Herinnering van een dierbare op je trouwdag

Herinnering dierbaren bruiloft

Zo maak je op je trouwdag een mooie herinnering voor je dierbare

Wanneer een ouder of een ander familielid onlangs is overleden, is het belangrijk om een ​​geschikte manier te vinden om ze te onthouden zonder de vrolijke toon van de bruiloft te verpesten. Een bruiloft is immers een feest, en hoewel een vermiste ouder zeker verdrietig is, mag het de huwelijksdag niet overheersen.
Of het nu een ouder, grootouder, familielid of vriend is, het kan lastig zijn om een ​​passende manier te vinden om een ​​overleden geliefde op je bruiloft te eren. En de waarheid is dat er niet zoiets bestaat als een ongepaste manier om die persoon te herdenken, het is volledig persoonlijk. Het is altijd moeilijk een bruiloft te vieren als een geliefde onlangs is overleden.Het is niet makkelijk

Omgaan met de dood van een geliefde is nooit gemakkelijk, vooral niet als je er altijd van hebt gedroomd om door het gangpad te lopen met je vader naast je, of als je er altijd van hebt gedroomd je trouwjurk samen met je moeder te gaan kopen, maar helaas kun je niet nu ze weg zijn. Maar vergeet niet dat hun liefde overstijgt door tijd en ruimte, en ongeacht hoe fysiek ze niet beschikbaar zijn, het gaat erom dat ze altijd in je hart en in je geest leven.

Voel je niet verplicht

Iedereen accepteert en behandelt op verschillende manieren verlies. Als je liever geen verloren familieleden of vrienden op je bruiloft noemt, is dat helemaal goed . Het maakt je niet ongevoelig. Voel je niet onder druk gezet om iets te doen wat je niet wilt, het is immers jouw dag.

Enkele manieren om iemand te herdenken

Zet een speciaal tafeltje op bij de bruiloftsreceptie met een bloemstuk en een kaart met de tekst “Ter nagedachtenis aan geliefden die niet bij ons zijn vandaag” of meer specifiek: “Ter nagedachtenis van Naam-achternaam , moeder van de bruid.” Je zou ook een foto kunnen maken van de bruid of bruidegom met de overledene die je eert.

Bij de bruiloftsreceptie worden bruiloft foto’s van familieleden of foto’s van geliefden met de bruid / bruidegom getoond. Dit is een meer subtiele manier om de overledenen in je dag op te nemen.

herinnering foto's

Draag een sieraad of een kledingstuk. (Bijvoorbeeld de trouwjurk, sieraden, of sluier van je moeder. Draag een zakdoek van je vader, de manchetknopen van je vader of de zegelring van je opa). De bruidegom kan ook een stukje stof van zijn moeder haar jurk, of kledingstuk in de corsage laten verwerken. Draag dezelfde bloemen die je moeder in haar boeket had, of een hanger met foto of sieraad in je bruidsboeket, de opties zijn eindeloos.

herinnering bruidsboeket

Wijd een dans aan hen

Hadden ze een favoriet liedje? Of is er een nummer dat je aan hen herinnert? Je zou je band of DJ kunnen vragen om dit in hun repertoire op te nemen en een dans te hebben met de rest van je gasten, met je partner of alleen door jezelf als een eerbetoon aan die persoon.Laat iets voorlezen

Op je grote dag als je barst van gemengde emoties, kun je altijd de ouders of dierbaren herdenken door hun favoriete gedicht of verhaal voor te laten lezen. Of laat de trouwambtenaar, of spreker iets vertellen over deze personen. Dit kan een grappig iets zijn, wat je hebt meegemaakt met hen, dit zal de sfeer op dat moment iets losser maken. Als je je sterk en zelfverzekerd voelt, heb dan een moment stilte voor een familielid tijdens je ceremonie. Als je het na die tijd liever hebt, doe het dan. De ceremonie is zenuwslopend genoeg, dus maak je geen zorgen.

bruidspaar voorlezen

Maak een speciale toost

Het eren van de overledene op het huwelijk door een toost uit te brengen om je liefde te uiten, is een prachtige manier. Kondig hun namen aan, lees hun favoriete gedichten of spreuken en drink hun favoriete wijn of drankje aller tijden. Misschien hebben je ouders de taart topper bewaart, en kun je deze weer gebruiken!

Gebruik kaarsen

Een andere speciale manier is om een kaars op de ingangstafel of in de buurt van een taart te plaatsen, om te laten zien dat ze voor eeuwig in je hart zullen leven. Heb je een kerkelijk huwelijk, steek dan een speciaal kaarsje aan ter gedachtenis!

Laat een ballon los

Aan het einde van de ceremonie is het loslaten van een ballon een speciaaal iets om de overleden op je bruiloft te eren. Hun naamplaatjes kunnen worden vastgemaakt aan de ballon. Sommige kiezen ervoor om vlinders los te laten mochten deze een speciale betekenis voor jullie hebben. Voor andere hebben witte duiven weer iets speciaals.

Ballon nagedachtenis

Memory bord

Een eenvoudige en gemakkelijke manier om je gasten eraan te herinneren zonder er teveel drukte over te maken, is door een loving memory te plaatsen, dit kan bij de ingang van de ceremonie zijn, of bij het gastenboek, of aan de bruidstafel. Is je bruiloft buiten, of op het strand, kun je het makkelijk plaatsen waar je wilt. Ook voor een buiten ceremonie, of feest zijn windgongen een leuk item.

Memory bord bruiloft

Aan het einde van de dag probeer je troost te vinden in de wetenschap dat je geliefde op een of andere manier bij je is, misschien door de invloed die hij of zij in je leven heeft gehad en die je hebben geleid om zo’n geweldige partner te kiezen.

Ik wens jullie een hele fijne trouwdag toe!