Bruidsbloemen wat heb je nodig

bruidsbloemen-wst-heb-je-nodig

Bruidsbloemen

Denk bij bruidsbloemen aan het bruidsboeket, de corsages, bloemstuk voor trouwauto, en eventueel decoratie voor kerk of gemeentehuis. Er zijn heel veel verschillende bruidsboeketten te verdelen in drie categorieën namelijk: De biedermeier ,Druppel of Waterval boeketten en hand gebonden boeketten. Je hebt dan ook een heleboel keuze mogelijkheden, niet alleen in vorm maar ook in kleur. Bij het maken van een keuze uit de verschillende soorten en vormen bruidsboeketten moet je ook rekening houden met de kleding. Trouw je in het wit of juist in een uitgesproken kleur of heb je een jurk met een druk bewerkte stof? Allemaal zaken waar je rekening mee moet houden bij het maken van je keuze. Het is ook mogelijk om de kleur van bruidsboeket niet alleen af te laten hangen van de jurk maar ook rekening te houden met bijvoorbeeld de kleur van de das of strik van de bruidegom. Bij een mooi bruidsboeket hoort natuurlijk een stijlvolle corsage..Stijl bruidsboeket

Een bruidsboeket is eigenlijk een stukje kunstwerk van bloemen aangepast aan de stijl van het bruidspaar, en de entourage en sfeer waarop het huwelijk gevierd wordt. Behalve dat we tegenwoordig aan bijna alle bloemsoorten kunnen voldoen, is er ook steeds meer een trend gekomen van andere leuke materialen zoals, pareltjes, sieraden, strikjes, veren, vlindertjes. Hierdoor kunnen bloemisten hun creativiteit kwijt in het bruidsboeket. Kies het juiste bruidsboeket en kleur bij je jurk. Durf voor kleur te kiezen als je een witte jurk hebt. Ook bloemen van het seizoen zijn er in talloze kleuren. De meeste bloemen zijn door de export en kweek in kas bijna het hele jaar door te verkrijgen. Plus heb je nog tal van keuze uit verschillende soorten bruidsboeketten, de biedemeijer, de druppelvorm, vrije hand boeketten. De keuze is aan jou om te kiezen wat voor boeket. Wil jer een budget bruidsboeket kies dan voor een handgebonden boeketje.

bruidsbloemen een simpel bruidsboeket

Corsages

Kies neutrale corsagekleuren, of verschillende kleuren, zodat de gasten zelf de kleur bij de kleding kunnen kiezen. Er zijn ook magneetcorsages te koop, makkelijk om op te doen.
Hoe draag je een corsage en wat is het verschil met dragen tussen mannen en vrouwen bij corsages?
De dames dragen de corsage rechts op de kleding met de bloem naar beneden. De heren dragen de corsage links met de bloem naar boven.

Bruidsbloemen corsages

Auto versiering

Natuurlijk voorzie je op de bruidsauto ook een mooie blikvanger van een boeket. Of je plaatst een grote strik op de auto. De rest van de bruidsstoet voorzie je van een antennestrikje of bloem.

Bruidsbloemen-autoversiering

Decoratie ceremonie

Of het nu in een grote, elegante kerk is, of in een rustieke, oude tuin, of op een wit zandstrand, de achtergrond en decoraties van een huwelijksceremonie kunnen echt een blijvende indruk maken. En gelukkig hoeft een mooie ceremonie geen fortuin te kosten. Als het gaat om decoraties voor je ceremonie , is minder vaak beter. Bovendien kun je wat geld besparen door creatief te zijn en het eenvoudig te houden. Denk aan strikken aan de stoelen, bloemen, en vooral aan tule.

Bruiloft decoratie bloemen ceremonie

Etiquette bruidsboeket

Volgens de etiquette draagt de bruid haar boeket in haar vrije hand. Dus als zijn aan de rechterkant van de bruidegom loopt, draagt ze het links. Tijdens de huwelijksvoltrekking kan je het even in bewaring geven bij je bruidsmeisjes, of het voor je op tafel leggen. Tijdens de receptie ligt het boeket op tafel en tijdens het diner ligt het vóór de bruid op tafel.