Kleding gasten bruiloft

Kleding-gasten-bruiloft

Lang niet altijd wordt van tevoren aangegeven wat de dresscode van een feest is. Jammer, want het zou een hoop ellende kunnen schelen. Er zijn ongetwijfeld momenten dat je je beter voelt dan wanneer je op een feest verschijnt in een supersexy outfit of opvallende galakleding, terwijl vrijwel alle andere gasten er bij lopen in jeans of vrijetijdskleding. Zelfs als er wél een dresscode op de uitnodiging staat weten veel mensen niet precies wat er met de verschillende termen bedoeld wordt. Voor de directe familieleden van het bruidspaar wordt er zowieso feestelijke kleding gedragen, voor de heren een kostuum, en dames een mooi mantelpakje, of jurk. Maar het kan zijn dat het bruidspaar een andere dresscode aangeeft.

Kleding gasten-bruiloft

Tips voor de kleding van jullie gasten

Als je dacht dat alleen jij er geweldig uit moet zien hooo!! Vooral de vrouwelijke gasten pakken graag uit voor een bruiloft outfit. Ben je uitgenodigd voor een bruiloft en op zoek naar een outfit die perfect bij deze bijzondere gelegenheid past?

Cocktailjurk-dames-bruiloft

De moeder van de bruid

De moeder van de bruid schitterd natuurlijk de hele dag naast de bruid, en vooral voor haar is de kleding dan ook erg belangrijk. Misschien is het wel verstandig dat jij als bruid samen met je moeder gaat shoppen, of misschien heeft jou bruidsmodezaak ook wel een afdeling gelegenheidskleding, waar je moeder zeker zal slagen.

De avondkleding van Sonia Peda is perfect voor de moeder van de bruid,modieuze elegante creaties.

kleding moeder bruid

Hieronder de dresscodes.

Tenue de ville

Tenue de ville is frans voor stadskleding. Eigenlijk gewoon nette kleding voor overdag. Voor de dames volstaat een leuk mantelpakje of nette jurk met kousen of panty (geen blote benen). Heren gewoon een net pak aan, met giletje of zonder. Wel overhemd en das. Zwarte schoenen en donkere sokken.

Tenue-de-Ville-dames-bruiloft

Met dit soort jurkjes zit je altijd save als er geen dresscode is!

Heren koop of draag een Pak wat je thuis hebt hangen, met een mooie blouse en stropdas zit je snor!

Tenue-de-ville-heren-bruiloft

White tie

Een lange feestelijke avondjurk met een groot décolleté en lange (opera) handschoenen. Rokkostuum of gala uniform voor heren. Een officieel rokkostuum bestaat uit een rokjas, een zwarte pantalon, een wit overhemd met een gesteven wit piqué vest met opstaande boord en een witte strik (white tie betekent witte das). Dit is de meest formele dresscode en wordt alleen gedragen bij zeer officiële gelegenheden. Een rokkostuum is avondkleding en wordt nooit voor 18.00 uur gedragen.

Een korte of lange avondjurk voor dames, eventueel een lange rok. Klein décolleté en halflange handschoenen. Voor heren een smoking. Een smoking bestaat officieel uit een tweeledig zwart of gekleurd kostuum met glanzende revers, een geplisseerd overhemd en sokken in de kleur van het overhemd of het jasje. Op de broek zitten glanzende biezen langs de zijnaden. Daarnaast kunt u de smoking af maken met een zwarte vlinderdas (hieraan ontleent het de code zijn naam) en een witte pochet, dit is het doekje dat gevouwen in de borstzak van een colbert zit. Onder de smoking draagt u zwarte, gladde schoenen.Black tie

Een korte of lange avondjurk voor dames, eventueel een lange rok. Klein décolleté en halflange handschoenen. Voor heren een smoking.

Avondkleding

Een lange of korte avondjurk voor dames. Al dan niet high fashion. Heren hebben de keus tussen rok of smoking.

Cocktail

Mode om mee uit te pakken! Een korte, feestelijk jurk of rok.
Heren in donker pak of een smoking.

Jacquet

Een jacquet is een kledingstuk voor de man en bestaat uit een lange, zwarte jas met rond weggesneden voorpanden en een gestreepte broek zonder omslag. Daaronder draagt u een wit, niet gesteven overhemd met een blinde knoopsluiting en dubbele manchetten. Ook wordt een jacquet in combinatie met een grijs of zwart vest gedragen en afgemaakt met een grijze, zwarte of witte das. Verder kunt u kiezen voor grijze glacé of suède handschoenen, een grijze of zwarte hoge hoed en gladde, zwarte schoenen.
Bij een bruiloft is voor de bruidegom en de directe familieleden de kleur van het vest, stropdas, hoed en de handschoenen altijd grijs. Voor belangstellenden is de kleur zwart. Tijdens de receptie en het diner hoeft u de hoed en handschoenen niet bij u te hebben. In de regel draagt men het jaquet tot zonsondergang, daarna is avondkleding gepaster.

Thema Kleding

Tegenwoordig worden er steeds meer feesten gegeven waar een thema aan verbonden is. De gasten die uitgenodigd zijn voor het themafeest komen vervolgens voor een keuze te staan. De keuze om themakleding te gaan kopen in de winkel of gebruik maken van de mogelijkheid om themakleding te gaan huren.

Wat draagt een gast op een bruiloft

Met de dresscodes van tegenwoordig hebben we het dan ook niet over de traditionele dresscode? zoals Black tie of cocktail ? Alhoewel deze nog steeds erg stoer zijn. nee tegenwoordig mogen we lekker los gaan en als bruidspaar zelf een dresscode verzinnen, wat tot de meest fantastische kledingvoorschriften kan leiden. We hebben de meest fantastische dresscodes de revue zien passeren, zoals summer chique, Garden elegance, of vintage Hollywood Vaak is dit dan niet alleen de dresscode, maar ook het thema van de huwelijksdag, waaronder de kleding van het bruidspaar en hun gasten in het totaalplaatje nog beter tot hun recht komen.

Summer-chique-dresscode-bruiloft

Zo mag je gaan als er een summer chique dresscode is, maar dit kan ook gewoon op een zomerse bruiloft.

Wat te dragen?

Jammer genoeg kleeft er een heel klein na deeltje aan zelf bedachte dresscodes, Van de traditionele dresscodes staat hier en daar heel duidelijk omschreven wat ervan verwacht wordt dat je aantrekt. Bij een zelfverzonnen dresscode staat natuurlijk nergens beschreven wat de bedoeling is. Jullie als bruidspaar denken bij Summer Chique misschien dat jullie gasten naar jullie bruiloft komen in beeldschone jurkjes, maar jullie gasten denken bij summer chique misschien aan een korte broek met hempje.

Zo mag je summer-chique naar een bruiloft!

Summer-chique-bruiloft-heren

Bruiloft Gala : Dresscode!

Bij formele gelegenheden is een dresscode eigenlijk schering en inslag, bij bruiloften niet.
Het kan zijn dat je niet teveel van je gasten durft te verwachten en ze niet met teveel lastige opdrachten wilt opzadelen. De feiten leren eigenlijk dat je gasten sowieso een nieuwe outfit aanschaffen ter gelegenheid van jouw bruiloft! Als jij ze via je uitnodiging in een bepaalde richting stuurt, dan kan het resultaat verbluffend zijn. Je kunt voor een bepaalde kleur of kleurcombinatie kiezen of voor formele kledij.

Kies de juiste feestkleding

Ook als familie of als moeder van de bruid ben je vaak aan het zoeken naar toepasselijke feestelijke kleding. Dit kan een avondjurk zijn, of een toepasselijk mantelpakjes. Hier beneden hebben we uitleg over welk soort feestkleding u draagt.

wat niet te doen

Draag geen casual jassen over je gala-outfit. Dat betekent geen sportieve jassen, geen windjacks, geen kunstoffen zeiljacks, geen trenchcoats, geen gewatteerde jassen.
Geen jassen met opvallende merknamen of belettering, grote teksten etc.
Je jas mag in het algemeen niet korter zijn dan je jurk, of zo kort dat hij niet lager valt dan de taille. Draag nooit geen wit!

Wat wel te doen

Heren: Koop of leen een mooie overjas.
Haal een mooie grote sjaal en een paar nette (leren) handschoenen.

Dames: Koop mooie lange handschoenen bij je avondjurk. Liever geen stretch-satijn of lycra.
Maak of koop een grote omslagdoek van een lekker warme stof, koop een stof die bij uw outfit past.

Waar vind je avondjurken en feestelijke kleding
Bij Be First Galaboetiek in Almere vind je cocktail en avondjurken in alle kleuren en maten. Ook voor de bruidsmeiden en moeder van de bruid!