Hoe beleefd vertellen dat kinderen niet zijn uitgenodigd op jullie bruiloft

Geen kinderen op je bruiloft

Uiteindelijk is het beslissen over het al dan niet toevoegen van kinderen op jullie bruiloft een persoonlijke keuze. Ja, het kan een moeilijke beslissing zijn die niet iedereen zal begrijpen, maar gelukkig is er een eenvoudige manier om mogelijke problemen die zich kunnen voordoen te beheren. Volg deze tips om de boodschap glashelder te maken dat het een bruiloft voor volwassenen is.1. Schrijf je de huwelijksuitnodiging op de juiste manier

De eenvoudigste manier om aan te geven dat kinderen niet zijn uitgenodigd, is alleen de volwassenen uitnodigen om deze een huwelijksuitnodiging te geven. Om het nog duidelijker te maken, kun je de namen of het aantal genodigden op de RSVP kaart opnemen.
Om vanaf het begin duidelijk te maken dat jullie bruiloft alleen voor volwassenen is, zet je de exacte namen van de gasten op de uitnodigingsenvelop. Ga een stap verder door hun exacte naam op de RSVP te schrijven (op dezelfde manier als waarop je ze op de buitenste envelop hebt staan). Vanaf daar zullen gasten eenvoudigweg “zullen bijwonen” of “zullen niet aanwezig zijn”, en het zal duidelijk zijn dat Jan en Merel de genodigden zullen zijn. Simpel toch?
Het valt vaak in slechte smaak om “geen kinderen” op de uitnodigingen te schrijven. Gebruik in plaats daarvan de RSVP-kaart om aan te geven dat het een “volwassene-ontvangst” zal zijn . ” Een andere manier om dit bericht over te brengen, is door op de RSVP-kaart het volgende te schrijven: ‘We hebben …. stoelen gereserveerd voor u’ en neem eenvoudig het aantal uitgenodigde volwassenen op.

2. Laat een zachte noot achter op je trouwwebsite

Een trouwwebsite is een geweldige plek om alles te weten te komen over jullie speciale dag, inclusief tijden, vervoer, routebeschrijvingen, dresscode en andere relevante details. Dit is ook ’n geschikte plaats om te vermelden dat de huwelijksceremonie en feest alleen voor volwassenen is.

3. Gebruik slimme, doordachte berichten om de situatie zachtjes aan te pakken

  • Bijvoorbeeld: Om alle gasten, inclusief de ouders, een ontspannende avond te bieden, hebben we ervoor gekozen om onze bruiloft alleen voor volwassenen te houden. We hopen dat deze aankondiging vooraf betekent dat je nog steeds in staat bent om deel te nemen aan het feest en dat je de avond vrij zult hebben!
  • Om al onze gasten de kans te geven een goede tijd te hebben, zonder zich zorgen te maken over kleine ogen en oren vragen we vriendelijk geen kinderen.
  • Hoewel we graag zien hoe kinderen rennen en spelen, is onze bruiloft alleen voor volwassenen.

De meeste gasten zullen het wel begrijpen, maar vaak toch is het probleem van naaste familieleden, dat ze geen oppas kunnen vinden, doordat de hele familie op het feest is.
Misschien is het een handig idee, om ruim vooraf naar een geschikte oppas te zoeken, die op meerdere kinderen kan passen, van bijvoorbeeld je broers of zussen op één adres.

Wil je toch de kinderen van je broers en zussen erbij, maar liever niet de kinderen van je vrienden, leg dit gewoon uit!
Veel bruidsparen hebben zelf kinderen, die je er natuurlijk bij wil hebben op je trouwdag, of misschien zijn zij jullie kinderen bruidsmeisjes en bruidsjonkertjes.
Dan is het is misschien ook praktisch als je locatie een aparte ruimte heeft, waar de kinderen kunnen spelen en eten, huur dan een nanni in die de kinderen gezellig bezig houd, zodat jullie en je familie van de trouwdag kunnen genieten.