Wat te doen na verloofd zijn

verloofd

De eerste dingen die alle paren moeten doen nadat ze zich hebben verloofd Meer dan 40% van de paren verlooft zich van november tot februari (beginnend rond november en Valentijnsdag), wat betekent dat met de lente om de hoek, het officieel tijd is om je bruiloft te plannen . Maart betekent het begin van het bruiloftplanningsseizoen , maar het organiseren van een feest voor iedereen waar je van houdt kan overweldigend zijn . De ringen kopen is nog maar het begin van de reis.

Van het boeken van een locatie tot het inhuren van een weddingplanner en de discussie over geld, er is veel om over na te denken, van het plannen van het budget tot het aanpakken van de gastenlijst.Bereken je organisatiestructuur

Creëer een manier om jezelf te organiseren voordat je begint, en zoek uit wie de besluitvormers (en betalers) zullen zijn. Met of zonder een weddingplanner is er een behoorlijke hoeveelheid organisatie betrokken bij de planning, en een methode waar zowel jij als je weddingplanningsteam zich prettig bij voelen helpt echt wanneer het leven en organiseren echt druk wordt.

Praat over het budget en het aantal gasten

Na het rinkelen van champagneglazen, is het eerste wat je moet doen na je verloving het vaststellen van je budget en het aantal gasten. Die twee gaan hand in hand, je budget bepaald hoeveel gasten je kunt uitnodigen, of je verwachte aantal gasten kan het budget bepalen.

Een weddingplanner inhuren

Zelf een bruiloft plannen is hard werken! Huur een professional in om je te helpen. Iedereen verdient een niet emotioneel betrokken derde partij om hun bruiloft te beheren. Sommige bruidsparen zijn goed in het nemen van beslissingen en het plannen van hun bruiloft, en anderen hebben wat meer begeleiding nodig. Je kunt een professional vinden die je op elk gewenst niveau kan helpen, en je hebt op zijn minst iemand nodig om de dag te beheren.

Geniet van het moment

Het hele proces van planning tot bruiloft gaat voorbij. Hoe graag je er ook in wilt springen, vergeet niet om hier en daar even de tijd te nemen om gewoon te genieten van je verloving. Probeer en geef jezelf een volledig jaar van planning als het mogelijk is.

Doe geen inpuls aankopen

Begin niet op de eerste dag met het kopen van alles op Ali, etsy, of waar ook. Er is altijd ruimte voor personalisatie in een bruiloft, en hoewel de meeste doe het zelvers hebberig kunnen zijn, is een kleine knipoog naar iets doordachts en handgemaakt vaak de juiste beslissing. Beginnen met plannen of decoreren direct na de verloving is absoluut een nee. Wacht op alle decoritems en aankopen van €10 items totdat alle andere grote decoraties aanwezig zijn en je je visie duidelijk tot leven ziet komen.
Kijk ook eerst wat je locatie al aan spullen heeft.

Denk eerst aan het seizoen voordat je een datum kiest

Zomer, herfst, winter of lente je kunt je nu beginnen voor te stellen hoe jullie bruiloft eruit zal zien en het kiezen van een tijd van het jaar zal je helpen de beste dag voor je bruiloft te kiezen! Focus niet teveel op de vrijdag, maar denk ook eens aan dagen zoals een zaterdag, of zondag. De meeste gasten zijn dan al vrij, en zeker als je een receptie geeft, zullen er mer gasten aanwezig zijn.

Verzamel Blackout datums

Verzamel de datums van je belangrijke gasten: je familie, broers en zussen, beste vrienden wat verschrikkelijk zou zijn als ze niet op je bruiloft kunnen komen. Het is gemakkelijk om in je opwinding te vergeten dat het vriendje van je zus in mei afstudeertof je aanstaande schoonzus moet bevallen in die week. In plaats van later van streek te raken, bespreek de datum met je beste vrienden en familie.

Begin met het verkennen van locaties voordat je een datum instelt

De belangrijkste dingen om eerst te bevestigen bij het plannen van een bruiloft zijn de datum en locatie. Afhankelijk van de locatie kunnen er veel opties zijn om uit te kiezen, dus maak altijd een verlanglijst wat je op je locatie zeker wil hebben. Wil je eentruimte met uitzicht of de optie om de ceremonie buiten te houden? Wil je een meer klassieke of moderne stijl? Zodra de locatie en datum zijn bevestigd, kan al het andere enigszins op zijn plaats vallen. Bekijk de checklist met belangrijke vragen voor je trouwlocatie.

Zoek een trouwfotograaf

Zodra je een trouwdatum en locatie hebt, moet je beginnen met fotografen om hun beschikbaarheid en prijzen te weten te komen. Er zijn veel opties maar door de juiste fotograaf vast te leggen, zul je jarenlang plezier hebben van de beelden.

Denk aan je andere leveranciers
Zodra je een datum en locatie hebt en een fotograaf in de maak, begin je na te denken over de andere creatieve partners waarmee je op je bruiloft wilt werken, van bloemist tot cateraar. Zorg ervoor dat je eerst een datum en een locatie hebt, zodat je de juiste leveranciers kunt inhuren om je visie uit te voeren.

Plan je bruiloft vroeg
Een van de beste onderdelen van een bruiloft is jezelf omringen met familie en vrienden, en wat is een betere manier om de festiviteiten op gang te brengen dan door je bruidsfeest te selecteren? Door vrienden te kiezen die tijdens het proces ondersteunend en behulpzaam zullen zijn wordt het planningsproces nog veel leuker.

Krijg een voorsprong bij het jagen op jurken
Het vinden van de perfecte trouwjurk kost tijd. Zodra je de juiste hebt gevonden, kan het tot zes maanden duren eer de jurk binnen in de winkel is. Eenmaal ontvangen, is het waarschijnlijk dat de jurk kleine correcties nodig heeft, wat meerdere afspraken kan inhouden om de perfecte pasvorm te garanderen.

Maak verlovingsfoto’s
Begin je verloving met verlovingsfoto’s! Je kunt een save the date kaart sturen met deze foto’s, en het geeft jou en je verloofde ook de kans om voor een professionele fotograaf te staan ​​ter voorbereiding op de grote dag.