Een huwelijk met stiefouders plannen

Planning huwelijk met stiefouders

Moderne gezinnen zijn anders als de vorige generatie. Het aantal stiefgezinnen is de laatste decennia steeds groter geworden, ze gaan over stiefouders, samengestelde gezinnen, geadopteerde kinderen, gemengde relaties. Maar iets dat niet is veranderd, is dat gezinnen speciaal zijn, het zijn de banden met familie die ons samenhouden. Dus, bij het plannen van een huwelijk, zal het bruidspaar waarschijnlijk een manier zoeken om respectvol de stiefouders te betrekken zonder op de tenen van mama en papa te trappen.
Het plannen van een huwelijk is al stressvol genoeg, maar voeg een paar gescheiden ouders toe, en je hebt een recept voor een mogelijke ramp.

Stiefouders zijn vaak een belangrijk onderdeel van het gezin, omdat ze getrouwd zijn met een van je biologische ouders. Alvorens beslissingen te nemen over het opnemen van een stiefouder, is het belangrijk om een ​​goed beeld te krijgen van de dynamiek. Daarom is het raadzaam om open te zijn tegen je stiefouders en biologische ouders. Hoe je ervoor kiest om verder te gaan en je stiefouders in je huwelijk te betrekken, hangt af van dit begrip.Hier zijn een paar dingen die moeten worden overwogen met stiefouders op je bruiloft.

De opbouw is bijna net zo spannend als de grote dag zelf. Vergeet niet om stiefouders te betrekken bij de voorbereidingen van je huwelijk.

Je stiefmoeder zou het misschien op prijs stellen om deel uit te maken van het kiezen van je jurk, samen met je moeder. Maar als dit je biologische moeder pijn doet, probeer dan de taken te verdelen. Ben ook eerlijk tegen je stiefmoeder, en vertel haar dat je met haar liever een andere keer terug gaat naar de bruidswinkel.

Alle betrokken ouders moeten hetzelfde geschenk of een geschenk van dezelfde prijsklasse en hetzelfde sentiment krijgen. Als je één ouder extra wilt verwennen , moet je dit privé doen, zonder dat de andere ouders er weet van hebben.

Het zou leuk zijn om je stiefvader de kans te geven een toespraak te geven als je biologische vader er een geeft.

Ook moeten alle stiefouders worden vermeld en bedankt in de toespraken en toasts, omdat ze waarschijnlijk op de een of andere manier hebben bijgedragen, of (in ieder geval) hun echtgenoot daarbij hebben gesteund. Als je ze uit de speeches laat, wordt dit alleen maar ongemakkelijk en zal het waarschijnlijk pijnlijk zijn.

Zorg ervoor dat iedereen is opgenomen in de familiefoto’s, zelfs als dit betekent dat je een paar extra foto’s moet nemen om stiefouders op te nemen.

Probeer dezelfde zitregels toe te passen op zowel stief als biologische ouders. Als er spanningen zijn tussen hen, overweeg dan liever dat elk stel (vader en stiefmoeder, en moeder en stiefvader) apart zitten.Wat moet de stiefmoeder dragen?

Meestal moet de stiefmoeder zich op dezelfde manier kleden als andere gasten. Het is niet gepast voor de stiefmoeder om zich te kleden op een manier die de bruid of de biologische moeder zal overschaduwen.

Wie loopt met de bruid door het gangpad?

In termen van wie met de bruid door het gangpad loopt, is dit geheel aan de bruid zelf, zij beslist ! In het algemeen zal het de biologische vader zijn. Maar heb je een sterkere band met je stiefvader, om welke reden dan ook, jij bent degene die beslist. Wil je geen van beide passeren, kun er je ook voor kiezen om je opa, broer, of een ander familielid te vragen je te begeleiden. Of nog mooier loop eerst voor de helft met je stiefvader, en de andere helft van het gangpad neemt je vader het over, die je weggeeft aan de bruidegom.

Vader/dochter dans

De bruidegom moet dansen met zijn nieuwe schoonmoeder, evenals de stiefmoeder van zijn vrouw, en eveneens met de bruid. Natuurlijk is de vader-dochter-dans bijzonder speciaal en zou de dans daarna met haar stiefvader zijn. Als je wilt dat je stiefvader zijn eigen speciale dans met je heeft, overweeg het later te doen zodat het gescheiden is van de traditionele vader-dochter dans.

Tot slot

Omgaan met situaties tussen ouders en stiefouders kan moeilijk zijn. Veel hangt af van hoe de stiefmoeder en biologische moeder met elkaar opschieten, als de twee moeders goed met elkaar overweg kunnen, kunnen de bruid en bruidegom de bruiloft plannen zoals ze willen. Helaas is dit een zeldzaam iets. Er zijn echt geen regels als het gaat om je meest bijzondere dag. Maar het in gedachten houden van de gevoelens van anderen (en vooral van je familie) zal toekomstige problemen minimaliseren en maakt het een onvergetelijke dag voor iedereen.