Zo plan je een bruiloft

Bruiloft plannen

Allereerst: het plannen van een bruiloft kan in het begin behoorlijk overweldigend zijn (geloof me, ik doe het voor de kost). Terwijl het aanwerven van professionals om te helpen behoorlijk ideaal kan zijn, misschien werk je met een krap budget , of misschien hou je gewoon van de doe- het- zelf route . Het kan heel wat werk zijn, maar het is mogelijk om je eigen droomhuwelijk te plannen!

Er is gewoon een beetje organisatie voor nodig om alles op het goede spoor te houden als je geconfronteerd wordt met eindeloze beslissingen, lijsten, deadlines en, weet je, je eigen leven om mee om te gaan. De kunst is om de dingen stap voor stap te doen en vrienden en familie (inclusief die toekomstige partner van jou!) Te werven om te helpen. En geef jezelf voldoende tijd om te plannen. Je zult het jezelf zoveel moeilijker maken als je elk detail probeert te plannen en te overzien en alles op het laatste moment probeert te doen. Een langere tijdlijn is uw vriend hier, streef ongeveer een jaar naar de toekomst. Nu, waar begin je?

Zodra je wat tijd hebt besteed aan het verspreiden van het nieuws over je verloving en dat je echt geniet van die speciale tijd, moet het budget het allereerste zijn dat je finaliseert om de bruiloftplanning te krijgen . En dat kan een aantal ongemakkelijke gesprekken met zich meebrengen als je familieleden hebt die van plan zijn om te boel te regelen. Dus wacht niet langer! Voer die gesprekken vroeg uit en bepaal hoeveel iedereen zich op uw gemak voelt, en bouw vervolgens een ‘uitspattingkussen’ van 10% in voor onverwachte kosten of dingen waaraan je onvermijdelijk zult bezwijken. Wees voorbereid op een realiteitscheck als het gaat om budgettering voor deze grote dag. Veel paren realiseren zich niet wat de kosten zijn en merken dat hun droomhuwelijk een beetje buiten bereik is. Wees in dat geval klaar om prioriteiten te stellen. Je kunt echt je ideale huwelijk hebben op bijna elk budget, als je doet wat precies belangrijk voor je is en je focust op die paar dingen.

Met het budget op zijn plaats, is het tijd om je te laten inspireren en je te verdiepen in de gedetailleerde details ! Heb wat plezier met dit onderdeel; nu is het tijd om te genieten van al die bruidsmagazines en blogs om een idee te krijgen van de stijl van de bruiloft die je wilt. Denk aan bruiloften die je onlangs hebt bijgewoond. Wat vond je leuk? Wat zou je anders doen? Ervaring in het echte leven is altijd de beste vorm van inspiratie. Vergeet niet je verloofde ook bij deze stap te betrekken! Je huwelijk zou jullie beiden als een paar moeten vertegenwoordigen.

Organisatie is de sleutel bij het plannen van je eigen bruiloft. Je hebt zoveel ballen tegelijk in de lucht, je hebt een manier nodig om alles bij te houden. Je kunt spreadsheets of een van de vele beheer-apps of -programma’s voor weddingplanning gebruiken. Zoek gewoon wat het beste voor jou werkt en blijf erbij. Bedenk dat zelfs met het meest zorgvuldige planning- en organisatiesysteem er van tijd tot tijd een zekere chaos zal zijn. Probeer je best te doen om vooruit te plannen en wees niet te streng voor jezelf.

Het belangrijkste om in gedachten te houden: probeer plezier te hebben! Dit is tenslotte je huwelijk ! Laat je niet te zeer vasthouden aan die kleine details en concentreer je op wat echt belangrijk is, een gelukkig huwelijk met de persoon van je dromen.

Nu je gewapend bent en klaar om het planningsproces te beginnen, volgen hier enkele van mijn beste tips voor het plannen van een onvergetelijke bruiloft.

Kies een ideaal tijdschema

Stel je je een lente bruiloft voor? Of wil je omringd zijn door prachtige herfstbladeren op je grote dag? Kies een paar ideale datums voor je bruiloft en probeer zo flexibel mogelijk te zijn, zodat je niet te beperkt bent wanneer je probeert een locatie en andere leveranciers te boeken.

Stel je budget in en blijf erbij

Je budget is de drijfveer voor veel van je huwelijksgerelateerde beslissingen, dus dit moet een van de eerste dingen zijn die jeaanpakt. Als er familieleden zijn die een bijdrage leveren, praat met hen over wat ze willen betalen. Als jezelf de rekening betaalt, is het tijd om eens goed naar je financiën te kijken. Zodra je dat magische nummer hebt, blijf je eraan houden!

Maak een lijst met prioriteiten

Ga zitten met je verloofde en zoek de drie belangrijkste aspecten van je bruiloft uit. Is het het eten? De drank? De DJ? De fotograaf? Geef prioriteit aan deze details en wees bereid om compromissen te sluiten met de rest. Dit zal je helpen om binnen het budget te blijven

Vind inspiratie en creëer een Vision Board

Met zoveel bronnen van inspiratie die er is kan het een beetje overweldigend zijn. Vind een of twee foto’s die je het leukst vindt, of het nu Pinterest, Instagram , blogs, etc. is en begin met onderzoeken. Krijg een goed idee van het type stijl dat je leuk vindt , vertaal dat naar iets dat je aan je verkopers kunt laten zien. Je kunt een bord maken op Pinterest of zelfs wat ouderwets knip- en plakwerk op papier doen (we kunnen niet anders doen dan je knip- en plakwerk te doen met betrekking tot bruiden !
Beperk je opties. Overweldig jezelf niet met alle inspiratie die er is. Als je eenmaal je huwelijksstijl hebt gekozen, probeer daarop gefocust te blijven.

Werk als een team met je verloofde

Voel je niet alleen in dit huwelijksplanningsproces. Schakel je verloofde in voor hulp langs de weg dt maakt dat bruiloftsplanning iets leuks is dat je samen doet.

Blijf georganiseerd

Je kunt checklists, spreadsheets, Word / Google Documenten gebruiken, wat dan ook, zolang je al je gedachten, budgetten, aantallen, enz. Op één plaats hebt staan blijf je overzichtelijk werken.
Je kunt heel veel voorbeelden online opsplitsen tegen de maanden, weken of zelfs dagen. Bekijk onze checklist!
Het kan verleidelijk zijn om de eerste fotograaf of bloemist die je ontmoet te boeken, maar doe een stapje terug en weeg al je opties voordat je snelle beslissingen neemt.

Maak een eigen trouwwebsite gastvriendelijk

Je bruiloftsgasten en zelfs familieleden zullen veel vragen voor je hebben. Voorkom eindeloze e-mails, sms-berichten en voicemails van je gasten door een trouwwebsite op te zetten waar zij de details van je bruiloft kunnen bekijken en zelfs een reisroute kunnen volgen die hen laat weten waar ze moeten zijn.

Kies een thema

Of het nu gaat om een paar kleuren of een echt thema (zoals de Roaring Twenties of en Festival bruiloft, of een boeren bruiloft thema, kies iets om je bruiloft te ontwerpen. Het zal veel gemakkelijker zijn om beslissingen over het ontwerp te nemen en de dingen er samenhangend uit te laten zien.

Heb een “On-site” bruiloft

In bruilofts-jargon is een “off-site” bruiloft een huwelijk waarbij de locatie geen commerciële keuken heeft en waar je alles in moet brengen, denk aan plaatsen zoals een park, strand of zelfs een open veld. Als je van plan bent je eigen bruiloft te houden met een “on-site” bruiloft ergens als een partycentrum, restaurant, resort, enz., Zal dit het planningsproces veel gemakkelijker maken.

Maak je gastenlijst

Dit kan een behoorlijk schrijnend proces zijn en een proces dat grotendeels afhankelijk is van je locatie en budget. Ga zitten met je verloofde en familie en maak een verlanglijstje van gasten. De kans is groot dat je wat moet bezuinigen. Je moet ook beslissen of je kinderen uitnodigt en wie een plus-één krijgt toegewezen.

Kies je trouwfeest

Je bruidsmeisjes en bruidsjonkers zijn er voor emotionele en tactische ondersteuning tijdens je huwelijksplanningsproces. Kies vrienden en familie die je kunt vertrouwen en die je echt naast je wil hebben tijdens deze monumentale gelegenheid.

Kies verkopers waarmee je vertrouwd bent

Bouw een team van mensen met wie je echt goed kunt omgaan. Ze moeten een goed gevoel voor je visie hebben en je moet erop kunnen vertrouwen dat ze het goed uitvoeren. Zorg ervoor dat ze je bruiloft waarderen, zodat je je niet slecht voelt als u onvermijdelijk moet bellen en vragen moet stellen!

Krijg een tweede offerte

Zorg ervoor dat je de prijzen van leveranciers onderzoekt voordat je op de stippellijn tekent. Als er een leverancier met een pakketprijs is die je bevalt, zoek dan nog altijd een second opinion. Vraag rond en kijk wat er te koop is bij leveranciers voordat je het eens word over een prijs.

Lees elk contract

Dit is belangrijk! Zorg ervoor dat je elk detail van de contracten met leveranciers leest. Zorg ervoor dat alle details correct zijn en lees belangrijke zaken zoals het betalings- en annuleringsbeleid door voordat je tekent. Vergeet niet om dubbel te controleren of de datum en de tijden correct zijn.

Neem de tijd tussen de bruiloft en de huwelijksreis

Het plannen van een bruiloft en een huwelijksreis tegelijkertijd kan duur zijn, maar ook erg tijdrovend. Overweeg de tijd vrij te maken tussen je bruiloft en je huwelijksreis, zodat je kunt besparen en de knop op je prioriteiten kunt instellen. Het helpt om je gewoon op één ding tegelijk te concentreren.

Aanvaard hulp

Vergeet niet dat je niet alleen bent! Je bruiloftsfeest, familieleden en vooral je verloofde zijn hier om te helpen. Zorg ervoor dat je een aantal taken delegeert om een deel van de belasting van je af te nemen.

DIY op een strategische manier

DIY kan kosteneffectief zijn en een aantal aardige persoonlijke details aan je grote dag toevoegen. Ga gewoon niet overboord of je zult meer werk krijgen dan je weet wat je ermee moet doen. Voel je vrij om de doe-het-zelf route op te gaan met dingen die ruim van tevoren gedaan kunnen worden, zoals bedankjes, tafelnummers, blikken of flesjes voor de ceremonie voorbereiden enz. Voor dingen zoals bloemen of eten die dichtbij de huwelijksdatum moeten worden gedaan, is professionele hulp het beste.

Zoek je sociale media-strategie uit

Of je nu de bruiloft naar de wereld wilt uitzenden of een niet-aangesloten bruiloft wilt hebben, strategie is de sleutel. Hashtags, wegbewijzering en fotohokjes zijn een geweldige manier om gasten op social media te laten posten. Als je meer privé bent, neem dan de wegbewijzering over een afgesloten ceremonie op of laat de ceremoniemeester snel een aankondiging doen voordat de procedure begint.

Voeg een persoonlijk tintje toe

Met alle trouwtradities die mensen je vertellen dat je zou moeten hebben op je bruiloft, moet je ook wat persoonlijke tradities inplannen. Als je familie huwelijkstradities heeft die ze in het verleden hebben gedaan, of als er iets is dat je voor toekomstige generaties wilt doen, wees dan niet bang om je bruiloft een persoonlijk tintje te geven.
Je huwelijk zou als een koppel over jou moeten gaan. Als bepaalde tradities je ongemakkelijk maken of gewoon niet jouw stijl zijn, creëer dan je eigen tradities.

Focus op de grote foto

Laat je niet te veel vasthouden aan de kleine details. Je gasten zullen niet opmerken als je tafellopers de verkeerde tint blauw hebben of als de hapjes 15 minuten te laat kwamen. Ten tweede als je loopt door het gangpad laat alle kleine dingen los. Hé, je gaat trouwen!

Vergeet niet om het legaal te maken

In het midden van alle gekke planning en kleine details, vergeet niet om daadwerkelijk tijd te plannen om uw huwelijksvergunningen te krijgen! Begin met het onderzoeken en verzamelen van de benodigde documenten in een vroeg stadium, maar houd er rekening mee dat huwelijkslicenties meestal slechts een paar maanden tot één jaar geldig zijn, dus dienovereenkomstig plannen.

Definieer Setup-details

Neem contact op met je locatie om erachter te komen wanneer leveranciers kunnen aankomen voor het instellen. Hoe vroeger, hoe beter, maar sommige locaties kunnen andere evenementen op dezelfde dag hebben. Krijg deze informatie vroeg en neem deze door met je leveranciers.

Overweeg een coördinator van de dag

Wanneer een full-service weddingplanner niet op de plank staat, kan het inhuren van een professional om toezicht te houden op de details van de dag zinvol zijn.. Deze persoon kan leveranciers volgen, alles op schema houden en alle taken uitvoeren waarvoor je geen tijd meer hebt om te doen. Of je hebt gewoon je vertrouwde ceremoniemeester die het voor jullie doet!

Maak een schema van evenementen

Maak een schema voor de run-of-show op je bruiloft. Voeg dingen toe zoals wanneer leveranciers zullen arriveren, wanneer de ceremonie zal zijn, wanneer de eerste dans zal plaatsvinden, wanneer de taart zal worden gesneden, enz. Zorg ervoor dat je een kopie geeft aan je ceremoniemeester, fotograaf, bruidsmeisjes of groomsmen en iiedereen die op de hoogte zou moeten zijn.

Rust nemen

In het belang van je eigen gezond verstand, zorg ervoor dat je wat tijd reserveert voor jou en je verloofde om samen te zijn en alles behalve een huwelijksplan te doen. Vertrouw me, je hebt de pauze nodig! Overweeg de week voor de bruiloft vrij van het werk te nemen, beide om ervoor te zorgen dat last-minute details zijn voltooid, en gewoon om te relaxen.

Zeg bedankt

Dankbaarheid gaat een lange weg. Je moet altijd kleine geschenken regelen voor je huwelijksfeest en voor iedereen die een grote rol heeft gespeeld in je planningsproces. Vergeet mama en papa niet!

Wat zal de gasten het meest opvallen? Een gestreste bruid en bruidegom! Zorg ervoor dat je plezier hebt op je trouwdag en geniet echt van het moment.