Hoe begin je met het plannen van je bruiloft

Bruiloft plannen

Een bruiloft zal waarschijnlijk de grootste en meest betrokken gebeurtenis zijn die jullie ooit hebben samengesteld, maar wees niet bang! Je kunt beginnen met het plannen van je bruiloft in tien eenvoudige stappen.

1. Geniet van verloofd zijn

Kus elkaar duizend keer. Spring op en neer en zeg: “We zijn verloofd!” Staar naar de verlovingsring . Neem de tijd om in detail te noteren hoe je verloofd bent geraakt. Overweeg de prachtige dingen die voor je liggen.
Maak foto’s van jezelf met de verlovingsring. Kus elkaar nog duizend keer. Koester  het moment en maak je betrokkenheid speciaal .

2. Vertel het aan je ouders

Je moet je ouders vertellen over je aanstaande huwelijk vóór iemand anders ’t te weten komt. Jullie moeten beiden aanwezig zijn en idealiter vertel je ze persoonlijk, zodat ze een kans hebben om je geluk van dichtbij te zien, naar de ring te kijken en over de bruiloft te praten..Traditioneel weten de ouders van de bruid het voordat de bruidegom het doet, maar elke aankondiging is echt goed. Deel het nieuws dan met een paar goede vrienden , degenen die waarschijnlijk kandidaat zijn voor getuigen, ceremoniemeester, of om om bruidsmeisje, of misschien de man achter de bruidegom, of ceremoniemeester/es.

3. Houd een dagboek bij

Dit is een tijd van tienduizend momenten die je niet wilt vergeten, en ook een aantal frustrerende tijden die je moet missen, en niet noodzakelijkerwijs naar je partner.

Het dagboek dat je bijhoudt tijdens het plannen van je bruiloft zal je niet alleen helpen deze tijd door te brengen, maar het zal iets zijn dat je koestert voor de rest van je leven. Als je wat behendig op internet bent, kun je ook overwegen om wat nieuws online te brengen of een trouwblog te starten.

4.Vertel iedereen het goede nieuws!

Er zijn veel manieren om dit te doen, en geen enkele manier is beter of beter dan de andere. Overweeg je bruiloft in gedrukte publicaties of per media aan je familie en vrienden aan te kondigen . Het zou ook een goed moment zijn om een trouwwebsite te maken .

5. Stel de datum in

Een van de belangrijkste beslissingen die je tijdens je bruiloft maakt, is het kiezen van een trouwdatum . Het zal niet alleen de eerste vraag zijn die iedereen aan je zal stellen, maar je zult er versteld van staan hoe moeilijk het zal zijn om enige vooruitgang te boeken bij het plannen van je bruiloft zonder de datum te kennen.

6. Hoe ziet jullie bruiloft eruit

Dit is het moment om te beslissen of je een formele bruiloft, een casual, of een themafeest hebt. Het is ook het moment om te beslissen of je een religieuze of niet religieuze ceremonie wilt . Kortom, je moet beslissen hoe je wilt dat je bruiloft aanvoelt . Een goede manier om te beginnen is om met je verloofde te gaan zitten en wat te schrijven over je ideale trouwdag.

7. Stel het budget in

Begin met het vinden voor een bruiloftsbudget . Kijk naar je financiën en bekijk hoeveel je hebt gespaard en hoeveel je elke maand nog kunt besparen en sparen. Praat met elk van je ouders en vraag hen of ze een bijdrage willen leveren aan je bruiloft en hoeveel ze je graag willen geven, of welke specifieke dingen ze graag willen betalen.

Beslis ten slotte hoeveel schulden je wil aangaan. Advies is om schulden zoveel mogelijk te vermijden. Omdat gehuwde paren meer dan om het even wat om geld vechten, waarom zou je dan met je schulden op je rug gaan trouwen? Op dit moment kun je overwegen om een nieuwe creditcard, of bankrekening te openen, alleen voor de bruiloft.  Het is een goede manier om de trouwkosten bij te houden. Probeer het elke maand volledig af te betalen.

8. Kies Je begeleiders

Je begeleiders doen veel meer dan alleen maar naast je staan op de dag van de bruiloft.

Dit is het moment om ze te betrekken. Hoewel sommige stellen ervoor kiezen helemaal geen begeleiders te hebben, vooral als ze een informeel huwelijk hebben. Als ze in de buurt wonen, is het fijn om iemand persoonlijk te vragen, maar een telefoontje is prima voor mensen die ver weg wonen.

9. Begin op zoek naar locaties voor ceremonie en receptie

Veel locaties worden een jaar van tevoren geboekt, dus hoe verder je van tevoren begint te kijken, hoe groter de kans is dat je de tijd, datum en kosten krijgt waarvoor je het hebt gepland.

10. Ondersteuning vragen

De succesvolle bruid en bruidegom plannen hun bruiloft niet alleen, ze krijgen vaak hulp! Dit kunnen professionals, familie,  of vertrouwde vrienden zijn die hun eigen bruiloften hebben gepland.

Overweeg een weddingplanner in te huren. Vooral als je een druk persoon bent, of als je je een beetje verloren voelt, kan een professional van onschatbare waarde zijn bij het samenstellen van je ideale dag en kan je vaak geld besparen.
Gebruik online checklists. Ze zijn gratis en vooral handig!. Ze helpen je op de hoogte te blijven van al je belangrijke taken.
Als je net als de meeste paren bent, kom je thuis uit de boekhandel met een paar trouwmagazines , waarom zou je niet ook een trouwplanningsboek erin gooien?
Nu je al deze beslissingen hebt genomen, heb je een solide basis voor je bruiloft! Het is nu tijd voor de leuke dingen, zoals jurken, decoraties, muziek, bruidstaarten, en meer! Vergeet niet om een checklist te gebruiken om jezelf te helpen georganiseerd te blijven!