Zo begin je met de planning van je huwelijk

zo-begin-je-aan-de-huwelijksplanning

Als het gaat om het plannen van je huwelijk zijn er ZO veel keuzes, details en beslissingen om te overwegen dat alles heel overweldigend kan worden. Wil je een groot kerkelijk huwelijk? Een bestemmings huwelijk? Nodig je 300 gasten of 30 uit? Wat voor soort eten zul je serveren? Met al deze vragen rondscharrelend in je hoofd, kan het onmogelijk lijken om alles voor je trouwdag gedaan te krijgen. We hebben echter de beste adviezen verzameld om het proces van de huwelijksplanning wat overzichtelijker te maken. Hier zijn enkele nuttige tips voor het plannen van je huwelijk.

Stel je verwachtingen in

We willen allemaal dat onze trouwdag precies zo wordt zoals we het voor ogen hebben, zo niet beter. Maar je kunt gemakkelijk meegesleept worden in de waanzin van de huwelijksplanning dat het mogelijk is om uit het oog te verliezen wat belangrijk voor je is. Voordat de chaos ontstaat, is het een geweldig idee om met je partner te gaan zitten en een gesprek te voeren dat draait om de vraag: “Wat willen we dat deze dag voor ons betekent?”. Praat over wat voor soort bruiloft jullie beiden individueel in gedachten hebben. Vergeet niet dat dit jullie trouwdag is, die precies zou moeten zijn zoals jullie willen.

Bruiloft-planning

Blijf bij je eigen standpunt

Als je je ideeën deelt voordat de planning begint, kun je een overkoepelend doel in gedachten houden en voorkomen dat je onderweg wordt beïnvloed door andere factoren of mensen. Laat het planningsproces je er niet van weerhouden om te krijgen wat jullie willen, en probeer niet te veel beinvloed te worden door anderen vrienden of familieleden, maak het speciaal voor jullie! Je gasten zullen genieten van de dag en de herinneringen met je delen, maar aan het einde gaan ze naar huis en jij en je partner nemen die herinneringen mee naar je nieuwe leven samen. Zorg er dus voor dat je bruiloft volgens jullie normen, interesses en individuele smaak is gepland. Laat je niet verleiden door wat een bruiloft “zou moeten zijn” en maak er een bruiloft van die jullie willen! Doe wat het beste is voor jullie.

Zoek een geweldige fotograaf en videograaf

Als je bruiloft voorbij is, zijn je enige herinneringen aan de grote dag de foto’s. De dag gaat zo snel voorbij en er gebeurt zoveel dat het heel belangrijk is om deze momenten mooi en zorgvuldig vastgelegd te krijgen. Je trouwfoto’s zijn iets die je voor altijd zult koesteren, dus zorg ervoor dat je een professionele fotograaf inhuurt wiens portfolio past bij je stijl. Doe je onderzoek en vind een fotograaf in jouw omgeving die past bij jouw budget en verwachtingen. Wees open en communiceer met je fotograaf zodat deze begrijpt hoeveel foto’s je wilt en welke specifieke poses, stijlen of lay-outs je wilt vastleggen, zoals foto’s met familieleden. Als je ervoor wilt zorgen dat je geen enkel moment mist, is het een goed idee om een photobooth op te zetten of familieleden hun foto’s na de bruiloft of op sociale media te laten delen tijdens het evenement (maak je eigen hashtag!) . Op deze manier hoef je je geen zorgen te maken over het ontbreken van voldoende foto’s.

Planning voor bruiloft

Vraag vrienden om hulp

Iets dat veel bruiden meestal doen, is meer dan ze aankunnen. Maar er zijn zoveel dingen om te doen dat het gewoonweg onmogelijk is om het allemaal zelf te doen! Dit is waar nabije familieleden en vrienden van pas kunnen komen. Het is echt OK om af en toe een helpende hand nodig te hebben en het is geweldig om mensen om hulp te vragen, want ze zullen je hoogstwaarschijnlijk graag willen helpen. Als je bijvoorbeeld hulp nodig hebt bij het samenstellen van decoraties of bedankjes, nodig je je vriendinnen uit voor hapje en een drankje en maak je er een leuke tijd mee! Het is begrijpelijk dat je betrokken wilt zijn bij het plannen van alles, maar probeer het niet allemaal zelf te doen.

Zorg voor wat activiteiten

Naast een geweldige bar en geweldige dansvloer, is er een geheim om ervoor te zorgen dat je gasten een geweldige tijd hebben. Wat een geweldige bruiloft nog beter maakt, is om je gasten de kans te geven deel te nemen aan leuke activiteiten die het voor hen aantrekkelijker en interactiever maken. Elke gast kan een bruiloft bijwonen, maar wat het echt speciaal maakt is wanneer een gast zich persoonlijk opgenomen voelt in de bruiloft. Zoals eerder vermeld, zijn photobooths een geweldige aanvulling op je feest omdat ze gasten aanmoedigen om plezier te hebben en te socializen met andere aanwezigen. Met een leuke, heerlijke dessertbar waar gasten genieten van hun eigen dessertcreatie, en ook kinderen zullen er ook van genieten ! Of het nu gaat om het ondertekenen van een gastenboek, het schrijven van woorden van wijsheid of het poseren in de fotocabine, het is geweldig om gasten actief aan de dag te laten deelnemen, zo is je bruiloft is ook voor hen een onvergetelijke tijd.

planning-activiteiten-bruiloft

Jullie huwelijk op jullie manier!

Wanneer je begint met het plannen van de details van je bruiloft, zoals het kiezen van bloemen, decoraties of een thema, zorg er dan voor dat je trouw blijft aan je eigen stijl. Een van de beste eigenschappen van het plannen van je eigen bruiloft is dat je onconventionele of out-of-the-box ideeën kunt overwegen die passen bij jullie thema en die trouw zijn aan jullie persoonlijkheid. Als je een passie hebt voor muziek, kun je een band inhuren om live muziek te spelen of zelf te zingen of een speciaal nummer te spelen! Door je uniekheid te laten zien, wordt je bruiloft nog specialer en leuker voor je geliefde gasten die je zo goed kennen.

Het is van cruciaal belang om de prijs in de gaten te houden en de stress van de bruiloftsplanning niet te laten afleiden van wat echt belangrijk is, je bruiloft perfect maken! In deze situatie is ‘perfect’ natuurlijk subjectief en door jullie bepaald. We hopen dat deze tips nuttig voor je zullen zijn als je je gaat bezighouden met het plannen van je bruiloft.