30 verborgen kosten in je huwelijksbudget

verborgen kosten in huwelijksbudget

Met alles wat nodig is om je bruiloft te plannen, is het gemakkelijk om enkele budget kosten over het hoofd te zien. Ik weet zeker dat je heel goed op de hoogte bent van de kosten voor je locatie, eten en drinken, DJ of band, fotograaf, etc., maar hoe zit het met al die kleine dingen die je ook financieel moet plannen. Om ervoor te zorgen dat je het huwelijksbudget perfect voorbereidt, zijn hier 30 verborgen huwelijkskosten waar je waarschijnlijk niet eens aan dacht!Verborgen kosten die je moet toevoegen aan uw bruiloftsbudget

1. kadootjes

het is veel meer geworden dan alleen maar je beste vrienden en familie vragen om deel uit te maken van je grote dag. In feite worden mensen behoorlijk chique met hun bruidsjonkers , bruidsmeisjes en getuigen vragen door cadeaus te kopen, leuke goody bags samen te stellen en allerlei leuke dingen te maken.

2. Schoonheidsbehandelingen

Je bent waarschijnlijk van plan om je haar en make-up voor de grote dag te laten doen, en ik neem aan dat je dat al in je budget hebt verwerkt. Vergeet echter niet alle andere beauty preparaten die je mogelijk hebt gedaan, zoals tanden bleken, haarkleuring, massages, extensies, etc. Ook moet je mogelijk meer dan één haar- en make-up proef hebben, dus plan daarom vooruit!

3. Vrijgezellenfeest

Het is traditie voor de bruidsmeisje of een groep vriendinnen om de kosten van de bruid te betalen, maar als je de stad uit gaat, zullen veel bruiden hun eigen reis moeten betalen. Als je een leuk uitje verwacht, bereid je dan voor om mogelijk die kosten te betalen, samen met eventuele leuke reisoutfits of bagage die je mogelijk moet kopen.

4. Kleding

Er zijn veel pre-bruiloftsevenementen, zoals bruidsdouches, vrijgezellenfeesten, een receptiediner en mogelijk zelfs een bruidegomdiner. Als je bent zoals ik, zou je waarschijnlijk een nieuwe outfit voor elk van die feesten hebben, dus plan dat in je budget, want 4+ outfits zijn niet goedkoop!

5. Veranderingen

Wanneer je een bruidsjurk uitkiest, kun je gemakkelijk de veranderingen vergeten die bijna altijd nodig zijn, zoals een zoom, applicaties en soms zelfs een naadaanpassing. Bij veel bruidssalons is het gratis, maar niet overal. Zeker als je een goedkope jurk in de outlet hebt gescoord, of op Aliexpress, verwacht ongeveer € 100-400 te betalen, afhankelijk van wat er gedaan moet worden. Oh, en vergeet de stomerij niet!!

6. Onderkleding

Je hebt budget voor je jurk en bruidsaccessoires, maar wat dacht je van goede onderkleding die je nodig hebt om alles omhoog en samen te houden !? Afhankelijk van de stijl van je jurk en wat je nodig hebt, kunnen die dingen kostbaar zijn, dus bereid je gewoon voor!

7. Verzend kosten

Denk maar aan save the dates, en de uitnodigingen, het is meestal zwaar papier dat je verzendt, dus verwacht niet dat een kleine postzegel voldoende is. Verzendkosten kunnen tot € 2 per uitnodiging kosten, afhankelijk van het gewicht en de grootte van de envelop. Houd er ook rekening mee dat extra portokosten altijd vereist zijn voor een vierkante envelop, ongeacht het gewicht. Overweeg een online RSVP zodat je geen RSVP-kaart en voorgestempelde envelop in je uitnodigingen hoeft op te nemen, anders heb je dubbele portokosten.

8. Overwerkkosten

Je boekt je leveranciers voor een bepaalde tijd, dus als je erover nadenkt, is dit volkomen logisch! Als evenementen te laat zijn of je ontvangst later is dan gepland, wordt er vaak verwacht dat je extra kosten betaalt. Advies: ontvang schriftelijke overwerkkosten en factor extra tijd bij het boeken van uw leveranciers!

9. Opruimingskosten

Als je een buitenlocatie of prive locatie huurt, verwacht dan te betalen voor opruimkosten zoals afvalverwijdering en schoonmaak na de receptie. Dit wordt meestal per uur in rekening gebracht, dus lees je contract zorgvuldig, vraag naar mogelijke kosten en weet wat je kunt verwachten! Vraag een paar vrienden of tantes en ooms die na de receptie willen helpen met opruimen, zodat het personeel dit niet hoeft te doen en je wat extra geld kunt besparen.

10. Niet-goedgekeurde leveranciers

Tegenwoordig werken veel locaties met een lijst met ‘voorkeursleveranciers’ die een exclusieve groep cateraars, bakkers, decorbedrijven en meer biedt. Als je een voorkeur hebt voor een locatie buiten deze lijst, wees dan niet verbaasd als ze verwachten dat je 20% of meer betaalt.
Blijf bij de lijst! Anders, als je heel specifieke leveranciers hebt waarmee je hoopt te werken, probeer dan een locatie te vinden waar je iedereen naar binnen kunt brengen die je maar wilt.

11. Bruidstaart schotelgeld en kurkgeld

Plan om ongeveer € 2-5 per gast te betalen voor het snijden van taart, schotelgeld en tot € 15 per fles voor kurkgeld. Ik weet dat het kostbaar klinkt, maar als je de cateraars of barservice van de locatie niet gebruikt, worden ze verantwoordelijk voor het snijden, serveren en schoonmaken , dus het is logisch. Veel bruidsparen bestellen een prachtige bruidstaart voor 100 personen, en zijn in shock als er nog eens € 2 tot 5 bij komt aan schotelgeld. Probeer daarom de bruidstaart via de locatie te doen.

12. Leveranciersmaaltijden

Je fotograaf, videograaf, weddingplanner, band en DJ brengen vrijwel de hele dag met je door. Zorg ervoor dat ze net als alle anderen eten krijgen!
veel locaties / cateraars bieden een goedkopere optie voor maaltijden van leveranciers. Controleer je contract en zorg ervoor dat je weet wat ze kunnen verwachten aan eten!

13. Verlichting en geluid

De meeste DJ’s en bands moeten goed zijn uitgerust, maar als je locatie groter is dan gemiddeld, heb je mogelijk extra luidsprekers en verlengsnoeren nodig. Als je locatie buiten is of op een locatie die niet is voorbereid op een bruiloft, zul je ook een geluidssysteem, verlichting, generators, verlengsnoeren etc moeten huren.
Zorg ervoor dat je band / DJ bekend is met de lay-out van de locatie en overweeg om een ​​groter bedrijf in te huren dat goed is uitgerust en geen extra kosten in rekening brengt.

14. Verhuur

Hoewel veel locaties worden geleverd met tafels, stoelen, servies en couverts, verwacht niet dat ze iets te luxe zijn! Om de look te krijgen die je echt wilt, moet je misschien via een verhuurbedrijf gaan of verwachten dat je voor een aantal upgrades via de locatie betaalt.
probeer een locatie te vinden die de totale uitstraling heeft die je wilt. Het zal je misschien verbazen dat, hoewel hun huurprijs veel hoger is, de totale kosten aanzienlijk goedkoper zullen zijn, aangezien het al met alle toeters en bellen wordt geleverd waar je op hoopte.

verborgen kosten huwelijksbudget

15. Serveren / barpersoneel

Hoewel de meeste locaties een barservice aanbieden of op zijn minst een drankvergunning hebben, betekent dit niet dt als je zelf een locatie huurt, je ook automatisch personeel hebt.
Informeer bij uw locatie over hun servicebeleid en zorg ervoor dat u volledig weet of het vinden van servers / barmannen hun taak is of de uwe.

16. Huur en vervoer

Je kunt geen 15 tafels achter in een busje plaatsen en 150 stoelen passen zeker niet in een compact voertuig. Informeer voordat je meubels gaat huren naar eventuele transport-, kosten, deze zijn meestal niet inbegrepen in de huurprijs.
Hoewel de kosten vooraf mogelijk duurder zijn, kan het werken met een groter verhuurbedrijf (die hun eigen vrachtwagens heeft) aanzienlijk goedkoper zijn dan alle transportkosten te moeten betalen.

17. Huwelijksverzekering

Het is niet iets waar de meeste mensen aan denken, maar gezien de duizenden euro’s die je uitgeeft, is het zeker de moeite waard! Verwacht niet van een bruiloftverzekering als jullie uit elkaar zijn en de bruiloft cancelen deze uitkeert! Vaak wel in geval van ziekte, weersomstandigheden zoals wateroverlast, sneeuwstormen etc.

vervoer budget huwelijk
18. Vervoer

Hoe komt je van de ceremonie naar de feestzaal? Hoe kom je van de locatie naar het hotel? Bellen en wachten op taxi’s kan veel tijd vergen van je dag, dus wees voorbereid door een dienst van tevoren te huren. Als de ceremonie ver van de feestzaal is , is het misschien ook geweldig om een ​​pendeldienst voor je gasten aan te bieden!19. Papier en drukwerk

Je moet natuurlijk wel je save-the-dates en uitnodigingen betalen, maar zoveel stellen vergeten alle ander drukwerk op te nemen, zoals programma’s, escortkaarten, tafelnummers, menu’s, en borden

20. Bloemen buiten het seizoen

Zorg ervoor dat je hart niet op een bepaald type bloem staat, tenzij je absoluut weet dat ze er in het seizoen zijn. Pioenen zijn bijvoorbeeld super trendy, maar als ze niet in het seizoen zijn, kunnen ze echt super duur zijn.

21. Toiletten

Oh my, kun je je voorstellen dat je een buitenevenement plant en je realiseert dat er geen toiletten zijn op het terrein! Als je door een locatie gaat (een schuur, boerderij, wijngaard, etc.), vraag dan naar de beschikbaarheid van toiletwagens. Als je gastenlijst meer dan 100 is, huur er dan minstens 2. Je kunt nooit te veilig zijn als het gaat om toiletten!

22. Een back-upplan voor Moeder Natuur

Als je een buitenceremonie hebt, is het van cruciaal belang dat je ergens voor plant. Als er kans is op regen die tijd van het jaar, wees dan voorbereid door een tent te bestellen. Andere dingen die je misschien wilt overwegen zijn extra lichten, (stel je voor dat een reeks bistrolichten net heeft besloten uit te branden!), Vloeren (in het geval dat het extra modderig is, en parasols of dekentjes.

23. Huwelijksbedankjes

Dit is volledig optioneel, maar is enigszins een traditie. bedankjes lopen meestal tussen de € 2- € 5 per stuk, dus afhankelijk van het aantal gasten, kan dat een aanzienlijk deel van je budget zijn! Zoals je weet doet als een Photo Booth of een candybar het altijd goed, dat is een gunst op zich. Zo niet, probeer dan een eenvoudige doe-het-zelf of maak een zelfgemaakte traktatie voor je gasten om van te genieten.

24. Onverwachte gasten

Ugh, is dit niet je ergste nachtmerrie? Het is meer dan waarschijnlijk dat je jongere neef Stef zal verschijnen met zijn ongenode vriendin, of die familie-vrienden die “nee” hebben geantwoord, zullen verrassend verschijnen. Zorg ervoor dat je een paar extra diners koopt, voor het geval dat!
Praat met je locatie / cateraar over hoeveel ze aanbevelen. De kans is groot dat ze hier veel mee te maken hebben gehad en een goed idee hebben van wat je moet bestellen.

25. Huwelijksfeest presentjes

Hoogstwaarschijnlijk heb je er al rekening mee gehouden, maar vergeet de ouders, bloemenmeisje, groomsmen en getuigen niet. Iedereen die een belangrijke rol speelt op je bruiloft verdient een speciale dank. En je ouders verdienen het zowieso altijd!

26. Ceremoniemeester

Je verdient het om gewoon te genieten van je trouwdag en je geen zorgen te moeten maken over het aannemen van telefoontjes van leveranciers, het opzetten van je ontvangsthal, zorgen dat dingen op tijd zijn, enz. Huur een dag-coördinator of ceremoniemeester in om de stress weg te nemen. Op die manier kun je ontspannen en genieten van uw dag.
Heb je een type A in je familie? Vraag of hij/ zij je contactpersoon wil zijn voor telefoontjes, vragen en om alles op schema te houden.

27. Maaltijden:

Het is duidelijk dat ik het niet heb over je cocktailuurtje of diner, ik heb het over wat je voorafgaand aan de bruiloft gaat eten. Jij en misschien je bruidsmeiden zullen druk bezig zijn zich klaar te maken, dus ervoor zorgen dat er eten is super belangrijk!

28. Vergeten items

Het is het laatste waar elke bruid of bruidegom zich zorgen over wil maken, maar het is ZO belangrijk om te plannen. Of je nu naar de locatie gaat en je realiseert dat je je kousen, de sokken van de bruidegom bent vergeten, of op afstand bent bij het krijgen van een ringkussen, heb wat reserve geld voor je tante Sara om zo snel mogelijk naar de winkel te kunnen rennen.

29. Fooien

Vergeet niet om je ceremoniemeester of een van je aangestelde vrienden een buideltje geld te geven voor fooien, denk hierbij aan personeel van de locatie, geld voor de kerkdienst, of chauffeur. Er zijn altijd wel wat mensen die je een fooi wil geven.

30. Huwelijksreis uitgaven

Naast de volledige kosten van de huwelijksreis zelf (die je hopelijk hebt begroot!), Zijn daar ook kleinere kosten aan verbonden. Paspoorten, reisgidsen, bagage, vakantiekleding en autoverhuur zijn allemaal dingen die de moeite waard zijn om aan je budget toe te voegen. Denk ook aan zomerkleding die je misschien nog moet aanschaffen.

Je huwelijksbudget plannen

Hopelijk helpt deze lijst je beter voor te bereiden op je huwelijksbudget, zodat je niet voor verrassingen komt te staan! Niemand heeft ooit gezegd dat bruiloften goedkoop waren, maar ach, je kunt er tenminste op voorbereid zijn!