Bloemen tips lente bruiloft

Bloemen tips lente bruiloft

De lente is zonder twijfel een van de favoriete seizoenen voor een bruiloft. Alles is in deze tijd van het jaar zo romantisch: bomen en bloemen in bloei, zonnige ochtenden en een heerlijke buiten temperatuur. Als ik aan een lente bruiloft denk, denk ik ook aan een overvloed aan bloemen. En geen wonder, want de lente is het eerste bloeiseizoen! En we komen dan ook de mooiste bruiloftsbloemen tegen, zoals tulpen, pioenrozen, anemonen, viooltjes en ranonkels. Maar je kunt zoveel meer met bloemen doen, behalve in je bruidsboeket opnemen.
Eetbare bloemen op het menu opnemen.

Een van de grootste foodie trends op dit moment, eetbare bloemen maken trouwtafels extra knap dit voorjaar en zomer seizoen! Gebruik ze als garnering voor je cocktail of bruidstaart, of laat je cateraar een buffet of dessert opmaken, en kies voor salades met eetbare bloemen!

Eetbare bloemen bruiloft

Draag verse bloemen als accessoires.

Bloemenkronen zijn niets nieuws, maar waarom zou je je beperken tot het dragen van bloemen in je haar? Of alleen een bruidsboeket. Het dragen van bloemen als kettingen of polscorsage, of zelfs als een accent op je trouwjurk is helemaal hot.

Tips bloemen lente bruiloft

Gebruik potplanten en bloemen.

Ik zie dat steeds meer bruidsparen de duurzaamheid van het huwelijk overwegen. Levende planten zijn een prachtig, milieuvriendelijk alternatief voor snijbloemen, en het hebben van kleine terracotta potten op tafels of langs een gangpad is een mooie manier om dat lente tuingevoel op te roepen. Kleine bloeiende hortensia planten, kun je zo aan de stoelen hangen, en daarna in je tuin planten, of als bedankje meegeven aan de gasten. En als je toch toe was aan vernieuwing in je tuin, deze plantjes zullen je nog jaren aan je huwelijk herinneren.

Potplanten lente bruiloft ceremonie

Gebruik geperste bloemen.

Geperste bloemen zijn een ander mooi alternatief voor verse bloemen. Je kunt er glas mee versieren , of wat dacht je van menu’s en tafelnummers, of gebruik ze als een snelle manier om eenvoudige escortkaarten op te fleuren.

Geperste bloemen lente bruiloft

Geef een plantje als bedankje

Zaadpakketjes of kleine potjes met vetplanten zijn een mooie bedankjes voor een lente huwelijk. Of wat dacht je van een zakje met bloembollen? Creëer een op de tuin geïnspireerd display, dit ziet er schitterend uit.

Voeg een vleugje bloemenprint toe. Van linnengoed tot bruidsmeisjesjurken of zelfs je trouwjurk, bloemenprints maken een perfecte lente statement. Pastelkleurige jurken zorgen voor een schattige lente look voor je bruidsmeisjes!

plante als bedankje lente bruiloft