Nieuws en tips over trouwen

nieuws trouwen

Ben jij Klaar om te trouwen

Voor sommigen is het huwelijk een logisch gevolg van een relatie, voor anderen totaal overbodig. Maar voor wie er aan denkt de stap te zetten, durven twijfels wel eens de kop opsteken. Wanneer ben je er klaar voor? Ben je er eigenlijk ooit klaar voor? 10 signalen die in de juiste richting wijzen.

1) Je wil settelen
Zelfs al woon je samen, dan nog heb je een behoefte je liefde voor je partner te uiten en te vieren met andere mensen. Je wil tonen dat je bereid bent veel te doen voor je partner, en dat je je engageert voor een lange periode.

2) Samen het leven ervaren
Je partner is de persoon met wie je er naar uitkijkt de rest van het leven te ervaren, dingen te ontdekken of proberen. Je voorstellen dat je leven zonder hem of haar verloopt, is onmogelijk en ongewenst.

3) Houden van trekjes
In het verleden hadden je liefjes altijd wel een karaktertrek die je niet aanstond, maar deze is anders. Niet alles is even leuk, maar de meeste neem je er met de glimlach bij.

4) Familie
Zijn of haar familie is ook jouw familie. Je bent er bij elk kerstfeest, mensen kennen je naam én je beroep en jij kent die van hen, en je wordt gemist als je er niet bent.

5) De ring
Je denkt steeds vaker na over een ring en hoe die er zou moeten uitzien. Elke juwelier die je passeert heeft je aandacht en je begint prijzen te vergelijken.

6) Het huwelijk
Heel stiekem denk je al (eens) na over hoe dat grote feest er dan zou uitzien, of waar je dat wil houden. En wat je zou willen eten. En wie zeker (niet) is uitgenodigd.

7) Financiën
Je begint na te denken over een budget en hoe je het allemaal zou betaald krijgen.

8) Kinderen
Je wil je partner graag als vader of moeder van je kinderen. Het is nog steeds een angstaanjagende gedachte, maar samen kunnen jullie het wel aan.

9) Lange termijnplannen
Deze zijn evenzeer een toonbeeld dat je het lang met elkaar hoopt samen te houden, of het nu een huis kopen of bouwen, kinderen krijgen of een pensioenfonds opzetten is. De stap naar Het Huwelijk is dan, desgewenst, niet meer zo groot.

10) 'De ware'
Of je nu gelooft in 'de' ware of 'een' ware, je lief is er in alle geval één. Wat jullie samen hebben, maakt je gelukkig. Jullie zijn graag bij elkaar, genieten van elkaar en missen elkaar als je wat langer gescheiden bent.

Niet elk signaal hoeft enkel richting het huwelijk te wijzen: het merendeel duidt gewoon op een goede relatie, die je zeker in de toekomst wil verder zetten. Sommigen willen echter dat ietsje meer... .

Natuurlijk blijft het een belangrijk moment, en zullen moeilijke momenten in je relatie je misschien aan het twijfelen brengen. Besef dan vooral dat het nog steeds jouw keuze is, en vraag je af wat je prioriteiten zijn. Waar zijn de problemen aan te wijten, en kan je dat oplossen? Zo niet, denk er dan nog eens goed over na. (edp)