Bruidstaarten Trouwen zit boordevol met traditie, ongeacht cultuur of religie. De bruidstaart is slechts een van de elementen van deze bijzondere dag, dat zijn eigen historische en culturele referenties draagt, en heeft de tand des tijd. Vroeger was het traditie dat er een bruidstaart was, het was het symbool van vruchtbaarheid. De bruidstaarten zijn van traditie in de kleur wit, maar tegenwoordig kan je ze in alle kleuren krijgen, zelfs met echte bloemendecoraties in de meest uiteenlopende kleuren. Het maken van een bruidstaart is uiteraard maatwerk, de wensen en behoeftes kunnen per bruidspaar enorm verschillen.

Het draait allemaal om design

Het eerste dat je moet overwegen, is het ontwerp. Als je al een bruiloftsthema hebt, dan zou dit vrij eenvoudig moeten zijn. Je thema kan helpen de grootte, vorm en kleur van de cake te beïnvloeden en kan een beslissende factor zijn als je verschillende concurrerende caketypes in gedachten hebt.

De prijs van de bruidstaart

Het verbaast veel mensen hoe duur bruidstaarten zijn. Maar als je ooit deel hebt uitgemaakt van het creatieproces, weet je waarom. Ze zijn op maat gemaakt, exact volgens jullie specificaties gemaakt, met de hand gedecoreerd en kunnen op zichzelf staande kunstwerken zijn. Dat kost tijd, waarvoor moet worden betaald. Wees eerlijk over je budget en wees realistisch over je verwachtingen. Er zijn manieren om een ​​fantastische bruidstaart te bereiken met de kleinste budgetten als je met de juiste mensen praat, dus er is altijd een manier.

De grootte van de bruidstaart

Gewoonlijk bepalen porties de grootte van de cake. Realistisch gezien zou een bruidstaart gebaseerd moeten zijn op hoeveel mensen je moet voeden in plaats van hoeveel lagen je wilt. Alleen omdat je maar een paar gasten hebt, wil nog niet zeggen dat je geen mega grote bruidstaart kunt hebben! Je kunt nep-lagen gebruiken om de taart op te bouwen om er geweldig uit te laten zien op foto’s, terwijl je slechts een laag of twee van de werkelijke taart hebt. Minder afval en minder kosten.

Stijl van de taart

Net als kunstenaars, fotografen of modeontwerpers hebben bakkers hun eigen stijl en handtekeningen. Wanneer je je favoriete bakker selecteert, moet je ervoor zorgen dat hun stijl past bij jou ambities. Bekijk hun portfolio, praat met ze en krijg een gevoel voor hun stijl. Hoewel veel bakkers flexibel zijn, hebben ze allemaal hun favoriete ingrediënten en werk je veel beter samen met iemand die je gekozen vulling of ingrediënt als hun favoriet gebruikt. Ze zullen er meer vaardigheden mee hebben, er meer enthousiasme voor gebruiken en er waarschijnlijk een betere cake van maken.

Het draait allemaal om kwaliteit

Je zult het gezegde “je krijgt waar je voor betaalt” kennen. Dat exacte gezegde is ook zeer geschikt voor bruidstaarten. Je kunt via internet een cake bestellen bij een groothandel, je kunt hem bestellen bij iemand die je kent, maar zorg ervoor dat hij van een kwaliteit is waar je trots op kunt zijn. Koop nooit een taart blind. Ontmoet de bakker, proef hun taarten, voel hun vaardigheden en werk met hen samen om ervoor te zorgen dat je precies krijgt wat je wilt. Aan het einde van de dag draait het allemaal om jullie. Jullie smaak, stijl, bruiloftsthema en budget. Zoals de meeste aspecten van bruiloftplanning, moet je bij het kiezen van een cake met veel factoren rekening houden en niet alleen kiezen voor de goedkoopste of dichtstbijzijnde. Hoe meer moeite je doet om de juiste bakker te vinden, hoe beter de taart die je krijgt aan het einde. Plus, het kiezen van bruidstaarten vereist veel proeven om de juiste smaak te krijgen. Wat is er niet leuk aan! Naked-bruidstaart

Welke taart past bij jullie?

Er zijn tal van mogelijkheden in bruidstaarten qua smaak en vorm smaken kun je zo gek niet bedenken maar het meest voorkomend zijn. Chocoladetaarten, Marsepein-cake, fruittaarten, noem maar op. Je kan de taart op maat laten maken bij een banketbakker, maar steeds zie je meer gespecialiceerde bedrijven die alleen maar bruidstaarten op wens maken. Deze gespecialiseerde bedrijven maken je bruidstaart in de gewenste kleur, vorm en smaak. Een taart kan gemaakt worden zo klein of groot je zelf wilt, het hangt af van het aantal personen die van de taart gaan eten.

Prijs van de bruidstaart.

De prijs van de bruidstaart ligt natuurlijk ook aan de grootte, en de bewerkelijkheid. Wil je veel suiker roosjes of marsepein roosjes op je bruidstaart, dan zal deze duurder zijn, als dat je kiest voor een naked bruidstaart met heerlijk fruit gedecoreerd, zal je taart een stuk goedkoper zijn. Deze prijzen liggen tussen de € 3.00 en € 13,00 per persoon. Wil je niet veel geld uitgeven aan een bruidstaart kan je ook kiezen voor trendy cup cakes, In Amerika zijn de cakecups al jaren een begrip en ook in Nederland worden deze feestcakejes steeds populairder. Het voordeel van cup cakes is dat je deze makkelijk zelf kan maken, en zeer decoratief zijn. Op internet vindt je honderden recepten voor cup cakes, en in iedere winkel b.v. Xenos kan je decoratiematerialen kopen voor cup cakes. Maar zeg nou zelf, op je bruiloft eet je natuurlijk de lekkerste taart die er is, gemaakt door een professionel!!!!

Taarttoppers

Tegenwoordig zijn de taarttopper de Lovebirds( 2 vogeltjes) erg populair. Je kan je taarttopper in een winkel kopen, of op maat laten maken. Op internet vindt je keileuke taarttoppers.

Bruidstaart aansnijden

Je snijdt de bruidstaart met zijn tweeën aan. Te beginnen in het midden van de taart. Het moment van aansnijden kunnen jullie zelf bepalen, dat kan na het diner, of in het begin van de feestavond, wat jullie prettig vinden. Tegenwoordig kan het op allerlei momenten. Tip :Het aansnijden van de Bruidstaarte behoort te gebeuren met de hand van de bruid én de bruidegom op elkaar Bruidstaart-aansnijden

Enkele leuke alternatieven voor een bruidstaart zijn

  • Macarons
  • petit fours
  • Ijstaart
  • Cupcakes
  • Donuts-bruidstaart
  • Naked bruidstaart
Donuts-bruidstaart Dit ziet er toch geweldig uit! Simpele bruidstaart van Donuts. Bruidstaart-Macarons Macarons als bruidstaart, wie lust dit niet! Heerlijk!