Huwelijksceremonie

Veel tijd gaat zitten in het selecteren van een locatie en thema voor de ceremonie, en een goede planning vooraf bespaart u veel tijd en stress. Wij bieden een unieke huwelijks planning en ideeën voor decoraties, thema’s voor bruiloften, evenals ideeën en tips voor huwelijk ceremonies. Een huwelijksceremonie is een uiterst belangrijk onderdeel van het huwelijk proces.
Er zijn zoveel verschillende soorten ceremonies waar een paar uit kan kiezen.

Kerkelijke ceremonie

Uitwisselen van geloften is een van de belangrijkste onderdelen van een bruiloft.
Het is belangrijk om de perfecte vorm van plek te vinden waar het echtpaar de officiële ceremonie wil houden.Er zijn veel verschillende soorten, men kan kiezen voor hun speciale dag In de kerk.
Maakt niet uit welke godsdienst men heeft, er is een verscheidenheid van verschillende kerkelijke ceremonies om uit te kiezen.

Echter is het niet mogelijk zoals in Nederland zelf te kiezen voor een locatie, u bent verplicht de huwelijksceremonie te laten voltrekking in het gemeentehuis. Wel kunt u eerst het huwelijk laten voltrekken standaard in het gemeentehuis, en daarna een ceremonie laten plaatsvinden op uw favoriete plek, thuis, of op een andere mooie locatie. U kunt dan een ceremoniespreker inhuren of een BABS uit Nederland.

Uw eigen unieke huwelijksceremonie maken?

Er is geen betere manier om je geloften echt te personaliseren dan de elementen van de ceremonie met de hand te kiezen. Maar het is ook een uitdaging om uit te vinden waar je moet beginnen en hoe je alles kunt ordenen! Ongeacht de religie, rituelen of lezingen die je kiest, de meeste huwelijksceremonies hebben hetzelfde basisoverzicht. Om je op weg te helpen, is hier een algemeen overzicht van de huwelijksceremonie die je kunt gebruiken om je bruiloft vanaf de grond op te bouwen.

1. Het welkom

Zodra alle gasten plaatsnemen en jullie  allebei bij jullie plaatsen zijn aangekomen, zal de ambtenaar jullie gasten verwelkomen en bedanken voor hun komst. Dit kan kort zijn, of kan leiden tot een langer fragment dat het verhaal van je relatie vertelt en beschrijft hoe je uiteindelijk hier zit om te trouwen.

2. Teksten en lezingen

Het kan even duren om de betekenis van elke lezing uit te leggen, je  huwelijksceremonie-lezingen kunnen pagina’s zijn uit een favoriet boek, liedteksten, religieuze passages of elke andere tekst die je kiest  . Zoek naar teksten die helpen te ondersteunen wat een huwelijk voor jullie twee betekent, of vertel iets waardevols over je relatie.

3. De geloften

Als er een deel van de ceremonie is dat de meeste betekenis zou moeten hebben, dan is dit het wel. Of je nu je eigen geloften samen schrijft, traditionele zinnen gebruikt of ervoor kiest om elkaar te verrassen , dit zijn de beloften die je elkaar doet die je van plan bent je leven lang na te komen.

4. De ringen

Trouwringen zijn een symbool van de geloften die je zojuist hebt gedeeld. Ze worden vaak uitgewisseld als je iets zegt in de trant van “Ik neem je als mijn man / vrouw …” en kan worden gezien als de laatste regels en aanvaarding van je geloften.

5. De uitspraak

Je  trouwambtenaar kan je geloften opvolgen met slotopmerkingen, of je kunt direct van de ringuitwisseling gaan om formeel een echtpaar te worden uitgesproken.

6. De kus!

Het moment waarop je hebt gewacht! De grote finale van de huwelijksceremonie is dat magische lip slot. Verzegel je huwelijksgeloften met een kus, dan is het tijd om het gangpad weer op te gaan en het feest te beginnen. Natuurlijk hoort er iets leuks bij als het bruidspaar de ceremonie verlaat. Hoe leuk is het om bellen te blazen. Confetti mag niet meer, dus dit is een zeer leuk alternatief.