5 Aandachtspunten bij de aankoop van trouwringen

% tips bij aankoop trouwringen

Klaar om in het huwelijksbootje te stappen? Dan heb je eerst nog een paar trouwringen nodig. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want er zijn honderden modellen om uit te kiezen.

Goudsmid Wim Meeussen, specialist in trouwringen op maat, geeft ons enkele tips bij de keuze van een set ringen voor jouw huwelijk.Goud of zilver?

Doorgaans worden trouwringen gemaakt uit geel goud. Dat is immers traditie. Maar je kan ook kiezen voor een andere kleur, zoals rosé of wit goud. Deze varianten zijn hipper dan ooit – ideaal voor verliefde koppeltjes die eens iets anders willen.
Daarnaast bestaan er ook nog zilveren trouwringen. Die ogen iets moderner. Bovendien zijn ze een beetje subtieler dan een gouden ring aan je hand. Ook qua budget is zilver meestal goedkoper.

Met of zonder diamant?

Droom je van een diamant in je huwelijksring? Laat je dan goed informeren over de verschillende mogelijkheden. Want diamanten zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, zuiverheden, kleuren en karaat-gehaltes. Dit vertaalt zich ook in het prijskaartje.
Tip: koop je een trouwring met diamant? Vraag dan zeker een certificaat. Zo ben je zeker van de kwaliteit.

De juiste ringmaat?

Tegenwoordig zijn er heel wat webshops die ringen verkopen. Dat is ideaal om wat inspiratie op te doen. Wil je effectief een bestelling plaatsen? Dan ga je beter naar een lokale juwelier. Die zal tijdens de bestelling jouw ringmaat bepalen. Want een trouwring die te vast zit, is niet comfortabel. En een te losse ring raak je vroeg of laat kwijt.

Bijpassende sieraden?

Meestal draagt de bruid meer juwelen dan alleen een trouwring. Heb je er al aan gedacht om alles op elkaar af te stemmen? Draag bijvoorbeeld een halsketting en oorbellen in dezelfde stijl als je trouwring.

Dat geldt ook voor mannen. Laat een set manchetknopen maken die bij je gloednieuwe ring passen. Die geven jouw trouwkostuum de finishing touch!

Maatwerk nodig?

Smaken verschillen. Daarom vindt niet iedereen een mooi ontwerp bij een juwelier. In dat geval vormt een goudsmid een oplossing. Deze vakman kan namelijk een trouwring op maat maken. Je kiest zelf het materiaal, de vorm en de afwerking. Handig, toch?