Openingsdans bruiloft

Een knallende openingsdans

Een openingsdans is heel persoonlijk. Zijn jullie wel een beetje gek en durven jullie jezelf kwetsbaar op te stellen? Zorg dan voor een spetterende openingsdans! Hoe meer je erin stopt, des te meer krijg je eruit! Het zal het feest echt doen exploderen. Je gasten zullen veel zin krijgen mee te doen.

Zorg voor opzwepende muziek. Er zijn een paar opzwepende romantische nummers zoals “when love takes over, en without you van David Guetta en this is love van Wil.I Am ft. Eva Sions. Tracks met een rustige intro en breaks, die je erg goed kan gebruiken voor een spetterende openingsdans.

De laatste tijd worden er ook meerdere tracks gebruikt, soms wel 15 fragmenten. Weet waar je aanbegint, maar wel erg leuk!
Ook een liveoptreden van een bekende of bevriende artiest die speciaal voor de openingsdans optreedt, dit kan een zanger of zangeres zijn, maar wat denk je van een saxefonist die met jullie openingsdans meespeelt. Ook video wordt steeds vaker gebruikt om een openingsdans visueel aan te kondigen danwel te begeleiden.

Ingetogen openingsdans

Zijn jullie niet van die extraverte types die zonder géne in het openbaar durven op te treden? Jullie willen wel een openingsdans, maar jullie zijn niet van die bijzonder goede dansers? Ga dan voor een romantische openingsdans zodat jullie geen ingestudeerde passen hoeven te maken. Laat de DJ, band, of ceremoniemeester van te voren alle gasten erbij roepen en zorg ervoor dat de dj of band direct erna met een 
herkenbare knaller inkomt. Start bijvoorbeeld met de candelight versie van Heaven van DO, snel daarna kan je dan de DJ versie van DJ Sammy in laten mixen, waarop je gasten in kunnen springen. Zo heb je gegarandeerd succes!

Geen openingsdans

Zijn jullie helemaal niet zo’n stel dat graag in het middelpunt staat, ook niet op je eigen bruiloft? Besluit je geen openin gsdans te doen, maar wil je wel een dansfeest waar jullie gasten en jullie zelf heerlijk los kunnen gaan, vraag dan aan de Band of DJ de openingsdans te verzorgen.
Zij kunnen de feestavond aankondigen en aangeven dat er gedanst mag worden. Een idee is om jullie gasten op de dansvloer te vragen en pas als de dansvloer gevuld is aan jullie te vragen erbij te komen. Zo maak je toch nog een officiële entree op de dansvloer.

Tip voor een flitsende feestavond

Begin laat aan een openingsdans. Als je feestavond tot 1.00 duurt, begin de openingsdans dan om 21.30. Geef je gasten ruim de tijd om in de mood te komen.

Huwelijksfeest