Huwelijk plannen me een beperkt budget

Huwelijk plannen met beperkt budget

10 tips voor een huwelijk met een beperkt budget

Heb je een goede champagnesmaak en kaviaardromen, met een budget van witbrood en frisdrank? Maak je geen zorgen, je kunt nog steeds een mooie maar goedkope bruiloft hebben . Bekijk deze geweldige manieren om kosten te besparen voor je huwelijk.

Krimp je gastenlijst

Telkens wanneer je een naam aan je uitnodigingslijst toevoegt, verhoog je het budget aanzienlijk. Het zijn niet alleen de cateringkosten, maar ook de extra bloemstukjes op de tafel, bedankjes, stoelhuur etc. Nodig niemand uit met wie je al 2 jaar niet hebt gesproken. Voel je niet verplicht om alleenstaanden een date te brengen. Vermijd druk om al je collega’s uit te nodigen. En laat je vrienden hun kinderen niet meenemen. Je kunt ook besluiten om categorieën als ‘familieleden die verder weg liggen zoals neven, achterneven’ of ‘vrienden uit vrijwilligerswerk’ te verwijderen. Door niemand uit die groep uit te nodigen, voorkom je ook gekwetste gevoelens.Bespaar verzendkosten op je huwelijksuitnodigingen

Doe afstand van de binnenste envelop en het vloeipapier, overblijfselen uit tijden dat inkt tijd nodig had om te drogen en mensen een ongerepte envelop wilden. In plaats van een R.S.V.P, vraag de gasten om online of telefonisch te antwoorden. Je bespaart niet alleen geld op de kaartjes, maar het zal ook de portokosten verlagen.

Kijk naar outlet trouwjurken

Kijk niet alleen naar de rekken met de nieuwste trends, en net nieuw binnengekomen, kijk naar outlet, of opruiming. Het is een geweldige kans om een ​​designerjurk te krijgen tegen bodemprijzen. Zo kun je honderden euro’s besparen op een jurk, en zeg nou zelf, zal iemand zien dat de jurk van een collectie eerder is? Nee dus!

Wijzig de dag van de week

Heb je bruiloft op een doordeweekse dag of een zondag. Er is minder vraag naar deze datums , dus locaties zijn vaak bereid om je een beter tarief te geven. Neem contact op met je trouwlocatie om te zien of ze op dergelijke tijden plannen. Hoewel je je misschien zorgen maakt dat sommige gasten het niet kunnen halen, bedenk dan dat velen van hen ook plannen hebben voor een bepaalde zaterdag. Het kost misschien wat meer coördinatie voor mensen die reizen, maar het is net zo waarschijnlijk dat ze een dag of twee vrij hadden moeten nemen van hun werk om toch naar een zaterdaghuwelijk te komen.

Bespaar geld op kerkdecoraties

Overweeg om je huwelijk in de buurt van een grote feestdag te houden voor religieuze bruiloften . De kerk is al versierd, waardoor je veel geld bespaart op bloemen. Zoek op andere dagen naar eenvoud. Een ceremonie bij kaarslicht kan romantisch, prachtig en goedkoop zijn. Kijk eens naar leuke diy decoraties voor de kerk.

Bespaar op kerkdecoraties

Hulp vragen aan vrienden of familie

Als je een goedkope bruiloft wil hebben, verzamel dan de middelen van je vrienden en familie. Denk aan muzikanten die je kent, goed gesproken vrienden die je ceremoniemeester kunnen zijn, en getalenteerde mensen die je kunnen helpen dingen te decoreren. Kijk of iemand een mooie ceremonieauto heeft die je mag gebruiken. Misschien heeft een van je vriendinnen nog wel iets over van haar eigen bruiloft. Vraag ook aan vrienden en familieleden wat ze hebben gedaan om geld te besparen op hun grote dag.Diy projecten

Het kan leuk zijn om delen van je huwelijk DIY te maken. Organiseer een gezellige avond waarbij je vrienden vraagt ​​om mee te helpen bij het samenstellen van bedankjes en het maken van uitnodigingen, bloemstukjes voor de tafels en andere zelfgemaakte goedkope details. Zorg ervoor dat je een hapje en een drankje, en inspirerende deuntjes op de stereo hebt, zodat je vrienden het gevoel hebben dat ze op een feestje zijn.

Zoek naar goedkoper eten en drinken

Wees eerlijk met je cateraar over je behoefte om geld te besparen. Vraag hen welke de minst dure voorgerechten zijn en of een buffet goedkoper is dan een zittend diner. Kijk of ze je je eigen drank kunnen geven, of dat het serveren van alleen wijn en bier goedkoper is dan een volledige bar. Overweeg ook om alleen de bar open te hebben tijdens het cocktailuurtje en dan een goedkope wijn te serveren bij het diner.

Bruiloft decoratie

EBay, Etsy en Aliexpress Het is een geweldige bron voor alles, van jurken tot huwelijksbedankjes, cake toppers, ringkussens en meer. Zorg ervoor dat er voldoende tijd is om te verzenden, dus zeer ruim van te voren bestellen. Zoek naar vertrouwde verkopers wier feedback aangeeft dat ze nauwkeurig hebben weergegeven wat ze hebben verkocht.

Overweeg goedkope trouwkaarten

Ga niet voor het graveren! Met een mooi lettertype afgedrukt uitnodigt net zo goed. Er zijn verschillende goedkope huwelijksuitnodigingen beschikbaar op internet, die je elf kunt maken. Overweeg voor een informele bruiloft je eigen uitnodigingen af ​​te drukken vanaf je thuiscomputer. Kantoorboekhandels verkopen nu bedrukt papier dat bedoeld is om in een thuisprinter te gebruiken als goedkope huwelijksuitnodigingen.