Tips voor je huwelijksfotograaf

Een trouwdag is een unieke gebeurtenis.
Als bruid en bruidegom wil je een goede fotograaf . Een trouwfotograaf die mooie foto’s maakt, die weet wat jullie willen.  Met de fotograaf wil je de dag goed doorspreken. Hoe gaat de bruidsreportage er uit zien?
Uw huwelijksdag is een bijzondere gebeurtenis die een professionele huwelijksreportage verdient.

Een bruidsreportage bewaar je je leven lang. Je zult nog vaak na je bruiloft door het album bladeren, of de video opzetten. Bespreek met de fotograaf je wensen. En vraag vooraf wat voor reportage hij maakt, zodat je naderhand geen verrassingen hebt. De Prijzen van bruidsfotografie lopen sterk uiteen, laat je daarom goed informeren. De prijs zegt niet alles .Goedkoop kan ook goed zijn.De trouwdag

Natuurlijk wil je de trouwdag goed vastgelegd hebben, alle belangrijke momenten van de dag. Je wil familieleden op emotionele momenten vastgelegd hebben op foto. Er bestaan veel soorten fotografie, en iedere bruidsfotograaf heeft zijn eigen visie. Weet goed wat je van te voren wat je wilt, na mijn mening moet een trouwreportage onbedwongen en spontaan zijn. En zo natuurlijk mogelijk gefotografeerd worden.

Waar let je op bij het uitzoeken van een bruidsfotograaf

Let op consequentie

De meeste fotografen onderscheiden zich door een eigen stijl. beperk je niet tot het bekijken van één reportage, maar kijk naar meerdere bruiloften.

Reviews

Sommige fotografen hebben recensies op hun website staan. Zo niet, vraag dan even rond of speur google af. Bekijk ook de facebook pagina van de fotograaf om te zien of de foto’s hierop overeenkomen met die op de website.

Nog meer gasten

Zie je op de foto alleen maar bruidsparen staan? Dan bestaat de kans dat je naar styled shoots kijkt met ingehuurde modelllen. Prachtig natuurlijk, maar het fotograferen van een echte bruiloft is toch wel iets anders.

Google reverse

Op google vind je de handige tool Google reverse image. Hiermee kun je een foto invoeren en vervolgens een overzicht zien van alle websites waarop die foto gebruikt is.

Face tot Face

Last but not least: Spreek vooral persoonlijk met de fotograaf af. Jullie kunnen dan meer van zijn/haar werk bekijken. En net zo belangrijk, jullie weten dan ook meteen of het klikt.

Vragen aan de trouwfotograaf

Een bruiloft fotograferen is niet het moment om te experimenteren met foto’s maken..
Het is een dag die een ervaren fotograaf in beeld moet brengen. Belangrijkste dingen te overwegen bij het kiezen van een bruidsfotograaf
Heeft deze fotograaf al andere bruiloften gefotografeerd?
Doet hij of zij dit Professioneel of voor de lol?

Stijl van de bruidsreportage

Zijn de beelden die u worden getoond, wat je zou willen zien?
Er zijn tal van benamingen voor soorten fotografie , fotojournalistiek, formele, klassieke, spontane, moderne, en zo verder.
Wilt u een mengeling van zwart en wit of alleen kleurenfoto’s?

Welke fotograaf komt er op de grote dag?

Is dit de fotograaf die komt op onze bruiloft? Of sturen ze iemand die beschikbaar is.Schrik niet, dit gebeurt vaker dan je je kunt voorstellen.
Wees er zeker van dat u weet welke fotograaf er komt.

Persoonlijkheid

Spreekt de fotograaf mij aan,of vindt je hem maar een eigenwijs iemand?
Zorg dat het klikt tussen jullie en de fotograaf, en dat je goed overleg kunt plegen.

Prijscategorie

Is deze persoon fotograaf binnen uw budget? Zo niet, is hij of zij het prijsverschil waard!
Zorg ervoor dat u begrijpt wat alles kost, inclusief herdrukken en albums.

Contract

Begrijp je het contract. Is het eerlijk? Is alles nader uitgewerkt? Als het erop aankomt bij de rechter, alleen wat schriftelijk is telt echt,
niet wat was beloofd.Referenties

Een persoonlijke referentie is altijd de beste en mensen houden van praten.
Krijg je een lijst van referenties van de fotograaf? check ze uit persoonlijk.
Een fotograaf die geen verwijzingen geeft is bang om ze te geven.