Een bruiloft in je eigen tuin

Als je op zoek bent naar een manier om je buiten bruiloft echt te personaliseren, denk dan aan de magie die een romantische buiten bruiloft heeft.
Zelfs als je alleen de ceremonie in de tuin hebt, is het zo bijzonder wat je gasten niet snel zullen vergeten.
Tuinfeesten hebben een zekere verfijnde lucht over hen, die denken aan theekransjes en royalty’s.
In de lente en zomer komt vooral de tuin levendig met prachtige bloemen en weelderige groene struiken, wat in feite betekent dat je veel geld op je decor en bloemen bespaart.Of je nu een feestje in je eigen tuin of van een familielid, een tuin trouwfeest komt met veel verantwoordelijkheid,
meer dan een bruiloft op een professionele locatie. Dit komt voornamelijk doordat er zoveel meer setup moet worden uitgevoerd, en zonder een locatie manager kan het vele werk uit de hand lopen.
Om ervoor te zorgen dat je huwelijk zonder hakken of stoten verloopt, overweeg dan om een weddingplanner of een coördinator aan te wijzen.
Het maakt niet uit hoe zeker je van het weer bent, heb altijd een back-up plan. Zorg ervoor dat er altijd een partytent is, dit voor zon, maar ook voor regen.
En vooral als je flink wat gasten hebt, zorg voor een toiletwagen.

Partytent

Voor het tuinfeest is het gezellig om een lange tafel in de tuin te zetten, waar alle gasten gezellig aan kunnen eten of drinken, en natuurlijk hoort er een gezellige maaltijd bij van de barbecue.
Of als je veel ruimte hebt, kun je een snackwagen huren.Je kunt er voor kiezen om een professionele bar te huren, met personeel, maar je kunt ook je gasten zelf de drank laten halen en inschenken.

Versieren van de tuin

De tuin kan relatief goedkoop versiert worden met lichtjes, die van boom tot boom gehangen kunnen worden, dit soort lichtjes kun je huren, maar zijn relatief goedkoop bij bijvoorbeeld een Actionshop. Heb je een mooi boom in je tuin, leg daar dan de nadruk op, door deze boom vol met lichtjes te hangen.

Tuinfeest

Voor het personaliseren kun je zelf bordjes van hout maken of pijlen met wat spreuken. Zet hier en daar wat vuurkorven neer, en maak wat gezellige backdrops.

Houten borden

Backdrops

Muziek buiten in de tuin

Wat betreft de muziek, zorg dan dat je een vergunning hebt, anders zou je wel eens voor verrassingen kunnen komen te staan. Vraag daarom altijd eerst bij de gemeente om een vergunning! Zorg ook voor een verharde dansvloer, dansen op een gazon valt niet mee!

Dansvloer

Verlichting dansvloer

Huur stoelen en servies

Jullie gasten willen natuurlijk graag een stoel hebben om op te zitten, en uit een glas drinken, hun jas ergens op kunnen hangen, en een vorkje hebben om de taart te eten.
Dus je begrijpt; aan alles zul je zelf moeten denken. Daarnaast moet je het ook naar de locatie sjouwen en de dag erna weer zelf opruimen.
Daarom een goed advies, huur servies, stoelen, tafels etc… bij een partyservice bedrijf, deze komen alles brengen en weer ophalen.

Kosten

Denk vooral niet dat een buiten bruiloft goedkoper zal zijn! Maar een buitenbruiloft is echt uniek, en je gasten zullen er nog lang over napraten, mits goed georganiseerd.

Houten weddingbord

Een vintage outdoor wedding

Lange tafels