Welke bruidssluier

Bruidssluiers

Beslissen welke sluier te dragen is een belangrijk moment in het creëren van je algemene trouwdag look. Met stijlen variërend van een gezichtskader 4 “tot een vloer-lengte 120”, veel bruiden worden overweldigd door het enorme aantal opties. Een sluier belicht het uiterlijk van een bruid wanneer ze door het gangpad loopt. Het kan ook de trouwjurk verbeteren door de kralen of het borduurwerk op de jurk aan te vullen.
Maar de beslissing is niet zo simpel als het kiezen van een lange of korte sluier. Verschillende soorten sluiers en lengtes kunnen je trouwstijl volledig veranderen. Hoewel een blusher een retro-chique uitstraling kan geven, voelt een sluier van kathedraallengte traditioneel en zo dramatisch aan. Als je je afvraagt hoe je een sluier kunt kiezen, zoek dan niet verder: we hebben de ultieme gids voor sluier stijlen samengesteld.Bruidssluier stijlen op lengte

Vogelkooi bruiloft sluier:

Deze korte en flirty bruidssluier kan alleen de ogen bedekken, op de neus glijden of op de kaaklijn vallen. Meestal gemaakt van een net of kant, deze stijl is ook bekend als een bandeau sluier.

Birthcase bruidssluier

Blusher-sluier

Deze stijl staat ook bekend als een hoeksluier of wigvormige sluier en biedt een minder traditionele look met vintage uitstraling. Een blusher is een korte sluier die over het gezicht valt en eindigt bij de bovenkant van de jurk. “Tijdens de ceremonie wordt het teruggetrokken om de bruid te onthullen, wat zorgt voor een opwindend en ontroerend moment, de eerste keer dat de bruidegom het gezicht van zijn bruid ziet.

Blusher sluier

Schouderlengte bruidssluier:

Zoals de naam al doet vermoeden, raakt deze sluierstijl je schouders. Bruidssluiers op schouderlengte zijn een geweldige optie voor bruiden die een traditioneel uitziende sluier willen die niet concurreert met de details van hun jurk.

Schouderlengte sluier

Elleboog sluier:

Als je een meer conservatieve uitstraling wilt voor je ceremonie, is een ellebooglengte sluier een elegante manier om je te bedekken zonder een dikke bolero of bolero te dragen. Een elleboogsluier valt sierlijk over de schouders van de bruid, je raadt het al de elleboog.

Elleboog sluier

Vingertop bruidssluier:

Een vingertop sluier valt buiten de heupen van de bruid en is een populaire keuze omdat elke ontwerp op de rug van een bruidsjurk door de pure stof heen kan worden gezien.

Vingertop bruidssluier

Knielengte sluier:

Ontworpen om op je knie te vallen, biedt deze sluier van sluiers drama en elegantie zonder je te belasten. De sluier kan worden aangepast om iets langer of iets korter te vallen om net bij je knie te vallen, afhankelijk van je lengte.

Knielengte bruidssluier

Wals bruidssluier:

Er is geen regel die zegt dat je je sluier moet afzetten voor de ontvangst. Maar als je ervoor kiest om hem aan te houden, zorg er dan voor dat hij niet in de weg staat van dansen en vermengen. Een wals sluier valt naar het midden van de kuit en is een geweldige optie voor degenen die een langere sluier willen dragen voor de receptie, maar toch de vrijheid willen om de hele avond te bewegen. Deze sluierstijl wordt ook wel een balletsluier genoemd.

Vloerlengte bruidssluier:

Een sluier op de grond valt gewoon op de vloer en past bij de lengte van de bruidsjurk. De vloeiende stof voegt extra volume toe aan je look, perfect voor een bruid die is verscheurd tussen een baljurk en een meer gestroomlijnd silhouet.

Vloer lengte bruidssluier

Kapel bruiloft sluier

Een sluier in de vorm van een kapel creëert de illusie van een trein, zonder dat je daar last van hoeft te hebben. Een kapel sluier strekt zich over de vloer uit en strekt zich iets verder uit dan de bruidsjurk.

Kapel lengte bruidssluier

Kathedraal bruidssluier:

Voor de meest koninklijke moet je een kathedraal sluier hebben. Een sluier met een kathedraallengte strekt zich uit voorbij de bruidsjurk en is de meest dramatische lange lengte.

Kathedraal lengte bruidssluier

3 dingen om te onthouden bij het kiezen van een bruidssluier

1. Bepaal je budget
Houd rekening met een prijskaartje. Wat een dun stuk stof kan lijken, kan eigenlijk veel meer kosten dan verwacht, waardoor je je budget voor de jurk gemakkelijk kunt overschrijden. Sommige sluiers kunnen zelfs meer kosten dan de eigenlijke jurk zelf. Net als jurken, sluiers kunnen aanzienlijk variëren in prijs, meestal afhankelijk van de detaillering, Een eenvoudige sluier kan beginnen bij ongeveer € 250 terwijl onze meer sierlijke sluiers kunnen gaan tot € 1000 of hoger. Als je een idee hebt van wat je kunt uitgeven, kun je je sluieropties meteen verfijnen.
2. Overweeg je kapsel
Een chignon tegen lang vloeiende krullen kan resulteren in een geheel andere sluierplaatsing. Als je bijvoorbeeld de eerste draagt, kun je de sluier onder de knot vastzetten om met je updo te pronken. Als je het laatste bedenkt, kun je de sluier op de kruin van je hoofd vastzetten om volume toe te voegen. En als je haaraccessoires wil toevoegen aan je look, laat je bruidsstyliste weten wat je in gedachten hebt, zodat ze je kan helpen bij het kiezen van de juiste sluier-stijl die bij je accessoires past. Je wilt niet dat je hoofd er rommelig uitziet!3. Probeer meerdere trouwsluiers met je jurk
Je sluier zal je stijl op de grote dag helpen vormgeven, dus natuurlijk wil je iets dat de sfeer van je jurk in evenwicht houdt zonder het te overschaduwen. Dus probeer te experimenteren om verschillende looks te belichamen. De look kan volledig veranderen, alleen met de toevoeging van een sluier, dus het is belangrijk dat de bruid zich het mooiste voelt in wat de visie ook mag zijn. ‘