Bruidskapsels

bruidskapsels

Het perfecte bruidskapsel

Het hebben van mooi haar is voor een bruidskapsel niet genoeg, als eerste moet je een kapper zien te vinden die verstand heeft van bruidskapsels en op de hoogte is van de nieuwste trends. Je kunt zelf bijdragen aan een goed eindresultaat door je eerste bezoek aan je kapper goed voor te bereiden. Zoek naar voorbeelden van bruidskapsels die jou aanspreken, en laat deze aan de kapper zien en vraag of een dergelijk kapsel ook voor jou geschikt is. Vertel ook hoe jou trouwjurk eruit ziet en geef aan naar welke haaraccrssoires je voorkeur uitgaat. Qua haaraccessoires zijn de mogelijkheden namelijk onbeperkt: sluiers, tiara, diadeem, glimmende steentjes, pareltjes, hartjes, bloemen en vlinders of een mooie hoed.

Op het internet vindt je heel veel leuke voorbeelden voor bruidskapsel, we laten er zo ook nog enkele zien. Laat vervolgens een proef bruidskapsel maken en kijk of het resultaat is van wat je er van verwacht had. Alleen op deze manier weet je zeker dat je op je huwelijksdag met het allermooiste kapsel voor het voetlicht treedt wat jij je had kunnen wensen!

Neem ruim de tijd

Trek op de huwelijksdag zelf voor een bezoek aan de kapper wel genoeg tijd uit. Vooral om een bruidskapsel perfect te krijgen is er soms wat meer tijd nodig. daarom is het fijn een kapper te hebben die bij je thuis komt. Na het kapsel kan je je trouwjurk aan doen, en kan de kapper nog wat bij corrigeren. Neem op de dag zelf nog wat eventuele schuifspeldjes mee, en een klein busje haarlak, zo kan je zelf altijd op de dag zelf bij corrigeren.

Bruidskapses wat bij welke jurk!!

Bij een jurk met een kraag kun je het beste je haar opsteken. Bij een jurk met een blote hals is het juist leuk als er wat plukjes haar over je hals en langs je gezicht vallen.

Opgestoken haar

Opgestoken haar is uitermate geschikt voor bruiden die een sluier willen dragen. Als je de sluier later op de dag af wilt doen zit je haar nog steeds goed.

Los haar

Als je ervoor kiest om je haar los te laten hangen is het belangrijk om het goed te verstevigen, zodat het niet gaat pieken. Bij loshangend haar kun je heel goed een hoed dragen. 

kort haar

Ook met kort haar zijn er vele mogelijkheden om iets bijzonders te doen op je trouwdag. Denk bijvoorbeeld aan een kleurspoeling of gekleurde plukjes , laat krullen zetten of kies juist voor een glad kapsel vol glamour met wax. Bij kort haar staat een hoed zeer mooi, maar ook een sluier kan, bijvoorbeeld met een diadeem, heel goed.

De Tiara

Als je er op je trouwdag uit wil zien als een echte prinses, dan mag een tiara niet ontbreken. Je kunt een tiara heel goed dragen in combinatie met een sluier. Maar het is ook heel mooi om je haar op te steken en alleen maar een tiara te dragen. Kies in elk geval een exemplaar dat bij je trouwjurk past. Zitten er bijvoorbeeld parels in je jurk, ga dan voor een tiara waar ook kleine pareltjes in verwerkt zijn.

Haarsieraden

Vind je een sluier een beetje too much, maar wil je wel wat moois in je haar? Met haaraccessoires, curlies en tiaras geef je je bruidskapsel een extra feestelijk tintje. Heel trendy zijn haarbanden bezet met steentjes en pareltjes. En ook leuk: een minihoedje of een sierlijk haarbandje dat je over je voorhoofd draagt.

Hoe houd ik mijn bruidskapsel goed in model?

Reinig je haar ongeveer een week voor de bruiloft heel goed en vermijd vervolgens gel, haarspray, en andere stylingproducten. Je haar is hierdoor lichter en op de dag zelf beter in model te brengen. Breng op de dag zelf op je natte haar een stylingspray aan, en laat de kapper je haar in model brengen en fixeren. Neem op de dag wat wax, of fixeerspray mee.

Bruidsnagels

Lak je nagels niet te opvallend. Ben je een nagelbijter en heb je lelijke nagels, denk dan eens aan manicure of hars of plaknagels. Je hebt ook hele mooie speciale bruidsnagels met strassteentjes, of andere leuke applicaties erop.

Bekijk de voorbeelden van bruidskapsel

bruidskapsel-bloemenbruidskapsel-vlechtbruidskapsel-ingevlochtennbruidskapsel-haarsieraden-opgestokenbruidskapsel-kort=met bloemenbruidskapsel-kort-tiarabruidskapsel-opgestoken, speldbruidskapsel-opgestoken-parelsbruidskapsel-haaraccessoiresbruidskapsel-bloemenbruidskapsel-opgestoken-haaraccessoiresbruidskapsel-tiarabruidskapsel opgestoken, met vlechtenbruidskapsel-kort-bloemetjesbruidskapsel-vintage


Meer onderwerpen

  • Bruidskapsel Bohemian
  • Tips bruidsnagels
  •