Het dragen van een bruidssluier

Het dragen van een bruidssluier

De bruidssluier is weer helemaal terug van weg geweest, en gelukkig maar, want een sluier is toch wel één van de bruidsaccessoires die een bruid echt moet dragen. Gelukkig zijn er ontzettend veel soorten bruidssluiers, zodat er altijd wel één is die bij je past. Of je nu kort, lang of opgestoken haar hebt, een vintage, Boho, of klassieke bruid, een bruidssluier kan altijd! Alvorens je gaat shoppen voor een sluier, is het misschien een idee om te kijken welk soort sluier het beste bij je jurk past. Heb je je zinnen gezet op een kathedraal sluier, laat dit weten aan de verkoopster van de bruidsmodezaak, zodat ze je advies kunnen geven bij welke soort jurk het past. Er zijn tal van soorten bruidssluiers, van elleboog lengte, knie lengte, nek lengte, vinger top, etc… en dan nog de vele soorten.Welk haartype voor een bruidssluier

Alle haartype en haarstijlen zien er fantastisch uit met de toevoeging van een sluier, maar sommige kapsels lenen zich beter om bepaalde soorten sluiers te dragen. Bijvoorbeeld, opgestoken of paardenstaarten die rond de achterkant van de nek zitten, zien er geweldig uit met vogelkooisluiers. Juliet caps werken het beste voor bruiden zonder pony die het voorhoofd vrij van haren hebben. Terwijl een klassiek eenvoudige vingertop lengtestijl mooi gedragen wordt op de kruin, of nek met het haar omhoog of omlaag. Als je hulp nodig hebt bij het bepalen van wat het beste is, kun je het beste overleggen met je kapper of je bruidsstyliste. Zoeken naar afbeeldingen van je specifieke sluier of specifieke kapsel helpt ook. De stijl van je haar en stijl van je sluier zal een enorme impact hebben op je algehele look op je trouwdag. De meeste foto’s worden gemaakt terwijl je je sluier draagt, maar je zult er ook een paar zonder willen hebben. Wanneer je kapper de sluier in je stijl heeft vastgezet, zorg dan dat je je 100% comfortabel voelt. Als er iets ongemakkelijk aanvoelt, wordt het alleen maar erger naarmate de dag vordert.

De kleur van de sluier

In dit scenario is het niet welke haarkleur het beste uitstraalt, het is wat voor type en kleur van de sluier er het beste bij jouw haarkleur zal uitzien! De meeste sluiers vallen binnen de witte kleurenfamilie … maar zoals je vast wel weet, zijn er veel verschillende tinten wit. Als je uiteindelijk je sluier niet koopt waar je je jurk hebt gekocht, zal de grote taak zijn ervoor zorgen dat de kleuren wit overeenkomen met elkaar. Soms geven bruidssalons je een stukje kleding mee, wat ideaal is als je nog accessoires moet kopen. Aan de andere kant, sommige kunnen gekleurd zijn mogelijk bleek roze, of hebben zelfs een patroon of textuur zoals stippen, strass steentjes of kant. Hoe zwaarder het weefsel van de sluier, hoe minder je je kapsel door de sluier zelf zult zien. Hoe fijner het weefsel van je sluier, betekent minder “kroezen”. Bijvoorbeeld: als je een Birdcage sluier (vogelkooisluier) draagt , deze zijn meestal gemaakt van een zware tule, en hoe meer je je hoofd draait, hoe meer het schuurt over je kapsel wat pluizen veroorzaakt. Wanneer je ervoor kiest je sluier af te doen, zorg dan voor een beetje haarlak en iemand om je kapsel zorgvuldig weer op te knappen.

Vogelkooi bruidssluier bird-case
Voorbeeld van een bruid met bird-case bruidssluier

Hoe krijg je de beste look

Natuurlijk als eerste uit proberen met je jurk aan.
Breng hem mee naar je kapper voor een proef kapsel!
Zorg dat je tevreden bent met de algehele look. Door ze samen uit te proberen, voorkom je dat de kleuren niet matchen, of bedekt de sluier teveel van de achterkant van je jurk, of hij het niet lang genoeg … etc. Een op maat gemaakte sluier is ook altijd een optie. Neem de sluier mee naar je bruidskapper/ster, het zal je kapper helpen bij het creëren van jouw unieke stijl. Wie weet wil je misschien je kapsel veranderen of wil je juist helemaal geen sluier meer dragen na de ervaring, of ben je zo blij en opgewonden dat je dat onderdeel van je to do lijst kunt schrappen.Tips voor het dragen van een bruidssluier

  • Als je buiten gaat trouwen waar wind een probleem kan zijn, moet je sluier gewichtjes dragen ! Voeg gewoon een paar mooie sluiergewichtjes toe langs de onderkant van je sluier, zo gaat je sluier niet aan de loop, alhoewel het voor de bruidsfoto ook weer mooi kan zijn.!
  • Feliciteren met een lange of andere sluier werkt niet zo goed! De meeste gasten zullen met feliciteren aan je sluier blijven hangen, denk aan dames met oorbellen! Dus een gouden tip, hoe mooi het ook staat, is toch doe je sluier af tijdens het feliciteren.
  • Leuk idee: na je ceremonie, denk erover na om je sluier in te ruilen voor een ander mooi haarstukje ! Bruiden dragen normaal gesproken hun sluiers niet na de ceremonie, dus je algehele look kan een beetje leeglopen. Plan met je bruidskapper/ster in om een verandering te doen na de ceremonie en foto’s of steun op een familielid die goed is in dat soort dingen.

Krijg de mooiste foto’s met je bruidssluier

Bruiden !! Zorg ervoor dat je de “sluierfoto” krijgt waarvan je droomde! Vind inspirerende afbeeldingen zoals deze op je favoriete blogs of op Pinterest en deel ze van tevoren met je fotograaf. Zo zul je voor eeuwig dankbaar zijn, dat je er een prioriteit van hebt gemaakt, want een bruidssluier is echt een prachtig item !

Bruidssluiers soorten-type
Verschillende type bruidssluiers
Stijlen bruidssluiers
Diverse stijlen bruidssluiers