Bruiloft checklist de laatste 2 weken plannen

laatste-checklist

Je zit in dat laatste stuk, nog maar twee weken tot de grote dag! De laatste 14 dagen voorafgaand aan je trouwdag lijken stressvol en moeilijk te beheren … Met zoveel te doen, kan dit de moeilijkste tijd zijn om kalm te blijven. Het is belangrijk dat je wat tijd vrij neemt om te ontspannen, of dat betekent dat je een uur vrij neemt om yoga te doen, of jezelf te trakteren op een heerlijk terrasje met je vriendinnen. Gebruik deze bruiloft checklist om de stress te beheersen om overal bovenop te blijven.Vrienden en familie toewijzen om te helpen met je bruiloft

Naarmate de grote dag dichterbij komt, wil je contact hebben met locaties, cateraars, kappers, visagisten, fotografen etc…… Je hoeft je geen zorgen te maken, tussen het lezen van je huwelijksgeloften en het maken van een zitplaats diagram … Neem wat gewicht van je schouders door vrienden of familieleden toe te wijzen om contact op te nemen met verschillende contacten en leveranciers.

Je stoel en tafel indeling maken

We weten dat dit soms niet het aller leukste is. Sommige zitten met gescheiden ouders , woorden tussen broers en zussen en welk ander familiedrama dan ook. Daarom zijn plaats schikkingen zelden het hoogtepunt van je bruiloft voorbereidingen. Toch is het het beste om het over te nemen qua zitplaatsen, en om de zitplaats indeling minimaal een week van tevoren maken, zodat je het aan je locatie kunt doorgeven en kunt beslissen hoe en waar je de stoelen wilt hebben.

Stoel en tafel indeling bruiloft

Leveranciers instructies geven

Hoewel je soms ongeplande gebeurtenissen tegenkomt op uw trouwdag, wil je zo goed mogelijk voorbereid zijn. Houd een lijst bij de hand voor belangrijke informatie op de dag van de bruiloft, zoals speciale drankverzoeken voor de bar, specifieke shots voor de fotograaf of speciale dieeten voor de cateraar. Deze lijst helpt ervoor te zorgen dat niets wordt vergeten.

Je eigen persoonlijke bruidsjurk repetitie doen

De beste manier is om nog eens je hele outfit een week voor je bruiloft te proberen. Trek je jurk aan, schoenen en speciale onderkleding. Als iets ongemakkelijk is, strak, of niet zoals je wilde, is het nu tijd om alternatieven te kopen. Zoek naar losse draden of knopen, vlekken of iets anders dat nog nagekeken moet worden.

Bruidsjurk repetitie

Geschenken

Het is begrijpelijk dat je tijdens deze hectische tijd van plannen vergeet om geschenken te geven. Een eenvoudige “dank je wel” of “ik hou van je” geschenkje kunnen echter zeer gewaardeerd worden. Of het nu gaat om bedankjes voor je bruidsmeisjes, je ouders of je partner, een mooie fles wijn of een doos met heerlijke chocolaatjes.Voorbereiden op je trouwdag weer

Afhankelijk van het seizoen, moet je klaar zijn voor elke weerssituatie die zich kan voordoen, of het nu gaat om een ​​hittegolf of een stortbui. Bereid je zoveel mogelijk voor. Denk aan paraplu’s, een partytent voor buiten, en eventuele regenlaarzen voor de fotoshoot. Heb je een ceremonie buiten, en is het erg warm, denk dan aan parasols.

Voorbereiding op trouwdag weer

Een bruiloftslijst maken

Het is niet meer dan normaal dat er op de dag van je huwelijk veel stress is. ‘Past mijn jurk goed? Zal de DJ mijn liedjes spelen? Is de bruidstaart naar verwachting? ‘ Het is normaal dat je je angstig voelt en daarom is het belangrijk om manieren te vinden om kalm te blijven op je trouwdag . Een belangrijke methode is om van te voren voorbereidingen te treffen. Maak een lijst met contactpersonen met alle telefoonnummers van leveranciers en aanwezigen, voor het geval er iets is. Hopelijk hoef je deze lijst niet te gebruiken, maar als je hem klaar hebt, zul je je op je gemak voelen.

Controleren bij leveranciers

Je wilt de dag voor de bruiloft contact opnemen met alle leveranciers. Dit kan een goede taak zijn om toe te wijzen aan vrienden en familieleden die je helpen bij de voorbereiding. De beller laten bevestigen dat de leveranciers over de juiste gegevens beschikken, waaronder de aankomsttijd, de exacte locatie en persoonlijke contactgegevens.

Genieten van je trouwdag

We zijn bij de laatste, maar mogelijk de moeilijkste stap. Geniet van je bruiloft voor wat het is! De uitdaging is om alles los te laten en ervan te genieten, zelfs als de dingen niet precies volgens plan verlopen. Wees geen perfectionist! Je hebt misschien een aantal aanmoedigingen nodig om je voor te bereiden op je trouwdag , misschien heb je een knuffel nodig voordat het allemaal begint, maar als de bal eenmaal aan het rollen is, is het allemaal de moeite waard.

De hele checklist voor je bruiloft vindt je hier