Tips trouwpak kopen

trouwpak match bruid trouwjurk

Als bruidegom zullen alle ogen op jou (en je partner) gericht zijn op je trouwdag, dus je wilt er natuurlijk op je best uitzien.
Maak je geen zorgen dames. Je kunt er absoluut op vertrouwen dat je man de juiste keuze maakt bij het kopen van zijn trouwpak. Het enige dat hij hoeft te doen, is de volgende 6 regels lezen over hoe hij ervoor kan zorgen dat hij op de dag verschijnt als zijn best geklede zelf op een tijdloze manier (maar nog steeds met zijn persoonlijkheid).
Hulp nodig bij het kopen van je trouwpak ? Maak je geen zorgen, Volg onderstaande regels om er stijlvol uit te zien, en te machen met je bruid.

trouwpak locatie

Je trouwpak moet passen bij de locatie

Op het meest basale niveau moet je kleding geschikt zijn voor je locatie en overeenkomen met de algehele sfeer van de bruiloft. Als je bruiloft overdag in een tuin is, kun je iets casualers dragen (denk aan lichtere pakken van stoffen zoals linnen of kaki). Als het een feest is in een balzaal of een chic hotel, ga dan met een donkerder, goed afgestemd pak of een smoking.

Trouwpak-match-bruid

Je stijl moet coördineren met die van de bruid

Ik bedoel, hopelijk weet je nu wat de stijl van je partner is, maar hoewel je misschien niet precies weet wat je partner draagt, wil je zeker weten dat je stijlen samenwerken. Dus als haar jurk een baljurk is, wil je geen lichtgewicht linnen pak dragen, draag een mooi sprekend blauw, of donker blauw pak. Andere combo’s die werken: een rustieke kanten jurk gecombineerd met een op maat gemaakt ruiten pak, of een gestroomlijnde stads chique jurk met een slank gesneden grijs pak.

Trouwpak lichaamstype

Je lichaamstype moet de stijl bepalen

De sleutel tot er goed uitzien is je aankleden naar je lichaamstype. Als je lang en slank bent, zien de meeste pakken er goed uit. Om volume toe te voegen, probeer dan een dubbel rij knopen pak of vest , waardoor je een bredere blik krijgt. Om af te slanken, probeer een passend pak met een beetje een kneep in de taille om de indruk te geven van een slanker silhouet. Sla lichtere kleuren over omdat donkere tinten slanker doen lijken. En om je grote te laten lijken, kies je voor een jas met twee of drie knopen met een lage knoopstand.

Trouwpak pasvorm

De pasvorm moet perfect zijn

Zelfs de duurste smoking op het rek ziet er vreselijk uit als het niet goed past. Je moet gemakkelijk kunnen bewegen, veel draaien en armen omhoog brengen om ervoor te zorgen dat er voldoende mobiliteit is om te pronken met je dansvaardigheden. De meeste winkels zullen het pak ook op maat brengen na aankoop.

Trouwpak goomsmen

Je uiterlijk moet coördineren met je groomsmen

Traditioneel dragen de groomsmen kleding die hetzelfde is als of vergelijkbaar met die van de bruidegom, maar het is aan jou. Zelfs als je niet van plan bent dat alle mannen op je trouwfeest exact hetzelfde pak dragen, is het belangrijk dat hun outfits in stijl overeenkomen met de jouwe. (Het ziet er een beetje raar uit als je daar in een smoking bent terwijl je vrienden casual khaki-pakken met bretels dragen.) Matching eindigt ook niet alleen bij de jongens, je hele trouwfeest moet een samenhangende stijl hebben. Om dit te bereiken, probeer je de stijl van je groomsmen te koppelen aan die van de bruidsmeisjes, als de bruidsmeisjes bijvoorbeeld een vintage sfeer hebben, kunnen de jongens retro pakken aantrekken, of enkel een broek met overhemd en bretels.

trouwpak accessoires

De accessoires moeten je onderscheiden

Nu iedereen bij elkaar past en gecoördineerd is, is het tijd om je extra ’s te kiezen. Om een totaal unieke uitstraling te krijgen, zit het allemaal in de details. Draag een speciale corsage of een vlinderdas, vest, stropdas, buikband of manchetknopen in een andere kleur of stijl. Als je bruiloftspalet twee kleuren heeft, kun je een van die tinten dragen, terwijl de rest van de jongens de andere draagt. Wees niet bang om je persoonlijkheid in je outfit te injecteren.