Kosten besparen voor je huwelijk

Huwelijk

Het plannen van een droombruiloft is een spannende manier om jullie persoonlijke stijl en smaak te uiten en de liefde voor elkaar te vieren voor vrienden en familie. Voor veel paren is het voorbereiden van hun bruiloft echter niet altijd zo gemakkelijk als het lijkt. Van bijna meer dan 15.000 bruiden liggen de gemiddelde kosten van een bruiloft op een hoogste punt ooit de gemiddelde kostenindicatie ligt bij ca. €12.500 … dit ondanks het feit dat het gemiddeld gezinsinkomen over het jaar 2017 33.657 bedroeg. Je bruiloft is tenslotte een van de meest memorabele en belangrijke dagen in je leven. Het zou in principe speciaal moeten zijn, om en huwelijk te creëren dat je in gedachten had. In veel gevallen is bezuinigen praktisch niet mogelijk. Twee, drie of vijf jaar hard werken om geld te besparen kan even afschrikwekkend zijn, vooral als u van plan bent om een gezin te stichten.

Geef prioriteit aan wat belangrijk is voor u

De beste manier om uw huwelijkskosten te beheren en de negatieve impact op uw financiële gezondheid op lange termijn te minimaliseren, is prioriteit geven aan wat belangrijk voor u is. Gebruik de “regel van drie” om te beslissen welke huwelijksuitgaven het voordeel krijgen op prioriteit. Deze drie huwelijksuitgaven zijn meestal niet onderhandelbaar en zijn het belangrijkst, zoals de trouwjurk, het feest en trouwringen. Dit zijn de eerste drie waarop u bijna niet kunt besparen.

Drie manieren om kosten te besparen

Noteer vervolgens drie dingen die niet zo belangrijk voor u zijn, zoals bloemen, een DJ en uitnodigingen. Om het effect van u budget tegen te gaan, zoek een manier om kosten te besparen voor deze drie elementen en het helpt de hoeveelheid geld te minimaliseren.

DIY bruiloft elementen om kosten laag te houden

Volg de “regel van drie” en bespaar kosten op gebieden die voor u minder belangrijk zijn. Overweeg enkele alternatieve manieren om uw bruiloft niet te financieren. Een manier om de kosten voor een bruiloft laag te houden, is om persoonlijke dingen te overwegen die u zelf kunt maken. Van decoraties tot huwelijksbedankjes, of uitnodigingen. U kunt een prachtig huwelijk vieren en tegelijkertijd uw kosten in het oog houden. Zeg nou zelf, niets is leuker om alles zelf te doen, een je persoonlijke tintje toe te voegen.

Decoraties

Buiten het hoogseizoen trouwen

De tijd van het jaar dat u ervoor kiest om te trouwen heeft direct invloed op de kosten van bijna alles wat met het huwelijk te maken heeft, van de trouwlocatie tot het personeel en de bruidsbloemen. Je huwelijk houden tijdens het “laagseizoen” of op een vrijdag of zondag is ’n eenvoudig compromis dat veel bespaart als je buiten het hoogseizoen gaat trouwen.

Onvoorziene kosten

Tip: Probeer vijf procent van je budget te reserveren voor onvoorziene kosten. Uw huwelijksbudget moet deze formule volgen: 48 tot 50 procent van het totale budget bij het feest zoals diner; 8 tot 10 procent voor bloemen; 8 tot 10 procent voor kleding; 8 tot 10 procent voor entertainment / muziek; 10 tot 12 procent voor foto / video; 2 tot 3 procent voor uitnodigingen; 2 tot 3 procent voor geschenkjes ; en 8 procent voor diverse items zoals bruiloft decoraties. Het is van essentieel belang om extra 5 tot 10 procent van uw geld toe te wijzen voor verrassingsuitgaven zoals extra uitnodigingen vanwege fouten, aanvullende behoeften op maat, paraplu’s voor een regenachtige dag etc.

Kostenpost bij elk huwelijk

Een belangrijke kostenpost bij bijna elke bruiloft is eten. Gelukkig zijn er zoveel manieren om sommige van je favoriete voedingsmiddelen op te nemen zonder het budget te overschrijden.
Overweeg deze ideeën om het cateringbudget te verlagen voorbeeld:

  1. Dien geen volledige maaltijd
  2. Verminder het aantal gangen
  3. Beperk het aantal gasten
  4. Kies voor een kleine buffet
  5. Focus op ander voedsel dat misschien minder duur is
  6. Kies een kleinere mooie bruidstaart voor aansnijden en foto’s, en serveer voor de gasten een normale taart.
  7. Bied bier, wijn en een kenmerkende cocktail aan in plaats van sterke drank. Kijk naar een all-in prijs.

Bruidstaart

Ken de feiten voordat u gaat plannen

Bij het plannen van je huwelijk zijn er dingen die leuk zijn om te weten, en andere elementen die je moet weten. Zorg ervoor dat u elke betaling registreert, en wie u wat verschuldigd bent. Of je nu van plan bent om een grote bruiloft te organiseren voor meer dan 300 mensen of een intieme voor 50, hoe meer gasten, hoe duurder het feest. Gelukkig is er genoeg inspiratie te vinden op onze trouwsite.
Voordat u een definitieve beslissing neemt, moet u nagaan op welke verschillende punten u wilt bezuinigen.