Muziek voor je huwelijksfeest

Muziek op je huwelijksfeest

Goede muziek zorgt voor een goed feest, dus als het ontbreekt aan die muziek, kan je feest echt een domper worden. Geen enkel bruidspaar wil haar gasten halverwege de receptie zien gapen, of een dansvloer die leeg is behalve oma die door danst omdat ze een borreltje teveel opheeft. Omdat muziek ook werkt om echt de toon te zetten voor je huwelijksfeest en als een soort gids fungeert voor wat er gaat gebeuren, is het erg belangrijk dat je het goed doet. Om ervoor te zorgen dat je geen last van muzikale mislukkingen hebt, zijn hier de tien fouten die je absoluut moet vermijden op je huwelijksfeest.1. Je DJ niet vertellen wat je wilt

Het zou ongelooflijk frustrerend zijn als je een lijst nummers hebt die veel voor jullie betekenen, en ontdekken dat geen enkele op de avond wordt gespeeld. Je kunt je band of Deejee de schuld geven, maar de realiteit is dat je van tevoren aan moet geven welke nummers een must zijn, hoe weten ze dit anders?

2. Je DJ niet vertellen wat je niet wilt

Terwijl je vertelt over de liedjes die een absolute must zijn voor je bruiloft, vergeet dan niet die nummers door te geven die je gewoon niet kunt uitstaan. Of het nu komt omdat een bepaald nummer je aan een bepaald persoon herinnert of omdat het gewoon op je zenuwen werkt, laat het ze weten. Dus stel een Niet nummer lijst samen en geef deze door aan je band of deejee om ongemakkelijke momenten te voorkomen.

3. Vasthouden aan één genre

Laat je feest niet vervelen door slechts één genre te spelen. Er zijn slechts zoveel nummers die tot de jaren 90 behoren en je wilt er niet de hele avond op doorbrengen. Meng dingen door een aantal oude oldies in te gooien, evenals tal van nieuwere deuntjes. Er is een overvloed aan opties, dus maak je geen zorgen over het tekort aan verschillende muziekstijlen. En vergeet niet, ook onze Nederlandstalige nummers doen het altijd goed, ook al hou je er zelf niet van.

4. De openingsdans

Als het gaat de openingsdans, en je hebt een langzame dans en zelfs daarna de vader-dochter-dans, overdrijf het dan voor al je gasten niet met een belachelijk lang nummer. Houd het op een goede lengte; lang genoeg om van te genieten, maar niet zo lang dat je gasten gewoon zitten voor wat voelt als een heel leven, alleen kijkend naar twee mensen die langzaam naast elkaar zweven.5. Doe onderzoek

Maak kennis met je band of dj voordat je besluit om ze te boeken. Als je ze maar één nummer hoort zingen en denkt dat zij degene zijn, denk dan opnieuw na. Je moet hun stijl eerst begrijpen en hoe ze presteren, anders zijn ze misschien niet in staat om te voorzien in een breder scala aan muzikale smaken of weten niet hoe ze echt een publiek kunnen vermaken. Vraag bij een band vooral om de repertoire lijst, en of deze groot genoeg is. Zo ook voor de Deejee, al heeft deze meestal wel meer muzieknummers.

6. Volume van de muziek

Dit lijkt misschien een beetje raar, maar geloof me, je moet met je band of Deejee praten om er zeker van te zijn dat je allebei het volume van de muziek begrijpt. Zeker, aan het eind van de avond als iedereen op de dansvloer is, mag het wel wat harder, maar terwijl het diner wordt geserveerd of terwijl de cake wordt gesneden, wil je niet dat de muziek iedereen verdrinkt . Bruiloften zijn sociale evenementen en gasten moeten elkaar kunnen horen om een beetje gezellig te praten.

7. Alleen jullie favorieten afspelen

Hoewel de afspeellijst die je moet hebben belangrijk is, moet je ervoor zorgen dat je favoriete nummers niet de enige zijn die worden afgespeeld. Het is niet helemaal eerlijk voor je gasten, dus wees de vriendelijke gastheer en zorg ervoor dat er liedjes zijn voor iedereen . Je wilt tenslotte gewoon dat mensen plezier hebben! Het zou niet eerlijk zijn als jullie van Heavy metal houden, je gasten daar de hele avond mee op te zadelen,

8. Niet lang genoeg huren

Zorg ervoor dat je je entertainment gedurende de hele duur van je feestavond huurt. Je wilt niet dat ze laat in het feest aankomen en gasten in stilte laten rondhangen, en je wilt zeker niet dat ze te vroeg in de avond verdwijnen wanneer het feest echt begint. Voordat je ze boekt, bespreek de tijden.

9. Duistere nummers kiezen

Oké, je vindt het leuk om af en toe wat Turkse muziek te jammen, en hoewel het prima is om er een of twee van te vragen (het is toch jullie bruiloft), laat het dan niet centraal staan. Duistere nummers die niet populair zijn bij de massa, zullen je waarschijnlijk niet de reactie geven die je zou willen van een goed feest.

10. Ongepaste muziek spelen

Het is geen geheim dat we allemaal wel eens van een beetje ongepaste groffe liedjes houden, maar een bruiloft is geen plek om iets van dat soort te spelen. Het is misschien leuk om op te dansen, maar je grootouders en tantes en ooms zijn er waarschijnlijk ook, dus wees respectvol tegenover je gasten en blijf weg van ongepaste liedjes.