Volgorde van de huwelijksceremonie

De volgorde van de huwelijksceremonie

Tijdens de voorbereiding van je huwelijk wil je weten hoe je huwelijksceremonie in elkaar zit. Dit is de meest gangbare volgorde voor elke huwelijksceremonie. Van het binnenkomen van de bruidsstoet, de geloften, en de kus.



1. De processie

Ten eerste, de processie. Dit is wanneer leden van je directe familie en andere gasten door het gangpad gaan en een zitplaats vinden of hun plaats aan beide zijden van het altaar innemen. De stoet begint bij de grootouders, stroomt door naar de ouders, bruidegom, officiant, gasten, bloemenmeisje en ringdrager, en eindigt met de bruid die haar entree maakt.

2. Welkomstwoorden
Zodra iedereen op zijn plaats is, zal de abmtenaar of priester een paar welkomstwoorden zeggen. Hij of zij kan gasten bedanken, en iedereen welkom heten op je locatie en je feest.

3. Opmerkingen en inleiding openen

Vervolgens biedt de officiant een inleiding en enkele gedachten over het huwelijk. Dit kan een korte beschrijving zijn van jullie liefdesverhaal, woorden over wat een huwelijk voor jullie betekent, of een verklaring over de komende ceremonie en wat deze vertegenwoordigt.

4. Lezingen

Van daaruit, als je lezingen van welke aard dan ook in de ceremonie opneemt, zullen lezers worden uitgenodigd om een paar woorden te delen. U kunt uw ambtenaar of priester elke lezing en lezer laten introduceren of dingen natuurlijker laten stromen tussen lezers.

5. Geloften

Wisselen jullie beiden geloften uit. Je kunt ervoor kiezen om je eigen geloften te schrijven, persoonlijke verklaringen te delen en vervolgens dezelfde geloften uit te wisselen of traditionele teksten te gebruiken. Dit is ook het gedeelte waar je de ringen op deelt als symbolen van je huwelijk.

6. De kus

Nu het goede deel! Nadat je de geloften en ringen hebt uitgewisseld, mogen jullie je huwelijk bezegelen met een kus. Je bent officieel man en vrouw!

7. Eenheidsceremonie

Als je van plan bent om een eenheidsceremonie te houden , is dit een goed moment om het op te nemen. In een eenheidsritueel doet het paar iets dat fysiek hun nieuwe vereniging symboliseert, zoals het gebruik van twee kaarsen om een enkele kaars aan te steken of hun handen samen te binden met lint.

8. Laatste zegeningen

Als je ceremonie een religieuze aangelegenheid is, is dit de juiste tijd voor een laatste gebed.

9. De recessie

De ambtenaar of priester stelt het echtpaar voor het eerst voor. Vervolgens leiden de bruid en bruidegom de stoet terug door het gangpad terwijl de gasten je begroeten met linten, vogelzaad, of bellenblazen!