Vragen van bruiden bij bruiloft plannen

Vragen die alle bruiden hebben

Je partner heeft de vraag gesteld en je hebt ja gezegd. Hoera!
Dan zakt de realiteit in je moet beginnen met plannen.
Je denkt misschien bij jezelf: “Ik heb eerder een paar bruiloften gehad hoe moeilijk kan het zijn?” Zelfs als je alle juiste borden hebt opgeslagen op Pinterest, is dat misschien niet genoeg als het gaat om de kleine details. Met zoveel taken op je lijst, kunnen aanstaande bruiden zich overweldigd voelen.
Misschien schaam je je, maar er is geen reden voor het is tenslotte je bruiloft! Wees niet bang om je vragen te stellen. Familieleden, vrienden en de online community kunnen geweldige bronnen zijn. Er zijn geen domme vragen. Het is oké om niet alles te weten.
Terwijl je je klaarmaakt voor je trouwdag, kan voorbereiding en goede planning je helpen om je vol vertrouwen te voelen op je grote dag.

Save the date kaarten sturen

1. Wanneer moeten we save-the-dates en uitnodigingen sturen?

Wanneer je de save-the-dates en uitnodigingen verzendt, hangt grotendeels af van waar en wanneer de bruiloft is ten opzichte van je gasten. Moeten veel van je gasten vooruit plannen om vrij te nemen?

Als je een bestemmingshuwelijk plant, stuur dan je save-the-dates 8 to 10 maanden van tevoren en stuur je uitnodigingen ongeveer 3 maanden voor de bruiloft.

Als je bruiloft lokaal is en je gasten binnen een redelijke reisafstand zijn, is het gebruikelijk om de save the dates 4 maanden van tevoren te verzenden en je uitnodigingen 6-8 weken voor de bruiloft te verzenden.



2. Wat is goed om over te slaan als het gaat om traditionele etiquettes ? En wat moeten we opnemen?

Over het algemeen zijn de meeste huwelijkstradities niet vereist. Het is jouw speciale dag en de uiteindelijke beslissing ligt bij jou en je partner.

Moet je een ontvangstlijn hebben? Nee, gasten begroeten bij de receptie is prima.

Moet je een kousenband gooien of het boeket gooien? Niet nodig (tenzij je het echt wilt)!

In de wereld van vandaag wordt het acceptabeler om af te zien van de traditionele etiquettes en je bruiloft aan te passen zoals jij dat wilt. Denk na over wat respectvol zal zijn voor je gezin. Natuurlijk hoef je niets op te nemen alleen omdat tante Corrie het wil opnemen, maar bedenk wel of er familietradities zijn die je misschien wilt voortzetten.

3. Hoe kiezen we een fotograaf / videograaf?

We hebben allemaal die ene vriend die probeert hun fotografieportfolio op te bouwen door aan te bieden om je bruiloft gratis (of goedkoop) te doen. Gebruik je oordeel, maar onze aanbeveling is om te gaan voor een professionele fotograaf of videograaf. Kwaliteit is belangrijk en je zult altijd terug willen kijken naar je trouwfoto’s of video’s. Probeer iemand te vinden die ervaren is.

Oneven getal bruidsmeisjes en groomsmen

4. Moeten we een even aantal bruidsmeisjes en groomsmen hebben?

Nee! Ongelijke bruidsmeisjes en groomsmen worden steeds acceptabeler.

Bruidsmeisjes met gemengde seksen en bruidsjonkers worden ook steeds populairder. Doe wat voor jou en je partner werkt!

Maak je niet teveel druk om de grootte van je trouwfeest!



5. Moet de ouders van de bruid betalen voor de bruiloft?

Traditioneel betaalt de familie van de bruid de rekening voor de bruiloft. Maar moderne bruiloften hoeven deze gewoonte niet te volgen.

Tegenwoordig zou het ongelooflijk genereus zijn voor de familie van de bruid om de kosten te dekken, maar het wordt niet verwacht.

Beide families dragen doorgaans wel bij aan de bruiloft. Veel bruidsparen betalen ook alles zel.

6. Hoeveel kost de bruiloft?

Dit is weer een van die vragen die van paar tot paar varieert. Statistieken zeggen dat de gemiddelde bruiloftskosten ongeveer € 15.000 bedragen, maar het is mogelijk om veel minder of veel meer uit te geven, afhankelijk van je plannen.

De beste manier om de kosten te berekenen, is om samen met je partner een lijst te maken van de dingen waaraan je wilt uitgeven, en uit te zoeken wat ze zouden kunnen kosten en vanaf daar te gaan. Zijn er dingen die je liever overslaat om geld te besparen? Werk samen met je partner en praat over wat belangrijk is voor jullie allebei.

gemixed vrijgezellenfeest

7. Moeten we een vrijgezellenfeest hebben? Zijn er alternatieven die niet scheiden op basis van geslacht?

Als je een vrijgezellenfeest wilt hebben, is het een aloude traditie waar veel bruiden naar uitkijken! Een van de vragen van bruiden is vaak : ‘Kunnen we niet iets meer inclusief doen?’ Zoals gewoon één feest met alle vrienden van het bruidspaar?

Betrokkenheidspartijen worden steeds populairder. Overweeg een algemeen feest te geven met vrienden en familie van beide partners.

8. Ik heb nog nooit een locatie gehuurd. Welke vragen moet ik stellen?

Wanneer je rondzoekt naar een locatie om je bruiloft te vieren wil je niet verrast worden door de kleine lettertjes. Probeer je locatie deze vragen te stellen ze kunnen je beslissing nemen of breken!

9. Is het onbeleefd om een ​​dresscode toe te voegen aan de trouwkaarten?

Als je een specifieke stijl van kleding hebt waar je de voorkeur aan geeft op je bruiloft, is het prima om dat in je uitnodigingen te zeggen! Probeer duidelijke taal te gebruiken, zeggen dat de dresscode ‘black tie’ is, is beter dan het zeggen van ‘dress fancy’.

10. Moeten we plussers uitnodigen?

Je hoeft de gasten van je gasten niet uit te nodigen, maar het is een aardig gebaar als je het kunt veroorloven. Het kan echter duur worden om de vriend of vriendin van iedereen op te nemen, dus een goede vuistregel is om de andere helft uit te nodigen als het paar meer dan een jaar samen is geweest.

11. Moeten we een open bar hebben?

De alcoholsituatie is lastig. Een open bar is geweldig om te hebben, maar kan prijzig zijn (en mensen aanmoedigen om meer te drinken omdat ze er niet voor hoeven te betalen)!

Een andere optie om te overwegen is een kassa. In deze situatie betalen je gasten de locatie om rechtstreeks drankjes te kopen. Dit kan een win-win zijn, omdat de locatie profiteert van het extra geld en jij geen extra geld hoeft te betalen. Het nadeel? Gasten verwachten niet altijd dat ze geld uitgeven aan drankjes op de bruiloft. Maar ja anderzijds drinken je gasten zelf ook altijd een duur drankje als ze uitgaan?

12. Is het normaal om nerveus of bang te zijn voor de bruiloft?

Ja, het is volkomen normaal om nerveus, bang of zelfs twijfelachtig te zijn over het idee om te trouwen. Het is een grote verandering in het leven, en het is normaal dat je nadenkt en opnieuw nadenkt of je de juiste keuze maakt of je zorgen maakt over details die door de kieren glippen. Als je zeker weet dat je partner de ware is, laat het je dan niet weerhouden van je verloving te genieten en je klaar te maken voor een geweldige trouwdag! Zelfs als er iets misgaat, onthoud dan dat je met je beste vriend trouwt en dat is het belangrijkste!

Als je nog vragen hebt?

Het is normaal om vragen te hebben over je trouwdag en het is prima als je niet alle antwoorden hebt! Je vrienden en familie zijn je steungroep in deze hectische en opwindende tijd. Je leveranciers kunnen ook een goede bron zijn (ze hebben tenslotte waarschijnlijk honderden bruiloften gezien). En natuurlijk alle leuke facebook groepen, waar je vragen kunt stellen over je trouwdag.

Maar uiteindelijk zijn de beslissingen uiteindelijk aan jou en je partner. Er zijn geen harde regels . Wat belangrijk is, is het creëren van een dag die je je zowel herinnert als koestert tijdens je leven samen. En misschien kun je ooit je eigen kennis delen met vrienden die gaan trouwen!