Something-old-new

De complete zin is: “Iets ouds, iets nieuws, iets geleend, iets blauw, en een zilveren sixpence in haar schoen.”

Een sixpence is een munt gemaakt van zilver en waard zes centen, die werd geslagen in Groot-Brittannië van 1551 tot 1967, die aangeeft dat de traditie van huwelijk van de bruid het dragen van iets ouds, iets nieuws, iets geleend, en iets blauw Engels. Vele bronnen zeggen dat het begon in het Victoriaanse tijdperk.

Elk item in dit gedicht vertegenwoordigt een goed-geluk teken voor de bruid. Als ze deze allemaal op haar trouwdag draagt, “Iets ouds” symboliseert de continuïteit met de familie van de bruid en het verleden. “Something new” betekent optimisme en hoop voor de bruid nieuwe leven vooruit. “Iets geleend” is meestal een item van een gelukkig getrouwde vriend of familielid, wier geluk in het huwelijk is verondersteld om over te dragen aan de nieuwe bruid. Het geleende item herinnert ook aan de bruid dat ze op haar vrienden en familie vertrouwen kan. Blauw is aangesloten op bruiloften voor eeuwen. In het oude Rome droegen bruiden blauw naar symboliserende liefde, bescheidenheid, en trouw. Het Christendom heeft de heilige Maagd Maria in blauw, omdat zuiverheid aan deze kleur is gekoppeld. Voorde late 19e eeuw, was blauw een populaire kleur voor trouwkostuums.

En tot slot een zilveren sixpence in de schoen van de bruid vertegenwoordigt rijkdom en financiële zekerheid. Het kan dateren van een Schotse bruidegom ,deze zette een zilveren munt onder zijn voet voor goed geluk. Voor optimaal fortuin moet de sixpence in de linker schoen. In deze tijd , een dubbeltje of een koperen cent .

Tips

-een oude zakdoek van iemand dicht bij je, zoals een grootouder, gewikkeld rondom het bruidsboeket
-Print een oude familie recept op mooie Notitiekaarten als een mooi bedankje.
-Draag een medaillon met oude familiefoto’s rond uw nek op de grote dag. 
-Een charme lenen van een goede vriend of familielid , en haak het op uw boeket als u de kerk of trouwlocatie binnengaat.
-Plaats bedankjes voor uw gasten in delicate blauwe organza zakjes
-Selecteer een blauwe gastenboek of plaatskaarten voor uw gasten. 
-En natuurlijk de blauwe kousenband niet te vergeten.

Traditie heeft zijn eigen romantiek die eraan verbonden zijn, en is erg belangrijk voor sommige paren. Dit betekent echter niet dat je ouderwets, of gedwongen bent om opzichtige items in uw huwelijk op te nemen. Met een beetje fantasie is bijna alles mogelijk.

blauwe-bruidsschoenen

blauw-onder-schoenen

Something-blue