Een feestlocatie zoeken voor je huwelijk

Het selecteren van een locatie is een van de belangrijkste beslissingen die een bruidspaar neemt. Je locatie of het nu een rustieke schuur, een elegant kasteel of een winderig strand is bepaalt de toon, stijl en het budget van de bruiloft. Zodra je weet hoeveel gasten je hebt, kun je op zoek gaan naart de juiste locatie die past bij jullie stijl.

Voor veel paren is het belangrijk dat de locatie die zij selecteren gemakkelijk is voor de meerderheid van hun gasten. Maar of je nu je evenement dicht bij huis organiseert of een trouwfeest plant in een andere stad, of land, je moet nadenken over de logistiek om iedereen naar je bruiloft te krijgen. Vaak hebben gasten geen zin om honderd kilometer te reizen om naar een bruiloft te komen, ze moeten immers ook weer terug in der late uurtjesWees gewapend met informatie

Een van de belangrijkste dingen om te begrijpen voor het winkelen bij een winkel is hoe de kosten worden berekend en wat is inbegrepen. Zorg ervoor dat je vraagt of er huur is stoelen, tafels of tenten inbegrepen. Van welk deel van de locatie heb je toegang? Is er stroom, water en parkeren beschikbaar? Hoewel dit eenvoudige vragen lijken, kunnen ze het verschil maken.
Vaak hoor ik voorbij komen dat er huur betaald moet worden voor een locatie, deze prijzen kunnen wel op lopen tot 4000€, voor dit huurgeld kun je natuurlijk heel veel andere leuke dingen doen. Beter is om een locatie te huren waar ze zelf de keuken en bar doen, zo hoef je ook niet naar een traiteur te zoeken, en de mensen van de feestlocatie hebben vaak veel ervaring met bruiloften. Als je naar een restaurant gaat betaal je toch ook niet voor je stoel waar je op zit! Diverse partycentrum hebben dan ook arrangementen zodat jje weet wat je betaald p.p. voor diner en feestavond, of je koopt het feest af p.p. met een all in one prijs.
Trouw je in de zomer is het wel fijn dat je bij de locatie een terras hebt waar je buiten kunt vertoeven.

Leveranciers

Bepaal wanneer je leveranciers kunnen komen om spullen te leveren, en de band om apparatuur neer te zetten, Hoe lang je bruiloft duurt en wanneer je de locatie moet verlaten. Denk aan voldoende stroom, denk aan gebrek aan lift heeft je locatie alleen trappen is het vaak moeilijk om instrumenten naar boven te krijgen.

Maak een back-up plan voor regen

Als u naar buitenlocaties kijkt, is deze stap een must. Vraag, voordat u een contract tekent, naar een binnenruimte of plan van aanpak in geval van slecht weer. Zelfs als je een overdekte locatie kiest, moet je evalueren hoe regen de aankomende gasten kan beïnvloeden en ongemak kan veroorzaken, en ook kou natuurlijk.

Vraag vrienden om advies

Als je weet waar je wilt trouwen maar moeite hebt om de juiste locatie te vinden, plaats een oproepje in een facebookgroep. Vaak hebben ex bruiden uit de eerste hand ervaring op vele lokale locaties, en kunnen er misschien een paar voorstellen die je zelf nog niet hebt ontdekt.

Tips voor huren van een feestlocatie

  • Een partycentrum of feestlocatie zoeken. Maak dat de feestzaal niet te ver uit de buurt van de gasten ligt, of zorg anders voor gezamenlijk vervoer.
  • Zorg dat de feestzaal niet te klein is maar zeker niet te groot.
  • Vraag de eigenaar wat hij aan de decoratie doet,
  • En natuurlijk erg belangrijk de prijzen, deze verschillen nogal onderling.
  • Kijk of er voldoende parkeerruimte is
  • tot hoe laat u door mag feesten, en natuurlijk is er ruimte voor de muziek.
  • Maak goede afspraken bij het boeken van een feestzaal, vraag wat de mogelijkheden zijn van de indeling, de bloemen die op tafel komen, of u inspraak heeft met betrekking tot de kleuren van de bloemen. Staan er kaarsen op tafel. Een goede afspraak is het halve werk.
  • Heeft de feestlocatie buiten een mooi terras? Vraag dan ook of de bruiloftsgasten daar gebruik van kunnen maken.
  • Zijn er kinderen op de bruiloft? Misschien is een kleine speeltuin erbij dan een leuke optie
  • Kijk of er een kamertje is voor de bruid, of tenminste een grote invalide toilet.