Bruidsmake-up

Bruidskapsels en bruidsvisagie tips en advies

Je hebt alle aandacht gegeven voor de bruidskleding. De make-up en je kapsel is natuurlijk even belangrijk. Veel bruiden kiezen ervoor om zelf de make-up te doen en op te brengen zoals ze dat gewend zijn. Je kan het natuurlijk ook overlaten aan een vakbekwaam visagist, laat dan wel goed weten wat je wel en niet wil jij moet je immers prettig voelen bij je make-up. Kies niet voor een totaal andere make-up, want dat kan wel eens tegenvallen. En natuurlijk laten ook steeds meer mannen zich opfrissen bij de schoonheidsspecialiste. veel bruidsvisagisten komen op je trouwdag aan huis, en verzorgen zowel de make-up als het bruidskapsel. De kracht van een goede visagiste is het creëren van een trouwuiterlijk waarbij je kunt zijn wie je bent maar dan in een prachtige uitvoering.

Bruidskapsels

Het haar is altijd zo belangrijk bij vrouw als man. En je trouwdag is de belangrijkste dag van je leven, dus je wil er perfect uitzien. Laat van te voren een paar proefkapsels maken, opsteken of vlechten , en kijk waar jij je het prettigst bij voelt.

Beautyplan voor de bruid

  • Zorg voor voldoende rustmomenten tussen de drukke voorbereidingen in en probeer zo veel mogelijk van alles te genieten.
  • Drink voldoende water voor een stralende huid.
  • Eet gezond en eet weinig snoep, vet en snacks.
  • Een mooi kleurtje bouw je op door een zonnebank kuurtje, of bruin zonder zon creme, maar overdrijf niet.
  • Onderga om de 6 weken een gezichtbehandeling, hiermee kalmeer en hydrateer je de huid, zodat je huid tijdens je trouwdag goed gevoed is en straalt zonder onnodige oneffenheden.
  • Plan om de 6 weken een manicure in, hiermee verfraai je je nagels en voorkom je velletjes en gespleten nagels. Tijdens een behandeling worden je nagelriemen verzorgd, je nagels gevijld, en gepolijst.
  • Begin tijdig met sporten voor een mooi en gezond lichaam.
  • Laat je wenkbrauwen zes weken van te voren epileren, en op de dag zelf alleen nog bijwerken.
  • Voed je huid en handen regelmatig met een vochtinbrengende creme.
  • Zorg voor mooie voeten door een afspraak te maken bij de pedicure.

Tips voor de bruidsmake-up

Een goede voorbereiding is het halve werk voor een stralend gezicht op je trouwdag. Begin maanden van te voren al met een goede dagcreme, scrubben, en maskertjes, maar zeker ook gezond eten en veel water drinken. Stralende tanden horen er zeker bij, ga van te voren nog naar je tandarts voor eventueel tandsteen te verwijderen, en eventueel je tanden laten bleken.

Ben je erg blank, misschien dat je dan van te voren al eens onder de zonnebank kan gaan,of eventueel een studio voor spraytan te bezoeken. Een kleurtje op je trouwdag samen met de juiste make-up doet wonderen.

Tip als je zelf je bruidsmake-up doet

Zorg er dan voor dat je een goede basisfondation gebruikt, of koop een ampul. Zorg dat je make-up gebruikt die waterproof is, en kan n.l. nogal eens een traantje vallen. Goede waterproof make-up heeft o.a. Chanel en Clinique, er zullen wel meerdere merken zijn, maar hier is al veel ervaring mee. Wat voor make-up je wenst is ook een beetje afhankelijk van je trouwjurk, en hoe jij er normaal gesproken uitziet. Een Bohemian stijl bruid, gebruikt weinig make-up, maar  wel nadruk op de lippen. De glamour bruid mag best voor de smokey eyes gaan. maar bedenk wel dat je niet en en doet. Leg het accent alleen op je ogen of op je lippen.

Wat zijn de trends?

Natuurlijke kleuren: zowel op het gebied van bruidsmode als van accessoires en make-up zie je veel zachte natuurlijke kleuren. Je kunt je haaraccessoires hier perfect op afstemmen.

Veel grote Nep bloemen: Soms lijkt het wel of bruiden hun bruidsboeket op hun hoofd dragen, maar leuk en apart is het wel. Je moet het durven dragen.

Vlechten: Er zijn tijden geweest dat vlechten ouderwets waren. Nu niet meer, nu zijn ze hot en trendy!

Glamour: Het is jou dag, dus durf, als je als een filmster voor het voetlicht wil treden!

Eyeliner: Ogen mogen spreken, en zeker op je trouwdag. Wees dan ook niet terughoudend met het gebruik van eyeliner

Extraatjes: Glimmertjes bij je ogen en op je wangen, lange wimpers, vlinders en andere versieringen in je haar. Je kunt je helemaal uitleven als het gaat om het personaliseren van je bruidsmake-up en kapsel.

Hoe krijg ik mijn wenkbrauwen mooi in vorm?

Mooi gevormde wenkbrauwen zijn niet alleen ladylike, maar zorgen ook voor een vriendelijke gezichtsuitdrukking. Laat je wenkbrauwen daarom in de aanloop naar je trouwdag door een schoonheidsspecialiste in vorm brengen. Je kunt ze daarna zelf bijhouden door je wenkbrauwen regelmatig goed te epileren. Tip leg na het epileren een ijsklontje tegen je wenkbrauwen.

Hoe krijg ik mooie wimpers?

Als je heel steile wimpers hebt, behandel deze dan met een wimpertang en doe er een goede mascara op.Mocht dit niet helpen, dan kun je voor een vol effect kiezen voor nepwimpers, of winperexensions.

Welke make-up bij een felgekleurde trouwjurk

Draag je een trouwjurk met felle kleuren, dan heb je drie opties: 1 Houd je make-up heel naturel. 2 Laat de kleur van je trouwjurk terugkomen in je make-up. 3 Of maak het juist heel spannend en ga voor een compleet tegenovergestelde kleur dan die van je jurk. Let er bij felgekleurde make-up welop dat je maar kiest voor één eyecatcher. Dus of je mond, of je ogen.