save the date kaarten versturen

Tips save-the-date-kaart

informatie save the date kaarten

Het is officieel! Je bent verloofd! Het kiezen van een datum is super opwindend en ook belangrijk, maar er is niets net zo belangrijk als het kiezen van dé datum en het verzenden van de save the date kaarten. De meeste bruiden weten vaak niets over de save the date kaart, of wanneer ze moeten worden verzonden, naar wie ze moeten worden gestuurd of wanneer ze verzonden moeten worden.Moet ik save the date kaarten versturen?

We raden je aan om ‘save the dates’ te versturen, zeker wanneer je in een drukke trouwmaand elkaar het jawoord geeft, of in een vakantie periode.

Iedereen die is uitgenodigd, weet dat ze ruim van tevoren zijn uitgenodigd. Huwelijksuitnodigingen gaan slechts 6 tot 8 weken voor de huwelijksdatum op de bus, dus dit is een manier om familie en vrienden te laten weten dat ze inderdaad zijn uitgenodigd!

Gasten buiten de stad hebben gasten voldoende tijd om vrijaf te nemen, en eventueel een reis te boeken, of een overnachting.
Zeker voor een bruiloft in het buitenland hebben gasten een vooraankondiging nodig om aanwezig te zijn!

Wanneer verstuur ik mijn save the date kaarten?

Deze moeten 6 tot 8 maanden voorafgaand aan de trouwdatum worden verstuurd, dit is de meest voorkomende etiquette. Dit geeft gasten voldoende tijd om ervoor te zorgen dat ze die dag beschikbaar zijn.

Stuur ik save the dates naar al mijn gasten?

Je moet save the dates sturen alleen naar die gasten waarvan je zeker bent dat je ze uitnodigt zijn voor je trouwdag. Het laatste wat je wilt is een save the date kaart sturen naar iemand die je later moet schrappen vanwege het aantal gasten.

Kan ik elektronische save the date kaarten versturen?

Het versturen van een elektronische kaarten bespaart zeker geld en bespaart je ook tijd. Het kan weken duren om bedrukt briefpapier voor te bereiden en naar gasten te verzenden. Er zijn ook nadelen aan elektronische save the dates. Het bericht kan in een spammap van je gasten terecht komen zodat ze het kunnen missen. Of je stuurt het met een leesbevestiging, zodat je zeker weet dat ze het gelezen hebben. Gasten hebben geen tastbare datum om op een ​​koelkast of een bureau op te hangen om als herinnering te dienen, tenzij ze hem zelf uitprinten.Welke informatie moet worden vermeld op de save the date kaart?

De basisinformatie die wordt vermeld is de naam van de bruid en bruidegom, samen met de datum van de bruiloft, de locatie, de trouwwebsite (indien van toepassing). Vermeld daarbij dat de officiële uitnodiging later volgt. Eventueel kun je nog je adres toevoegen voor felicitaties en de mededeling dat de gast een dag of avondgast is.

Moet ik ervoor zorgen dat mijn save the dates en andere trouwlocatie in stijl overeenkomen?
Het is goed om consistent te zijn in kleur en thema, maar het is niet nodig om de exacte stijl van je bruiloft thema te hanteren. Het allerleukste is een loveshoot foto. Het is meer een manier om alleen maar een kop op te steken en mensen enthousiast te maken. De uitnodiging zal er zijn om de toon in te stellen.

Wat moet ik nog meer weten?

Zorg ervoor dat zodra je save the date kaarten zijn verzonden, je huwelijkswebsite ook online gaat!