top 50 populaire openingsdans en ceremonie liedjes

top 50 populaire opningsdans huwelijk ceremonie

Meest populaire bruiloft liedjes

Het huwelijkseizoen is weer in volle gang en iedereen is weer druk op zoek naar een geschikt lied voor een openingsdans, of een speciaal lied voor de ceremonie. Hier is een inventaris van romantische songs voor de perfecte eerste dans voor je bruiloft, of een lied tijdens de huwelijksceremonie

5 beste tips voor het kiezen van je eerste dans nummer

Spotify heeft de tien populairste nummers onthuld die koppels kiezen voor hun eerste dans. Deze geliefde muziekstreamingservice stelde de lijst samen na analyse van duizenden afspeellijsten met de titel ‘eerste dans’.

Zoals te verwachten, is de toplijst van Ed Sheeran’s ‘Thinking Out Loud’, gevolgd door Etta James ” At Last ‘ op de tweede plaats (eerder op de eerste plaats), en komt op de derde plaats het meest in de smaak bij Ray LaMontagne’s’ You Are the Best Thing ‘.

Luister naar Spotify’s 50 eerste dansnummers hieronder:

Hedendaagse bruiloftsmuziek

Veel paren hebben ‘hun’ liedjes die een verborgen betekenis hebben misschien speelde dit lied tijdens je eerste zoen, of het is er eentje dat je altijd aan hen herinnert. In plaats van te gebruiken bij je openingsdans, gebruik dit lied tijdens de ceremonie, of als je door het gangpad loopt?
Als je een nummer hebt gevonden dat je leuk vind, controleer dan de versie. Er kunnen veel verschillende versies van hetzelfde nummer zijn, of gezongen door andere artiesten, of misschien wel een te gek rocknummer, wat vertaald is in een akoestische versie, en zo te gek is voor jullie ceremonie. Gebruik gewoon You Tube, en vaak vind je tig tal verschillende versies van hetzelfde lied.

Live muziek tijdens ceremonie

Het grote voordeel van een live zanger gitarist is dat hij in kan spelen op de ruimte. Stel je trouwt in de kerk, en jullie favoriete nummer is van AC DC, dit zal niet zo passend klinken in de kerk. De gitarist kan het nummer dan perfect akoestisch spelen, waardoor het wel geschikt is voor de kerk.

Nog enkele leuke nummers voor de huwelijksceremonie

Truly, madly, deeply – Savage Garden
She – Elvis Costello
Hoppípolla – Sigur Rós
Better together – Jack Johnson
I’m yours – Jason Mraz
Signed, sealed, delivered – Stevie Wonder