Tips en advies voor je bruidskapsel

Het hebben van mooi haar is voor een bruidskapsel niet genoeg, als eerste moet je een kapper zien te vinden die verstand heeft van bruidskapsels en op de hoogte is van de nieuwste trends. Je kunt zelf bijdragen aan een goed eindresultaat door je eerste bezoek aan je kapper goed voor te bereiden. Zoek naar voorbeelden van bruidskapsels die jou aanspreken, en laat deze aan de kapper zien en vraag of een dergelijk kapsel ook voor jou geschikt is. Vertel ook hoe jou trouwjurk eruit ziet en geef aan naar welke haaraccessoires je voorkeur uitgaat.

Een advies als het gaat om bruidskapsels is om een kapsel te kiezen dat lijkt op wat je normaal draagt . Als je nooit je haar recht, gekruld, omhoog of omlaag draagt, of wat dan ook, doe het dan niet op je trouwdag. De reden is dat je je op je trouwdag op je gemak moet voelen, maar dan wel als de beste versie van jezelf , en niet een meisje dat je op Pinterest hebt gevonden. Ook als je terugkijkt op je trouwfoto’s in 5, 10, 20+ jaar – wil je op jezelf lijken.

Trek op de huwelijksdag zelf voor een bezoek aan de kapper wel genoeg tijd uit. Vooral om een bruidskapsel perfect te krijgen is er soms wat meer tijd nodig. daarom is het fijn een kapper te hebben die bij je thuis komt. Na het kapsel kan je je trouwjurk aan doen, en kan de kapper nog wat bij corrigeren. Neem op de dag zelf nog wat eventuele schuifspeldjes mee, en een klein busje haarlak, zo kan je zelf altijd op de dag zelf bij corrigeren.Bruidskapsels wat bij welke jurk!!

Bij een jurk met een kraag kun je het beste je haar opsteken. Bij een jurk met een blote hals is het juist leuk als er wat plukjes haar over je hals en langs je gezicht vallen.

opgestoken-bruidskapsel-vlot

Opgestoken haar

Opgestoken haar is uitermate geschikt voor bruiden die een sluier willen dragen. Als je de sluier later op de dag af wilt doen zit je haar nog steeds goed.

Los haar

Als je ervoor kiest om je haar los te laten hangen is het belangrijk om het goed te verstevigen, zodat het niet gaat pieken. Bij loshangend haar kun je heel goed haarsieraad dragen.

kort-bruidskapsel

kort haar

Ook met kort haar zijn er vele mogelijkheden om iets bijzonders te doen op je trouwdag. Denk bijvoorbeeld aan een kleurspoeling of gekleurde plukjes , laat krullen zetten of kies juist voor een glad kapsel vol glamour met wax. Bij kort haar staat een hoed zeer mooi, maar ook een sluier kan, bijvoorbeeld met een diadeem, heel goed.

stijl-haar-bruidskapsel

Steil haar bruidskapsels

Rechte kapsels zien we niet zo vaak bij bruidskapsels, maar steil haar kan heel glamoureus zijn! Er zijn bruiden En je kent jezelf, van wie het haar gewoon geen krullen vasthoudt. Dus probeer het niet te forceren. Soms kan steil haar een paar uurtjes een krul of een buiging vasthouden en er geweldig uitzien, maar komt het dansen en de ontvangsttijd dat het zal vallen. Dus waarom niet kiezen voor een rechte stijl vanaf het begin. Voor alle krullende bruiden die dromen van steil haar … dit zal een beetje een gevecht voor je zijn. Elke hoeveelheid mist, vocht, zweet, etc. zal dat plat gestreken haar terugbrengen naar zijn natuurlijke staat. De meesten van jullie kennen je eigen haar en hoe het zak reageren in vochtige omstandigheden.

De juiste look krijgen

Rechte stijlen zien er het beste uit als ze schoon zijn. Je kunt zelfs je haar wassen vlak voordat je stylist aan komt of als je je haar laat doen in een kapsalon, kunnen ze het daar wassen. Sommigen geven er de voorkeur aan om hun haar de avond ervoor te wassen zodat het klaar is voor de stylist/e. Als je natuurlijk haar hebt, is glad strijken met de stijltang een must. Wanneer je je haar glad strijkt, zijn de bindingen veranderd vanwege de hoge hitte en dat is een deel van de reden waarom je haar er zo glanzend en glad uitziet.
Het gebruik van een lichte tot matig sterke haarlak zal het beste werken voor rechte stijlen, zodat je haar nog steeds met je meebeweegt. Alleen recht opgestoken haar heeft een stevige afwerkingsspray nodig. Als je een lichte glansspray gebruikt voordat je door het gangpad loopt, zullen ze perfect glimmen.

Haarknippen: als je je haar helemaal of halverwege draagt, of als je uiteinden helemaal zichtbaar zijn, moet je u 2 tot 4 weken voor de bruiloft je haarpunten knippen. Als je een korte, gebeeldhouwde stijl hebt zoals de bruid uiterst linksboven, moet je misschien zelfs een week voor de bruiloft knippen. Rechte stijlen laten je snit het meest zien, dus zorg ervoor dat hij vers is!

Haar accessoires

Het toevoegen van accessoires aan je stijl van steil haar is een must. Van bloemkronen en haarspelden tot prachtige haarkettinge, deze mooie dingen zullen je elegante bruidslook accentueren. Het vervangen van een sluier met een haarkam of pin is een stijlvolle manier om van ceremonie naar receptie te veranderen.

haaraccessoires

De Tiara

Als je er op je trouwdag uit wil zien als een echte prinses, dan mag een tiara niet ontbreken. Je kunt een tiara heel goed dragen in combinatie met een sluier. Maar het is ook heel mooi om je haar op te steken en alleen maar een tiara te dragen. Kies in elk geval een exemplaar dat bij je trouwjurk past. Zitten er bijvoorbeeld parels in je jurk, ga dan voor een tiara waar ook kleine pareltjes in verwerkt zijn.

Haarsieraden

Vind je een sluier een beetje too much, maar wil je wel wat moois in je haar? Met haaraccessoires, curlies en tiaras geef je je bruidskapsel een extra feestelijk tintje. Heel trendy zijn haarbanden bezet met steentjes en pareltjes. En ook leuk: een minihoedje of een sierlijk haarbandje dat je over je voorhoofd draagt.

haarkam-bruidskapsel

Hoe houd ik mijn bruidskapsel goed in model?

Reinig je haar ongeveer een week voor de bruiloft heel goed en vermijd vervolgens gel, haarspray, en andere styling producten. Je haar is hierdoor lichter en op de dag zelf beter in model te brengen. Breng op de dag zelf op je natte haar een styling spray aan, en laat de kapper je haar in model brengen en fixeren. Neem op de dag wat wax, of fixeerspray mee.

Nog wat leuke voorbeelden van bruidskapsels