaltijden, zitplaatsen, gasten tellen, enz. Gewoon iets anders dat je niet hoeft te doen! 🙂

Herinneringen

Eenvoudig herinneringen! Omdat de kans groot is dat je iets vergeet, of het nu groot is (zoals een DJ) of klein (zoals bedankjes, een weddingplanner zal je zeker kleine herinneringen kunnen geven over dingen die mogelijk vergeten zijn!

Leveranciersbevestigingen. 

De week voor je huwelijk wordt een gekte. Je hebt geen om e-mails en telefoongesprekken af te handelen met leveranciers om tijden en plaatsen te bevestigen. Jullie planner zal dat behandelen. 😉
Je hebt absoluut altijd een tijdlijn nodig voor je trouwdag. Hoe weet je anders hoe laat je moet beginnen, wanneer je mensen moet vertellen dingen af te leveren, enz.?

Huwelijksceremonie 

Soms kan een huwelijksceremonie een enorm cluster van chaos zijn. Mensen denken dat ze weten wat ze moeten doen, maar als het erop aankomt, weten ze dat echt niet. Het hebben van een weddingplanner zorgt ervoor dat je ceremonie soepel verloopt en dat alle betrokkenen weten wat te doen en waar te gaan!

Coördinatie van de trouwdag. 

Ik praat daar de hele tijd over. Je wilt beslist niet degene zijn die bezig is met het opzetten van dingen op je trouwdag. Om ervoor te zorgen dat de cake wordt geleverd, worden de bedankjes bij elke plaats geplaatst en wordt die schattige lintkroonluchter die je hebt gemaakt opgehangen. Niet alleen dat, maar hoe zit het wanneer het tijd is dat uw huwelijk * daadwerkelijk * gebeurt? Wie gaat je vertellen wanneer het tijd is om te vertrekken voor je ceremonie of wanneer je je cake moet snijden? Oh en wie zal je helpen zoeken wanneer je beste man vermist wordt voor de toast? De weddingplanner, dat is wie! 😉

Trouwgegevens.

Wie gaat onze gasten plaatsen, zorgt ervoor dat bedankjes of kadootjes op de plaatsingsinstellingen staan en wie stelt je speciale taart en dessert schema in? Je wilt deze taken aan niemand toevertrouwen. De weddingplanner zorgt voor de huwelijksdetails waarvan je zeker weet dat je deze nauwgezet en liefdevol zult maken voor jullie bruiloft, en ervoor zorgen dat deze worden ingesteld om aan alle verwachtingen te voldoen. En dan zal hij of zij alles aan het einde van de nacht afnemen en het aan je ouders geven, of het voor je houden om op te halen als je thuiskomt van je huwelijksreis.

Huwelijksgeschenken. Ja, dus die geschenken die iedereen brengt. Wat doe je met hen ?! Het is iets dat vaak wordt vergeten, maar je planner zal zeker al je cadeaus inladen bij een aangewezen persoon om mee naar huis te nemen.