Bruidsschoenen

Als je je trouwjurk heb gevonden denk je dat je klaar bent, maar nee! de trouwschoenen een erg belangrijk onderdeel van je outfit. Welk soort bruidsschoenen ligt aan de stijl van je trouwjurk, de lengte van de bruid, en de lengte van de rok, en natuurlijk kan je op hoge hakken lopen.

Moeten mijn schoenen overeenkomen met de jurk?

Veel bruiden denken dat de bruidsschoenen formeel in de kleur van de jurk moeten, nou soms wel !!!!!. Draagt je een klassieke witte trouwjurk, moet het vinden van bijpassende schoenen niet al te moeilijk zijn, maar als je hebt gekozen voor een van de vele tinten van ivoor of gebroken wit wordt het al wat lastiger.wit kan dan ook , maar mooier is het om in in de gelijke kleur te houden. Gelukkig bestaan er allerlei soorten schoenverf, dus moet het niet moeilijk zijn een witte schoen in de gewenste kleur te spuiten.

Hoewel de overeenkomsten met bruidsschoenen aan de jurk nog steeds populair zijn is er een groeiende trend voor meer gedurfde bruidsschoenen. Metallic schoenen zijn op dit moment zeer populair, met een breed scala van bruidsschoenen verkrijgbaar in zilver, goud of zelfs metallic roze, rood, paars, en perziken. Deze worden vaak afgestemd op sieraden van de bruid of versieringen op de jurk. Fellere en andere kleuren kunnen worden gedragen om de accentkleur van je bruiloft te benadrukken, en deze werken het beste als je ook dezelfde accentkleur in je bruidsboeket draagt, en in de accessoires van de bruidegom. Deins vooral niet terug voor gekleurde trouwschoenen!

Een eenvoudige regel bij het kiezen van bruidsschoenen is dat als je jurk veel detail heeft , zoals borduurwerk, applicaties, veel parels, en glitters, ga dan voor eenvoudige effen schoenen. Als je een heel eenvoudige jurk hebt, kunnen andere kleuren schoenen of meer bewerkte schoenen je bruidsoutfit echt verfrissen.

Welke bruidsschoenen dragen

Draag ik hoge hakken of platte schoenen?

Het is natuurlijk van belang waar je goed op loopt, er bestaat ook nog een gulden middenweg. kan je echt niet op hoge hakken lopen, probeer dan een kleiner hakje. Veel korte bruiden kunnen in de verleiding om te gaan voor torenhoge hakken , maar als je dit niet gewend bent zul je niet stralend door het gangpad lopen.
Als je al erg lang bent hoef je natuurlijk ook geen hakken aan, het kan wel, maar kom niet boven de bruidegom uit.

Er is een groeiende trend voor kortere trouwjurken, kniehoogte, en net over de knie, vooral de vintage jurken. Deze jurken zijn het best gedragen met hakken, maar bruiden met kortere benen moeten enkelbandjes, daardoor lijk je nog korter.

De dagen van alleen witte bruidsschoenen is voorbij, al veel bruiden experimenteerden met een verscheidenheid van kleuren en stijlen voor de perfecte trouwschoen. maar vergeet niet het comfort op te nemen, en zorg ervoor dat je schoen makkelijk te dragen is.

Wel belangrijk is dat als je gekleurde schoenen draagt, deze kleuren terug laat komen in je accessoires, of in de accessoires van de bruidegom.

Hier op de foto’s van trouwschoenen zie je hoe mooi een gekleurde trouwschoen kan zijn.

Gekleurde bruidsschoenen

Rode bruidsschoenen