Trouwen

Hier zijn alle belangrijkste onderwerpen die je nodig hebt als je gaat trouwen.

Om jullie trouwplannen tot een succes te maken, vanaf het eerst moment van deze opdracht tot de dag van jullie huwelijk . De reeks van beslissingen die je moet maken, vanaf het begin tot de huwelijksreis.
Deze zijn gebaseerd op de planning van echte huwelijken. Het zijn de fijne details die jullie
trouwdag tot een succes kunnen maken en herinnerd worden door families vrienden en relaties.

Huwelijksaanzoeken

Allereerst het huwelijksaanzoek van je partner (op originele manier ten huwelijk vragen), kies vooral voor een leuk en persoonlijk aanzoek. De manier waarop je ten huwelijk gevraagd wordt is van invloed.

Maar de belangrijkste om te beginnen is, of jullie een kerkelijk of een burgerlijke ceremonie willen?
Een gedetailleerd trouwplan kan dan worden gebaseerd op deze besluiten.
Trouwplannen en tips, Stuk voor Stuk gegronde ideeën voor als je gaat trouwen.

Het burgerlijk huwelijk (wettelijk) wordt uitgevoerd door een huwelijksambtenaar in jullie gemeente. Volgens de huwelijkswetgeving in Belgie. Het Burgerlijk Wetboek is de basiswetgeving voor het huwelijk.
De trouwtarieven bij de burgerlijke stand in Belgie zijn niet gratis. Zo is de ene dag duurder dan de andere. Trouwlocatie en kerk

Trouwen in de kerk, je kunt er samen met je partner voor kiezen om behalve in het gemeentehuis ook in de kerk of op locatie te trouwen. Het huwelijk van bruid en bruidegom word dan ingezegend door een geestelijke. De beide gebeurtenissen vinden plaats op dezelfde dag. Op de dag dat u moet trouwen zorgen jullie ervoor dat jullie ten minste twee getuigen hebben en dat deze met een geldig legitimatiebewijs het huwelijksregister kunnen ondertekenen in uw gemeente.

List to-do

Stel dan jullie begroting en beiden wensen voor op een lijst.
Maak een ruwe lijst van aantal gasten voor de receptie en trouwfeest.
Maak en schatting van de trouwkosten op een lijst, zo heb je altijd een overzicht op het budget en uitgaven. lees meer over de planning

De ceremoniewagen

Met trouwvervoer is alles mogelijk een luxe limo een lelijke eend, of een trouwkoets! Zelfs een originele Thaise Tuk Tuk omde Oosterse sfeer te Beleven.
Het huren van de trouwwagen is steeds met chauffeur in aangepaste kledij. De bruidsauto worden standaard voorzien van lint.
Mocht jullie eventueel bijkomende bloemen wensen, dan kunt je die bestellen. Neem dan contact op met de bloemist en informeer over de aanschaf van extra bloemen voor de autoversiering.

Huwelijksuitnodigingen

Traditioneel worden deze gestuurd door de moeder van de bruid.
Wij raden u aan alle trouwkaarten te sturen op hetzelfde tijdstip, ongeveer 6 weken voor de bruiloft om ervoor te zorgen dat iedereen voldoende tijd heeft om voorbereidingen te treffen.
De juiste formulering is het meest belangrijk op een trouwkaart.
Vergeet niet om de tijd en het adres op de uitnodiging te zetten.

Het kiezen van de perfecte bruidsjurk en accessoires

Uw Trouwjurk is waarschijnlijk de meest belangrijke jurk die je ooit zult dragen.
Het is nuttig om bewust te zijn van stijlen die beschikbaar zijn, om de juiste keuze te maken.
Er is een diversiteit aan trouwjurken met accessoires om uit te kiezen zoals: traditionele, romantische, vloeiende lijnen, door naar de klassieke trouwjurken en individuele hedendaagse stijlen.
Een belangrijke factor is om advies in te winnen van een deskundige bij een ervaren bruidsmodezaak.
Vergeet de bruidsaccessoires niet in de stijl van je bruidskledij.

Trouwringen en tradities

Al eeuwenlang schuiven mannen een trouwring rond de vinger van hun bruid en al even lang proberen ze op een discrete manier de maat van die vinger te weten te komen om de perfecte ring te laten maken.
Maar de tijden zijn ondertussen wat veranderd. Tegenwoordig stappen veel stelletjes samen naar een juwelier op zoek naar de meest geschikte huwelijksring.

Aan welke hand draag je de ring nou?

Het verschillen tussen rechter-en linkerhand. In Vlaanderen blijkt de situatie extra ingewikkeld. In West-en Oost-Vlaanderen draagt men de trouwring links, in Antwerpen en Brabant rechts en in Limburg is er een mix. Waarom precies? Andere richtlijnen allicht vanuit de vroegere kerkprovincies, die een gewoonte werden.

Wat voor soort trouwlocatie wil ik en welke keuzes heb ik?

Er zijn veel factoren waarmee rekening moet worden gehouden alvorens te beslissen over een trouwlocatie.
Afhankelijk van de grootte van uw gasten lijst, kiest in ieder geval voor een locatie die groot genoeg is voor zowel het feest als de receptie. Tip: denk ook aan de versiering van de feestlocatie.

Bruidsboeket in verschillende kleuren en stijlen:

Bloemen zijn verwerkt in de huwelijksceremonie als symbolen van vruchtbaarheid. Aanvankelijk het boeket van de bruid bestond toen voornamelijk uit kruiden en specerijen. Het dragen van een krans van oranjebloesem was de traditionele bruiloft bloem. De groenblijvende bladeren van de Orange Bloesem werden ook verondersteld om de eeuwige liefde te vertegenwoordigen. Sommige bruidsboeketten zijn vertegenwoordiger voor eeuwige trouw en getrouwd zijn.

De juiste bloemist voor uw bruidsboeket

Een goede bloemist is een troef, die zal bijdragen aan de vlotte verloop van uw bruiloft bloemstukken. De meeste bloemisten zijn in staat om u te helpen bij het selecteren van de juiste bloemen, kleurenschema en bruiloft stijl in te vullen.

Feestlocatie

Of het nu in een feestzaal of een kasteel, trouwlocaties zijn er dertien in een dozijn.
Het kiezen en vinden van de ideale bruiloft locatie is een van de belangrijkste onderdelen van het plannen van een bruiloft.

Trouwreportage

Uw bruidsreportage is once in a lifetime ervaring, gevuld met vele dierbare en onvervangbare herinneringen die je nooit zal willen vergeten. Daarom is de keuze van en fotograaf een van de belangrijkste beslissingen die een bruidspaar kan maken.

Bruidstaart

Het is de traditie dat een pas getrouwd stel samen staan, hand op hand, en de taart samen aansnijden.
Dit komt omdat het snijden van de taart een symbool is van eenheid en saamhorigheid. Dit is eigenlijk de reden waarom bruidstaarten nog steeds zo populair zijn in onze moderne cultuur.

Hoe kies je een bruidstaart?

Bruidstaarten komen in een enorme verscheidenheid en in verschillende maten, vormen en kleuren. Het is geheel aan het echtpaar welke smaak ze kiezen.
Het leukste is als je de bruidstaart aanpast aan jullie bruiloft stijl.

Welke Traiteur/Cateraar voor mijn bruiloft?

De catering is meestal de grootste kostenpost (45-50% van de meeste bruiloft budgetten). kies daarom zorgvuldig uw cateraar. Besteed voldoende tijd met deze cateraar over de kosten, de stijl van de opvang die u wilt,  het bruiloft buffet, cocktail of receptie en drank) en het soort eten dat u wilt serveren.Vraag ook naar zijn prijslijst en/of mogelijkheden tegen een totale afkoopsom.kortom bespaar op je budget.

Een trouwkostuum zoeken:

Als je hebt besloten om op zoek te gaan naar een trouwpak, dan zijn er onbegrensde mogelijkheden voor de bruidegom..
Het zal allemaal afhangen aan wat je wilt en wat je bruid zegt dat ze wil ? (grapje)
Luister naar haar, maar als het puntje bij het paaltje komt, is de moderne bruidegom steeds meer modebewust.
Van groot belang is dat de bruidegom zich geweldig voelt in zijn trouwkostuum. Vergeet de bijpassende accessoires niet.

Muziek op je bruiloft:

Het entertainment behoeft dezelfde aandacht voor detail als het kiezen van uw locatie of het kopen van je jurk.
De belangrijkste keuze die je moet maken is tussen een live bruiloft band of een mobiele disco met DJ, maar misschien een combinatie van deze twee. Welke optie je ook kiest zorg ervoor dat ze betrouwbaar zijn en professioneel.

Tot slot Jullie huwelijksreis

Het plannen van een huwelijksreis begint met het kiezen van de bestemming en vervolgens kies resorts of hotels.
De huwelijksreis is de kans om naar een mooi exotisch oord ver weg te gaan en vergeet de rest van de wereld voor een paar dagen, en geniet van de tijd met de degene die je lief hebt