Tips zomer bruiloft

Zomer bruiloft

Het is geen geheim dat de zomer de meest populaire tijd is om te trouwen . Het is immers gemakkelijker voor gasten om vrij te nemen om te reizen , het risico op slecht weer is lager, en alles is bloeiend en fris. Maar aangezien je gasten waarschijnlijk dit seizoen meer bruiloften hebben, hoe zorg je ervoor dat jou huwelijk opvalt tussen de menigte van anderen? Door het ultieme zomerse huwelijk te plannen natuurlijk.

Hoewel er ontelbare manieren zijn om je grote dag onvergetelijk te maken, hebben we een paar eenvoudige dingen voor een zomerse feestdecoratie. Van het comfortabel houden van gasten onder de hete zon tot het kiezen van een licht en luchtig diner. Deze items zijn bijna te gemakkelijk om te voltooien en om te vergeten! Dus voordat je begint met het afronden van de details van je aanstaande bruiloft, zorg er dan voor dat je al deze te belangrijke vakken aankruist.
Klaar om het perfecte zomerse huwelijk te plannen? We geven je wat leuke tips om je zomerse bruiloft te plannen.



Kies bedankjes die gasten comfortabel houden

Als je zonnebrillen, parasols of waaiers uitdeelt voordat de ceremonie begint, blijven je vrienden en familie happy tijdens een iet wat snikhete belofte. Bovendien is het altijd een leuk item als de gasten het mee naar huis mogen nemen. Wat dacht je van een leuke zomerse hoed van stro?

Hoeden en slippers

Verfrissende cocktails en wijn

Niemand wil tijdens de hitte van de zomer een warme drank of zware rode wijn drinken. Gekoelde witte wijn of rosé of een heldere, een cocktail met of zonder alcohol doet het altijd prima, en iedereen is er dol op. Zeker als je alcohol vrije cocktails serveert, scheelt het met drank aan de bar.

Zomer cocktail

Zorg dat je beschut bent voor de zon

Als je een zomerse bruiloft wilt geven, organiseer je op zijn minst de receptie buiten, dus zorg ervoor dat er schaduwrijke plekken zijn waar gasten aan de hitte kunnen ontsnappen. Een tent voor het diner,  of schaduw doeken als een ontsnapping aan de brandende zon.

Zomer bruiloft schaduw

Kies bloemen die in de warmte mooi blijven

Vraag zeker aan je bloemist bloemen te gebruiken die bij hoge temperaturen niet verwelken. Trendy vetplanten zijn een ideale optie die zelfs de meest stomende dag kan weerstaan. Zelfs hortensia’s zullen verdorren, terwijl tropische bloemen zoals calla lelies, orchideeën of pluizige bloemen zoals tuinrozen of zonnebloemen warmer weer kunnen verdragen.

Zomer bruidsboeket

Kies een friskleurenpalet

Voor zomerse bruiloften, sla donkere tonen over in het voordeel van lichtere, luchtigere tinten. We houden van witte bruiloften met mooie pastelkleuren of felle kleuren, zoals fel geel, koraal of blauw. Zoek uit wat het beste werkt in je ruimte, maar vermijd zware kleuren waardoor alles warmer aanvoelt dan het al is. Zeer trendy en vooral fris is een bont kleuren pallet van frisse heldere kleuren.

Zomer bruiloft kleuren

Maak een slimme tijdlijn

Het laatste dat je wilt is de gasten vragen om urenlang in de zon te blijven staan. Hoewel we voorstellen om de tijd tussen je ceremonie en de ontvangst kort te houden op elk moment van het jaar, is het vooral belangrijk wanneer de temperatuur hoog is. Minimaliseer tijd zonder schaduw en probeer je bruiloft te plannen om op de koelere uren van de dag te beginnen, zoals een zonsondergangceremonie en avondreceptie. Maar daar de meeste toch vroeg in de middag trouwen , zorg ervoor dat je voldoende beschutting hebt tegen de hete zon.

Kies een licht, verfrissend diner

Er is geen tijd en plaats voor een zwaar vijf gangen diner. Blijf bij lichtere, meer verfrissende gerechten, zoals eenvoudige gegrilde vis of kip, een frisse salade en seizoensgroenten. Of wil je het lekker losjes houden, kies voor een barbeque, of een foodtruck met pizza of andere lekkernijen.

Kies voor luchtige stoffen

Of het nu je trouwjurk, het pak van je bruidegom of je bruidskinderen is , blijf bij lichtere, luchtige stoffen die iedereen koel houden. Zweterige bruiden en bruidegommen zorgen niet voor chique trouwfoto’s.

Zomer trouwjurk

Kies een luchtig bruidskapsel

Het is moeilijk genoeg voor de meeste bruiden om hun haar te temmen tot een perfect kapsel. Voeg warmte en vochtigheid toe en lange krullen of golven zullen rampzalig zijn. Om kroezen en vocht te voorkomen moeten je proberen een deel of al je haar van je gezicht en nek weg halen om koel en beeldschoon te blijven. Trendy gevlochten haarstijlen zijn een trendy look, of als je haar het toelaat een trendy knot.

Maak een verfrissende dessert tafel

Wil je je gasten echt verwennen? Laat je cateraar een zomervriendelijk dessert tafel maken met koude lekkernijen zoals ijs of ijslolly’s om iedereen op de dansvloer te koelen. Of wil je echt iets speciaals, laat een ijskar komen met een zingende ijscoman.

zingende ijscoman